Seizoensafsluiting voor jonge mantelzorgers

Zwolle – Het hele jaar door kwamen ze geregeld samen voor activiteiten en voor het delen van verhalen over hun thuissituatie: Zwolse jonge mantelzorgers. Vrijdag 19 juni ronden ze samen het seizoen af. Kinderen en jongeren van vier tot en met twintig jaar die thuis voor een ziek, verslaafd of gehandicapt familielid zorgen, zijn welkom.

Deze activiteit wordt net als die gedurende de rest van dit seizoen georganiseerd door Steunpunt Informele Zorg. De afsluiting van het seizoen heeft een feestelijk tintje dankzij de aanwezigheid van een dj. Samen met een graffitiartiest maken de jongeren bovendien kunstwerken. Rond etenstijd wordt gezorgd voor een lekkere maaltijd. Voor de jongste deelnemers, de mantelzorgers in de leeftijd van zes tot twaalf jaar, is de seizoensafsluiting tevens de afronding van het project Kinderen Zorgen. Provincie Overijssel gaf destijds subsidie voor anderhalf jaar en die periode is nu voorbij. De jonge mantelzorgers, in de leeftijd van twaalf tot en met twintig jaar, komen na de zomer gewoon weer samen.

Dit project wordt gesubsidieerd door Gemeente Zwolle. Geef je op! Jonge mantelzorgers kunnen zich tot 17 juni opgeven bij coördinator informele zorg Agnes Wille: 038 – 4225200 of a.wille@informelezorgzwolle.nl. Ze hoeven niet eerder aan activiteiten van Steunpunt Informele Zorg te hebben meegedaan. Deelname is kosteloos. Meer informatie over Steunpunt Informele Zorg: www.informelezorgzwolle.nl. Steunpunt Informele Zorg, onderdeel van Vrijwilligerscentrale Zwolle, staat klaar voor jonge mantelzorgers met advies, steun en activiteiten om te ontspannen. Ook kunnen de jongeren tijdens activiteiten ervaringen uitwisselen.

Artikel delen:

Reageer