The Horse Company presenteert nieuw album

De Zwolse rootspop / indierockers van The Horse Company presenteren vrijdag 12 juni hun tweede album in poppodium Hedon te Zwolle. De nummers van Olympus, zoals de nieuwe plaat genoemd is, zullen dan voor het eerst live worden gespeeld. Het voorprogramma wordt verzorgd door niemand minder dan Paulusma.

In april 2007 verscheen het titelloze debuutalbum van The Horse Company. Een plaat vol melodieuze rootspop en indierock die zonder uitzondering lovend ontvangen werd in de landelijke pers. In de afgelopen 2 jaar hebben ze vrijwel elk poppodium en diverse festivals in Nederland aangedaan, met als hoogtepunten o.a. Noorderslag en de Zwarte Cross.

In februari 2009 namen ze in Denton, Texas hun tweede album op met producer Matt Pence, die eerder platen opnam van o.a. Shearwater, Midlake, Centro-Matic en American Music Club. Vanavond presenteren de Zwolse jongens hun nieuwe plaat Olympus, waarop ze worden bijgestaan door gastmuzikanten van bands als Slobberbone, Polyphonic Spree en Centro-Matic. De eerste reacties vanuit de muziekpers zijn wederom veelzeggend. Platomania rept over “HET Nationale album van 2009” en volgens VPRO 3voor12 kunnen de nummers op Olympus zich moeiteloos meten met het werk van Kings of Leon en R.E.M. Verwacht geen stijlbreuk met de eerste plaat, maar wel een verdieping van het geluid, waardoor ze met de ijzersterke nieuwe nummers definitief doorstoten naar de eredivisie van de alternatieve Nederlandse popmuziek.

Special support: Paulusma
Jelle Paulusma is alweer toe aan zijn tweede soloplaat. Na het succesverhaal van 15 jaar Daryll-Ann neemt hij je met zijn eigen werk mee op reis met livemuziek waar de artiest en het publiek een ervaring delen die zowel persoonlijk als stimulerend is. Een trip die niet tot in de puntjes is uitgestippeld, maar waar hij vooral zichzelf steeds vaker tegenkomt. De meester-songschrijver, zanger en multi-instrumentalist uit Amsterdam-Oost daalt meer dan ooit af naar zijn eigen roerige gevoelswereld. In maart zou Paulusma al afreizen naar Zwolle, maar helaas moest hij toen afzeggen wegens ziekte. Vrijdag 12 juni is er gelukkig een herkansing.


The Horse CompanySpecial support: Paulusma

Locatie                      : Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer                    : Vrijdag 12 juni

Open                         : 20:00 uur

Aanvang                    : 21:00 uur

Entree                        : € 10,00

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl, Plato of VVV te Zwolle en op de avond van het concert aan de kassa van Hedon.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Neem je de BBB ook mee? Als broertje Piet maar niet meer in de stad komt, hier wordt het weer altijd al uitstekend voorspeld!


  Maak melding

 2. Het was Gezellig in Hedon gisteravond !

  Kunnen we nog plaatjes van dit optreden van HTK, Hans etc verwachten op WLZ ?

  ===========

  Helaas…


  Maak melding

Reageer