Ideeënmakelaar van Zwolle scoort ‘goed’

Zwolle – De gemeente heeft een tussenevaluatie uitgevoerd van het werk van de ideeënmakelaar die werkt voor Samen maken we de Stad. De ideeënmakelaar is inmiddels een klein jaar aan het werk binnen een tweejarige pilot. In die periode heeft zij 80 initiatieven van burgers en organisaties in de stad ondersteund.

samen_maken_we_de_stad.jpg

De gemeenteraad moet nu beslissen of de pilot nog een jaar wordt voortgezet. De aanstelling van de ideeënmakelaar was een idee van de PvdA fractie en heeft als doel het versterken van maatschappelijk initiatief door praktische en concrete ondersteuning te bieden. Initiatiefnemers kunnen bij haar terecht voor ondersteuning bij uitvoering van hun ideeën. De ideeënmakelaar neemt het initiatief nooit over: de initiatiefnemer houdt zeggenschap en regie over het eigen idee. De ideeënmakelaar helpt met een zo goed mogelijke uitwerking ervan.

Volgens het college heeft de ideeënmakelaar haar nut bewezen in de afgelopen periode. Uit een onderzoek, uitgevoerd onder 31 personen die in het afgelopen jaar contact met de ideeënmakelaar hebben gehad, geven 25 personen het cijfer 8 of hoger voor de dienstverlening van de ideeënmakelaar.

Artikel delen:

Reageer