Scholen strijden voor idee over toekomst Overijssel

Zwolle – Bij het project ‘Jong Overijssel doet mee!’ hebben leerlingen van zes Overijsselse scholen de afgelopen maanden meegedacht over een mooiere en betere toekomst voor Overijssel in 2030. Welke school levert de beste oplossing en presentatie? Dat wordt donderdag 4 juni 2009 duidelijk tijdens ‘The Battle’. De winnende groep wint voor de hele klas een prijs: zij gaan twee dagen naar Brussel en brengen daar onder andere een bezoek aan het Europees Parlement.

De Commissaris van de Koningin in Overijssel, de heer mr. Geert Jansen, geeft om 13.45 uur het startsein. Daarna presenteren zes groepen leerlingen hun ideeën. Gedeputeerde Dick Buursink reikt om 16.00 uur, in overleg met de voorzitter van de jury, vice-voorzitter Provinciale Staten Joop Hassink, de prijs uit. Het project ‘Jong Overijssel doet mee!’ is in 2008 gestart op initiatief van de provincie Overijssel. Hiermee wil de provincie jongeren tussen de 15 en 18 jaar méér betrekken bij democratie en de gang van zaken in het provinciehuis. Slechts één op de vier jongeren weet dat hij/zij op zijn achttiende mag stemmen voor de provinciale bestuurslaag. Ook weten jongeren nauwelijks wat de provincie doet. Het project ‘Jong Overijssel doet mee!’ moet hier verandering in brengen.

Deelnemende scholen aan ‘The Battle’: – Greijdanus College te Zwolle – Etty Hillesum Lyceum te Deventer – CSG Reggesteyn te Nijverdal – Twents Carmel College te Oldenzaal – ROC van Twente te Hengelo – ROC Landstede te Zwolle.

Artikel delen:

Reageer