UnlogiQ, een tentoonstelling over Anti-design

Zwolle – Studenten van het Deltion College hebben in opdracht van het Stedelijk Museum Zwolle een tentoonstelling samengesteld met als thema: Deconstructivisme. De expositie wordt verzorgd door eerste-, tweede-, en derdejaars studenten Fashion Design en Fashion Commercie. Zij hebben de afgelopen weken gewerkt aan het ontwerpen en ontwikkelen van draagbare kleding met een kwinkslag naar het “anti- design”.

unlogiq.jpg

Het thema Deconstructivisme is een eigentijdse kunststroming die ervan uitgaat dat de maatschappij verwarrend en onzeker is, niets is ‘logisch’. Deconstructivisten maken juist alle onderdelen en materialen los van de klassieke samenhang. Het mixen van diverse materialen, kleuren en stijlen vormt samen één flitsend geheel. De vierdejaars studenten van de opleiding woninginrichting lieten zich helemaal gaan bij het maken van meubels, accessoires en surrealistische objecten. Ben je benieuwd geworden naar de nieuwste Mode voor zomer 2009, getoond in een kunstzinnige, fantasievolle omgeving?

Het museum is omgetoverd tot een Modewalhalla. Er zijn op hetzelfde moment meerdere modetentoonstellingen te bekijken van “molensteenkraag” tot “lingerie door de eeuwen heen”. In combinatie met de tentoonstelling UnlogiQ is er geen groter contrast mogelijk. De expositie UnlogiQ is te bezichtigen van 11 juni t/m 21 juni 2009.

Artikel delen:

Reageer