Sportonderzoek onder duizenden Zwollenaren

Zwolle – Duizenden Zwollenaren kunnen een dezer dagen een brief verwachten waarin ze wordt gevraagd deel te nemen aan het Sportonderzoek 2009 van de gemeente. De gemeente hoopt op basis van de uitkomsten van het onderzoek nog beter in te kunnen spelen op de sportbehoeftes van Zwollenaren.

De gemeente vindt, net als veel Zwollenaren, sport belangrijk. Het is – mits verstandig beoefend – goed voor de gezondheid. Bovendien zorgt sporten voor sociale samenhang in de stad. Met het onderzoek verwacht de gemeente meer duidelijkheid te krijgen of het aanbod van sport(voorzieningen) aansluit bij de vraag. Kwesties die in het onderzoek aan de orde komen zijn onder meer: hoe groot is de sportparticipatie in Zwolle; welke sporten zijn het meest populair; neemt de belangstelling voor sporten in verenigingsverband toe of af; en leeft topsport onder de Zwolse bevolking. In 2003 heeft Zwolle een vergelijkbaar onderzoek gehouden. De uitkomsten van het nieuwe onderzoek worden ook vergeleken met de resultaten van die eerdere enquête. De gemeente verwacht zo conclusies te kunnen trekken over het effect van het sportbeleid de afgelopen jaren.

Uit de Gemeentelijke Basisadministratie is een steekproef van drieduizend personen genomen, in de leeftijdsklasse 18 tot en met 64 jaar. Hun wordt per brief verzocht de enquête schriftelijk of via internet in te vullen. Dat kort ongeveer tien minuten. Insturen kan tot 22 juni.

Artikel delen:

Reageer