Ei, ei, ei…

Zwolle – Enkele jaren geleden vertelde mijn overbuurman mij – met een lachend gezicht – een vreemd verhaal. Onder de motorkap van zijn auto had iemand – of iets – een eendenei gelegd. Hij vertelde verder dat de overburen met hetzelfde fenomeen hadden te maken en zelfs enkele eieren onder hun motorkap hadden aangetroffen. Ik nam het verhaal met net zo’n lachend gezicht als hij èn met de nodige scepsis.

ei_021-1.jpg


Vandaag namen we de auto voor een tochtje naar Hasselt. Bij de eerste bocht hoorde ik een raar geluid. Het kwam van voor in de auto. Parkeermuntjes in de oneigenlijk gebruikte asbak? Sleutels in het dashboardkastje? Nee, mijn vrouw kon geen enkel voorwerp ontdekken dat het storende geluid zou kunnen veroorzaken. Het geluid bleef. Vooral als we een bocht namen. Ik besloot om op een parkeerplaats onder de motorkap te kijken. Je weet toch maar nooit. Behalve blad- en andere resten trof ik niets vreemds aan. Een vluchtige blik over het motorblok. Helemaal niets te zien. Maar net voordat ik de motorkap in het slot wilde laten vallen, viel mijn oog op iets vreemds. Een ei! Half verscholen op de ribbelslang  die naar of van het koelvloeistofreservoir loopt, lag een eendenei! Meteen schoot mij het lachwekkende verhaal van enkele jaren terug te binnen. De scepsis van toen maakte op slag plaats voor verwondering. Hoe komt dat ei onder mijn motorkap terecht, op die gekke plaats? Onmogelijk voor een eend om zich langs het motorblok te wurmen en zich haast zo plat als een dubbeltje te maken om in die nauwe ruimte zo’n groot ei te leggen. Is het dan misschien een marterachtige of een rat geweest die – als een eekhoorn – voorraden aanlegt?

Wie geeft het antwoord. Ik woon aan de rand van Westenholte. Het ‘stikt’ hier van de eenden. Ik ben benieuwd. R. Knier.

ei_022-1.jpg

ei_024-1.jpg

Artikel delen:
Reacties 7
  1. herkend!
    Dag beste,
    ook ik heb dit meegemaakt toen ik mijn auto nog maar kort had; bij het bestuderen van de motor etc. trof ik een soortgelijk uitziend ei aan.. erg bijzonder, ik dacht ook aan een grap: een ei koken bij een hete motor o.i.d… maar dit??!


    Maak melding

  2. Wees maar zeker dat jullie met steenmarters in de buurt zitten. Tip: reinig je motor door die grondig af te spoelen. De steenmarter zal namelijk zijn territorium afbakenen door geursporen (urine/feces) achter te laten. Je mag ook van geluk spreken dat die geen kabels doorgevreten heeft. Steenmarters kunnen zo voor heel wat schade zorgen. Je kunt natuurlijk ook een marterafweer laten installeren (al dan niet met een schrikdraad) door je garagist om het beschermde diertje weg te houden uit je auto.


    Maak melding

Reacties zijn gesloten.