Frion start bijzonder gewoon klussenbureau

Zwolle – Dinsdagmorgen is de feestelijke start van een bijzonder gewoon klussenbureau bij Frion. Dit vindt plaats aan de Kranenburgweg in Zwolle. De medewerkers van het klussenbureau bestaan uit cliënten met een verstandelijke beperking. Alle woon- en werklocaties van Frion kunnen diensten van het klussenbureau afnemen.

In het laatste decennium is de visie t.a.v. mensen met een beperking en hun plaats in de maatschappij drastisch veranderd. Vroeger was de term ‘beperking’ een levenslang stigma. Frion focust op ‘mogelijkheden’. Vanuit deze visie stelt Frion zich tot doel om leer-werktrajecten te ontwikkelen. Zo maakt zij werk van arbeidsintegratie en re-integratie ten behoeve van mensen met een verstandelijke beperking. Na de zomer volgen de medewerkers van het klussenbureau een opleiding om de benodigde vaardigheden te ontwikkelen en competenties te verwerven. Deze cursus wordt afgesloten met een diploma. Frion werkt hierin samen met START.Deltion en AOC de Groene Welle. Op deze manier kunnen de cliënten optimaal participeren in de samenleving.

Het deel uitmaken van de samenleving is een behoefte die mens-eigen is. Mensen in je omgeving vertellen wie jij bent, wat je waard bent. Door de omgang met anderen je eigen kracht, mogelijkheden, dromen en ambitie ontdekken. Maar ook hulp vragen net als een ander hulp vraagt. Participatie aan de samenleving betekent ontdekken, ervaren en leren.

Artikel delen:

Reageer