Start Waterval Internationaal Vertelfestival Zwolle

Zwolle – Van 2 tot en met 7 juni vindt in Zwolle het Waterval Internationaal Vertelfestival plaats. Meer dan honderd voorstellingen, live muziek, theateracts, boeken, terrasjes, eten en drinken. Dinsdag 2 juni en woensdag 3 juni werken jonge vertellers, poppenspelers en zangers / rappers onder begeleiding van de Vlaamse actrice / vertelster Aafke Bruining en de Zweedse meesterverteller / trainer Mats Rehnman aan hun verteltalent. Donderdag en vrijdag gaan zij scholen in Zwolle en omgeving bestormen met hun verhalen. Ook treden deze nieuwe talenten op tijdens de vertelpicknick op zondagmorgen: verhalen aan het kleed.

Het weekeinde van vrijdag 5 juni tot en met zondag 7 juni zet Zwolle zich wederom als festivalstad op de kaart met Waterval Internationaal Vertelfestival. Waterval vindt plaats in het weekeinde waarin ook het Overijssels Straattheaterfestival (6/6) en de Zwolse Boekenmarkt (7/6) worden gehouden. Zo ontstaat een bruisend weekeind vol gratis toegankelijke theatervoorstellingen, kilometers boeken en verhalen, met Waterval als kloppend hart. Het festivalterrein bevindt zich langs de historische Thorbeckegracht, waar ook organisator Verteltheater De Verhalenboot is gevestigd. De grasstrook langs de Middeleeuwse stadsmuur wordt gevuld met een gezellig muzikaal terras, een groot buitenpodium en vele kleine podia in tentjes, torens, schepen en op andere bijzondere plekjes. Waterval overspoelt Zwolle, Overijssel en Nederland met een golf aan verhalen!

Vrijdag 5 juni 17.00 uur – 0.30 uur
Begin uw vertelfestival met een borrel, lekker eten en live muziek, om daarna door te gaan voor het echte werk tijdens de Vertelcarrousel die om 20.00 uur begint. Internationaal en nationaal toptalent in maar liefst achttien voorstellingen. Crossovers met muziek, dans en gebarentaal.

Zaterdag 6 juni 15.00 uur – 21.45 uur
Vandaag werkt Waterval nauw samen met het Straattheaterfestival in de stad. U kunt al vanaf 15.00 uur terecht op het festivalterrein. Vandaag staat in het teken van de grote show door drie internationaal befaamde vertellers. Er is ‘s middags al een doorlopend festivalprogramma. Met een vervolg om 22.00 uur op het Grote Kerkplein met de spectaculaire slotact van het Australische Stalker.

Zondag 7 juni 12.00 uur – 17.30 uur
De grote finale van Waterval! Zowel voor kinderen als families en volwassenen. Meer dan zeventig gratis voorstellingen. Vandaag werkt Waterval nauw samen met de Zwolse Boekenmarkt. De theaterlocaties bevinden zich aan de Thorbeckegracht, Diezerstraat Melkmarkt en Spinhuisplein. Startmoment om 12.00 uur met kleurrijke Vertelparade.

Artikel delen:

Reageer