WVF neemt na 46 jaar afscheid van Papaverveld

Zwolle – Voetbalvereniging neemt op zaterdag 13 juni met een speciale wedstrijd afscheid van het Papaverveld waar het sinds 1962 gebruik van maakte. Oudgedienden zoals Marcel Damman, Jan Pieterman en Gerard van Riel nemen vanaf 14.30 uur op symbolische wijze afscheid van het bijna historische erfgoed.

De gemeente Zwolle heeft het Paparverveld, natuurlijkerwijs gelegen aan de Papaverweg, een bestemming woningbouw gegeven. In ruil voor het afstaan van het huidige trainingsveld werkt de gemeente volop mee aan een nieuw kunstgrasveld op de plaats van veld 3 op sportpark De Weide Steen. Naar verwachting is dat kunstgrasveld op 13 augustus klaar voor gebruik, waarmee WVF een vervangende trainingslocatie heeft. Daarmee neemt WVF na 46 jaar afscheid van het Papaverveld. In 1962 kocht het gemeentebestuur een perceel land aan van Van der Kamp, zo vermeldt een jubileumboek. De Heidemaatschappij legde vervolgens twee nieuwe voetbalvelden aan. Dat werd als een geschenk uit de hemel gezien omdat de club toen maar moeilijk aan een locatie kon komen. Het sportpark mag gezien worden als vruchtbare grond. Het tot nog toe beste elftal van WVF – op het om successen op papier gaat – speelde na kampioenschappen in 1968/1969 en 1969/1970 mee om de landstitel.

Ludieke wijze

In 1974 beoordeelde de KNVB het sportpark aan het Papaverweg als onvoldoende, mede doordat de vereniging uitdijde. Jaren van actievoeren om met gelden een nieuwe locatie te realiseren volgden, waarna in de maanden juli en augustus 1979 het daadwerkelijk tot een verhuizing kwam naar de huidige plek aan de Stinsweg. Het Papaverveld bleef echter een trainingsfaciliteit waar veel spelers jaar in, jaar uit hebben gevoetbald. Tot aankomende 13 juni dus… De wedstrijd die dan wordt gespeeld begint om 14.30 uur. De oudgedienden zijn spelers die op die locatie nog wedstrijden hebben gespeeld of hebben getraind.  Zij nemen op ludieke wijze afscheid. Niet alleen door een wedstrijd te spelen, maar ook door een handeling te verrichten.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Ik heb er heel wat uurtjes training op het Papaverveld opzitten. Het veld waar ieder jaar opnieuw gras ingezaaid werd, dat na twee weken training niet meer terug te vinden was. Bij regen een grote modderpoel en na afloop van de training moest je dan in je natte kleren vol modder nog 10 minuten teruglopen naar de Weide Steen. Het had z’n charme. Voor WVF wel goed dat er een tweede kunstgrasveld komt, maar wordt die ook voorzien van een lichtinstallatie?


    Maak melding

Reageer