Full Color Festival actief op Zwols Vertelfestival

Zwolle – Een Kampens element aan het Zwolse Waterval Internationaal Vertelfestival. Full Color Festival Kampen brengt zondag 7 juni (letterlijk) kleur naar Waterval. Zoals een verteller zijn luisteraars uitlokt, hun eigen fantasie te gebruiken, wil kunstschilder Wouter Berns bezoekers van jong tot oud verleiden tot expressie in kleur en verf, op doek. Het resultaat is te bewonderen in Zwolle en natuurlijk op zaterdag 13 juni op het Full Color Festival.

Drie metershoge panelen, met daarop in schets figuren die te maken hebben met het verhalen vertellen, moeten de bezoekers uitdagen, de kwast ter hand te nemen. Wouter Berns is daarbij de stimulator. Hij is een veelgevraagd kunstschilder met een dynamische presentatie. Hij is met zijn act ook te zien op Full Color. Tijdens Waterval daagt hij het publiek uit, maakt grapjes, stimuleert tot schilderen. Iedereen mag meedoen! Berns: “Kinderen van vier tot opaatjes van 88 jaar oud: iedereen is bij deze alvast uitgenodigd. Het gaat net als bij vertellen om dialoog, om reactie op elkaars schilderingen. Enne, mensen mogen ook óver elkaars schilderij heen werken….”

Full Color en Waterval zijn een interessante samenwerking aangegaan. Waar Full Color (letterlijk) kleur brengt op Waterval, brengt Waterval op zijn beurt vertellers naar Full Color. Op 13 juni worden non-stop verhalen verteld voor kinderen van 4 tot 8 en voor kinderen van 10 jaar en ouder. De voorstellingen Don Quichot van Jesse Vermunt en de Tijdmachine en Eekhoorn en Aap van Maaike Mikx. Zo maakt het Kampens publiek kennis met verhalenvertellers en maakt het Zwolse publiek kennis met kunst en vooral: zelf kunst maken.

Wat is Full Color?

Full Color festival verrast bezoekers door zijn diversiteit op cultureel gebied. Bezoekers kunnen kijken naar theater, luisteren naar muziek, op de cultuurmarkt hapjes uit de verschillende landen proeven en actief meedoen aan diverse workshops als djembé, circus en dans. Maar natuurlijk ook kijken en luisteren naar artiesten als Giovanca, Lucky Fonds III, Bazzookas en Mala Vita. Locatie: stadsplantsoen de Wijde Blik. Website: www.fullcolorfestivalkampen.nl

Wat is Waterval ?

Waterval Internationaal Vertelfestival is: de vertelkunst in de breedste zin van het woord. Meer dan honderd voorstellingen van internationale en nationale topartiesten, live muziek, theateracts, boeken, terrasjes, eten en drinken. Van vrijdag 5 juni tot en met zondag 7 juni staat Zwolle bol van de verhalen! Festivalterrein: Thorbeckegracht bij De Verhalenboot. Website: www.waterval-vertelfestival.nl.

Artikel delen:

Reageer