Achtervolging na diefstal van auto’s in Rouveen

Rouveen/Zwolle  – Op donderdag 4 juni rond 04.00 uur kreeg de politie een melding van twee woninginbraken aan de Rozenlaan en de Wilgenlaan in Rouveen. Bij deze inbraken waren twee auto’s weggenomen die in de richting van de A28 waren vertrokken. De auto’s werden rijdend aangetroffen op de A28 bij Zwolle. Toen de inzittenden de politie zagen verlieten ze de snelweg.

Daarop raakten de agenten de auto’s kwijt, maar deze werden even later aangetroffen op de Voorsterweg. Daar zagen de agenten dat één van de auto’s werd neergezet en dat de bestuurder in de andere auto stapte. Deze auto ging er hard rijdend vandoor in de richting van de Mastenbroekenpolder. Een achtervolging door de polder werd ingezet, maar de auto werd op de Kamperzeedijk in Genemuiden uit het oog verloren. In die omgeving werd even later de lege auto aangetroffen. Er is nog gezocht naar de inzittenden, maar zij zijn niet meer aangetroffen. Een onderzoek is ingesteld en de politie is op zoek naar getuigen van de inbraken aan de Rozenlaan en Wilgenlaan.

De inbraken moeten tussen 03.00 en 04.00 uur hebben plaatsgevonden en vermoedelijk zijn ze gepleegd door drie personen. Getuigen die rond dit tijdstip iets gezien hebben dat met de zaak te maken kan hebben worden gevraagd contact op te nemen met het politieteam Horst & Waterland via telefoonnummer 0900-8844.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer