LeefstijlCoach Zwolle verlegt grenzen

Zwolle – LeefstijlCoach Zwolle is in september 2008 opgezet door Sportservice Overijssel en Stichting Welzijn Ouderen Zwolle in samenwerking met MEE IJsseloevers. Het doel is om een meer gezonde en actieve leefstijl te bevorderen bij mensen met een chronische aandoening. Inmiddels wordt een aantal mensen gecoacht en de reacties zijn positief: de deelnemers verleggen hun grenzen! Ook de LeefstijlCoach zelf gaat haar grenzen verleggen: de leeftijdsgrens wordt verruimd en er wordt de komende tijd ook aandacht besteed aan mensen die problemen hebben met overgewicht.

De LeefstijlCoach Zwolle heeft vanaf september een prima kring van deelnemers opgebouwd. Er is in eerste instantie geworven onder de doelgroep mensen vanaf 45 jaar met een chronische aandoening. Een belangrijke reden voor de deelnemers om mee te doen is dat zij graag een actievere en een gezondere leefstijl willen. De huidige deelnemers zijn enthousiast en er verandert daadwerkelijk iets aan hun manier van leven: meer bewegen, en gezonder (en prettiger!) leven. De meeste deelnemers hebben zich inmiddels aangesloten bij een sport- of beweeggroepje. De anderen zijn zelf aan de slag gegaan, bijvoorbeeld met wandelen of fietsen. Alle deelnemers zijn zich bewuster geworden van de positieve werking van beweging, mede door het gebruik van de stappenteller.

Door dit succes heeft de projectgroep besloten om de mogelijkheden binnen het project uit te breiden. Zo is in het kader van preventie de doelgroep verbreed, en kunnen mensen met (last van) overgewicht ook naar de LeefstijlCoach worden doorverwezen. Concreet: de leeftijdsgrens is verlaagd van 45 jaar naar 21 jaar en ouder, ook mensen uit de omliggende gemeenten, zoals Dalfsen, Kampen, Nieuwleusen en Hattem, die georiënteerd zijn op Zwolle mogen doorverwezen worden. De LeefstijlCoach helpt deze mensen letterlijk in beweging te komen met behulp van o.a. gesprekken, oefeningen en zelfs een stappenteller. Daarbij is er ook aandacht voor gezondheid, zoals het belang van bewegen, gezonde voeding en het leren omgaan met de chronische aandoening.

Voor meer informatie en / of aanmelden kunt u contact opnemen met de LeefstijlCoach Linda Schwering via telnr. 038 –  8 515 762 of l.schwering@swo-zwolle.nl. U hoort dan meer over de aanmelding, selectie en werkwijze.

Artikel delen:

Reageer