Congres Veiligheid: Hoe kun je veiligheid managen?

Zwolle – Windesheim en Politie IJsselland organiseerden dinsdag 2 juni een congres met de titel “Veiligheid: Hoe kun je veiligheid managen?”. Bij het congres waren organisaties vertegenwoordigd uit verschillende sectoren. De 200 bezoekers kwamen uit alle delen van het land. Windesheim en Politie IJsselland kijken terug op een succesvol evenement.

congres2.jpg

Met het congres willen Windesheim en Politie IJsselland hun kennis en ervaringen delen met partijen die direct of indirect betrokken zijn bij de veiligheid van burgers, zoals scholen, gemeenten, brandweer, hulpverleningsdiensten en het management van grotere organisaties. Tijdens het congres waren ook sprekers en gasten uit het buitenland aanwezig, zoals de korpschef van de politiezone Dendermonde en de heer Turunnen die betrokken was bij de school-shooting op de Jokela high school in Finland. “We willen onze kennis delen met andere organisaties en onze krachten (inter)nationaal bundelen om de samenleving zo veilig mogelijk te houden. Samen willen we de problematiek onder ogen zien en een aanpak creëren,” aldus Arend Kloosterman, plaatsvervangend korpschef Politie IJsselland.

Hoe groot is de kans?

De laatste jaren lijken steeds meer ingrijpende en schokkende incidenten plaats te vinden die veel impact hebben op de maatschappij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de dramatische gebeurtenis op Koninginnedag. Jaap Timmer, lector Veiligheid bij Windesheim, ging in op de rol van de samenleving: “De eerste vraag die iedereen steeds stelt is: Waarom? Het lijkt alsof het steeds zomaar gebeurt, terwijl we achteraf vast moeten stellen, dat er wel signalen aan vooraf zijn gegaan. Door als instanties en organisaties intensief met elkaar samen te werken en daarbij vooral burgers te betrekken zijn we samen beter in staat om een dergelijk gruwelijk incident voor te kunnen zijn.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Hans Anders ? John ?
  Hans Anders is een goeie optie voor de vorige reactie ! Dat is namelijk een koppel. Ik ben benieuwd hoe John reageert als ie zelf op school benaderd wordt door een schietende gek, of zijn zoon of dochter ?
  Buiten het feit dat deze politiemensen veel risico’s nemen om een anders leven te redden !!!;)
  Met vriendelijke groet….Een politieman die ook daar aanwezig was..


  Maak melding

 2. Hahaha, Onno ander leven redden? Volgens mij zijn deze cowboys alleen bezig met die van zichzelf. En ja, hoe zou ik reageren is lastig, want ik loop niet zo vaak gewapend met een collega door een school.

  Nou nou, risico’s, lees vaak dat de polititie net te laat was omdat ze op back up wachten.

  Ik mis de agent van vroeger waar je respect voor had omdat die in zijn eentje meer ballen had dan dat hele korps van nu.

  Geef deze scene anders even weer, want zoals deze foto boven lijkt het meer op Blauw in het nauw.

  Wel een beetje jammer die zin van je, stel je voor als een gewapende gek, wat als dit en wat als dat…
  Doordat we volgegooid worden met angst doet ons verlangen naar beschermers. Als we niet zo bang waren voor elkaar dan waren jullie ook niet zo ‘druk’ of ‘nodig’.


  Maak melding

 3. Hans Anders ? John ?

  Hans Anders is een goeie optie voor de vorige reactie ! Dat is namelijk een koppel. Ik ben benieuwd hoe John reageert als ie zelf op school benaderd wordt door een schietende gek, of zijn zoon of dochter ?
  Buiten het feit dat deze politiemensen veel risico’s nemen om een anders leven te redden !!!
  Met vriendelijke groet….Een politieman die ook daar aanwezig was..
  Door Onno de visser, op 3 juni 2009 om 16:2

  Kijk dit is nu typisch zo’n reaktie hoe ze op straat ook agregeren en reageren. Leer je op de politieschool ook omgangsmanieren met mensen ipv het altijd over verdachte/slachtoffer of gekken te hebben?

  Dat feit ook al in het echt meegemaakt of alleen in de les?


  Maak melding

Reageer