Jongeren met beperking bewegen

Zwolle – WhoZnext-team VSO de Twijn, locatie Hyacinthstraat organiseert in samenwerking met SportService Zwolle en Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan op vrijdag 5 juni de whoZnext Action Games op Sportpark de Pelikaan. Deze sportdag is bedoeld voor 160 jongeren met een (meervoudige) lichamelijke beperking van VSO de Twijn. Doel is om deze jongeren kennis te laten maken met verschillende sport- en bewegingsactiviteiten. En zo te laten ervaren dat bewegen op elk gewenst niveau erg leuk maar ook toegankelijk is. 

De organisatie ligt in handen van acht jongeren van VSO de Twijn, locatie Hyacinthstraat die het whoZnext-team vormen, ter ondersteuning van SportService Zwolle betrokken bij dit project.  Op vrijdag 5 juni zijn 160 leerlingen met een lichamelijke beperking actief op Sportpark de Pelikaan. Er worden verscheidene sport- en bewegingsactiviteiten georganiseerd door o.a. verenigingen die gevestigd zijn op sportpark de Pelikaan. Sportpark de Pelikaan stelt vrijwilligers en het terrein beschikbaar om deze sportdag te bewerkstelligen. Ook het beachveld wordt gebruikt om jongeren met een beperking kennis te laten maken met de beachsport. Daarnaast kunnen de jongeren o.a. kennis maken met klimmen, kruisboogschieten, rolstoelhockey en boccia.

Tijdens het ochtendprogramma kunnen de deelnemers in twee ronden kennis maken met verschillende sport- en bewegingsactiviteiten, zoals: beachvolleybal, mountainbiken en skeeleren. Na het ochtendprogramma is het tijd om op krachten te komen en wordt er gepauzeerd. Hierna is er de mogelijkheid om nog deel te nemen aan enkele sportactiviteiten, waaronder een buikschuifbaan.  

WhoZnext-team VSO de Twijn organiseert sinds 2004 sport- en bewegingsactiviteiten voor o.a. de leerlingen van VSO de Twijn, locatie Hyacinthstraat. Het doel van het whoZnext project is om zoveel mogelijk jongeren, met een lichamelijke beperking, kennis te laten maken met verschillende takken van sport. Daarbij hoort ook dat de jongeren plezier ervaren wanneer zij bezig zijn met sporten. Het whoZnext-team is met ondersteuning van SportService Zwolle het hele jaar door druk bezig met het organiseren van een viertal sport- en bewegingsactiviteiten voor leerlingen van VSO de Twijn. Daarnaast probeert het whoZnext-team jongeren van het regulier onderwijs kennis te laten maken met gehandicapten sport door ze uit te nodigen voor deze sport- en bewegingsactiviteiten. Ter afsluiting van het projectjaar worden deze Action Games georganiseerd.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer