Nieuwe meetmethode geluid in Park de Wezenlanden

Zwolle – In Park de Wezenlanden wordt in evenementenseizoen 2009 een nieuwe methode voor geluidsmetingen gebruikt. Er zijn acht meetpunten rondom het terrein aangewezen waar het geluidsniveau tijdens evenementen meerdere keren tijdens een evenement wordt gemeten. Door op meerdere punten rondom het park te meten wordt een eventueel effect van de wind ondervangen. De huidige geluidsnorm van 85 db(A) blijft bestaan.

dansfeest.jpg

Aanleiding voor de nieuwe aanpak is het aantal klachten dat in de zomer van 2008 binnenkwam over het dance event City Moves. Door de wind kwamen er veel klachten binnen uit het noordelijke en oostelijke deel van de stad. Doordat de wind in de tegenovergestelde richting van het meetpunt waaide, ontstond de indruk dat het geluidsniveau van het evenement binnen de normen bleef. De nieuwe methode is het resultaat van een evaluatie door vakambtenaren en onderzoek bij andere gemeenten waar City Moves is geweest. Uit dit onderzoek bleek dat in gemeenten waar met meerdere meetpunten werd gewerkt het aantal klachten erg beperkt bleef.

Ook voert de afdeling Toezicht & Handhaving van de gemeente nog een aantal verbeteringen door. De communicatie met de politie over klachten wordt verbeterd en er wordt beter toegezien op het inregelen van het geluid voorafgaand aan een evenement. De nieuwe methode wordt aan het eind van seizoen 2009 geëvalueerd.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Spelregels aanpassen als het ze niet bevalt? Volgens mij beginnen ze te spelen zonder eerst de spelregels uberhaupt gelezen te hebben (goed, misschien de grove uitleg van het spel op de buitenkant van de doos)

  De regels staan wel vast maar de uitvoering ervan…. tja…
  Schaken wordt ook een stuk lastiger als je denkt dat je alleen maar op de zwarte vakjes mag komen ;D


  Maak melding

 2. vakambtenaren

  Het is een hele opluchting voor de Zwolse bevolking dat deze taak niet door gewone ambtenaren maar door vakambtenaren wordt uitgevoerd.

  Ik kan nu met een gerust hart naar bed gaan. 8)


  Maak melding

 3. Ik denk weer aan de tijden toen het geluid zo zacht stond.. dat heel Zwolle zich schaamde.

  Within temptation onderging een afgang.. omdat vlak voor de boxen een meter van elkaar nog gecommuniceerd kon worden..

  Hopelijk slaan ze niet weer de zelfde weg in..


  Maak melding

Reageer