Wipstrik Zuid speelt bij Wipstrik Noord

Zwolle – Actiegroep Wipstrik Veilig houdt i.s.m. wijkcentrum de Bestevaer op woensdag 10 juni a.s een grote Straatspeeldag in de Tesselschadestraat tussen de Brederostraat en de Vondelkade in de Wipstrik. De actie is een protest tegen de toenemende verkeersonveiligheid in de buurt. Van 13.30 tot 16.00 uur is de straat voor alle verkeer afgesloten en kunnen de kinderen veilig op straat spelen.

De actie maakt deel uit van de Veilig Verkeer Nederland Straatspeeldag, een initiatief van de Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie Veilig Verkeer Nederland. De Straatspeeldag wordt om 13.30 uur geopend door wethouder Cnossen van verkeer. Als officiële openingshandeling wordt hij door een aantal kinderen in een auto de straat uitgeduwd en worden er ballonnen opgelaten. Wipstrik Veilig zal de wethouder vervolgens een puntenscore van de zg. Kiss-analyse van VVN overhandigen met verkeersknelpunten in de Wipstrik.

In veel straten kunnen kinderen niet veilig spelen. Met name op de Brederostraat en de Wipstrikkerallee wordt hard gereden en zijn er geen veilige oversteekplaatsen. Voor kinderen is er bovendien veel te weinig ruimte in de buurt, als gevolg van de grote parkeeroverlast en de smalle trottoirs.

In februari heeft de heer Cnossen reeds meer dan 1000 handtekeningen ontvangen van Wipstrik Veilig, die erop aandringen de buurt tot 30-km-zone te maken.

Daarnaast willen de organisatoren laten zien dat samenwerking tussen en spelen met Wipstrik Zuid en Wipstrik Noord geen enkel probleem is.

Nadat de wethouder de Straatspeeldag heeft geopend, zijn er in de Tesselschadestraat allerlei straatspelletjes te doen: voetbal, volleybal, driewielercircuit (zelf driewieler meenemen), Oudhollandse spelen en nog veel meer. Er is ook een schminktent, een haarvlechttent en een luchtkussen. Deelname kost niets en voor kinderen is er gratis limonade en iets te eten.

Artikel delen:

Reageer