Swollwacht wil flitspalen aan de Hasselterweg

Zwolle – De gemeente Zwolle wil flitspalen op de Hasselterweg bij Westenholte. Een verzoek daarvoor wordt ingediend bij het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie.

De lokale partij Swollwacht vroeg daarom, omdat op de weg vaak te hard wordt gereden. Tot nu toe wordt op de weg alleen met de laser snelheidscontroles gehouden. De uiteindelijke beslissing om flitspalen te plaatsen ligt bij het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Kunnen ze er niet beter een trajectcontrole van maken?
  Je ziet op de Zwartewaterallee en Blaloweg ook dat er bij de flitspalen even wordt ingehouden en daarna de 50 km/h ruimschoots wordt overschreden.


  Maak melding

 2. van mij mogen ze flitspalen neerzetten als ze dan ophouden met laseren 😛 dan weet ik in ieder geval waar ik aan toe ben.  Maak melding

 3. van mij mogen ze flitspalen neerzetten als ze dan ophouden met laseren smilies/tongue.gif dan weet ik in ieder geval waar ik aan toe ben.

  Daar ben ik het wel mee eens. De Hasselterweg is ook wel een weg die uitnodigd om het gaspedaal iets dieper in te trappen. Zeker in de huidige situatie met slecht het kruispunt bij Westenholte en de afslag richting kampen operationeel.
  Hiermee praat ik het hardrijden overigens niet goed, maar het is op het moment gewoon niet anders


  Maak melding

 4. Flitspalen leveren m.i. minder veiligheid op dan lasercontroles. Laten we eerlijk zijn, op de blaloweg let ik ook altijd alleen even op bij die flitskast. Als je op de lussen in de weg maar even rustig aan doet… 😉


  Maak melding

 5. Lasers en flitspalen dragen niets bij aan de veiligheid!

  De politiewagens in burger wel. Dan kun je de extremen van de weg plukken. Iemand die 90 rijdt over de IJsselallee hoeft geen gevaar op de weg te zijn. Terwijl iemand die 55 op de weg langs het Wezenlandenpark rijdt wel levensgevaarlijk kan zijn!


  Maak melding

Reageer