Landstede wint NK MBO Vrouwenvoetbal

Zwolle – De sportvelden van voetbalvereniging Be Quick ‘28 stonden op 4 juni in het teken van het NK MBO Vrouwenvoetbal. Het Landstedetoernooi vond voor de tweede keer plaats en werd gewonnen door een van de twee deelnemende teams van Landstede. In totaal deden acht ROC’s uit het hele land mee.

nkwinnaarlandstede.jpg

Tweede werd ROC Flevoland, de derde plaats was voor het Koning Willem I College uit ’s-Hertogenbosch. Het tweede team van Landstede behaalde de zesde plek. Het winnende Landstedeteam kreeg de wisselbeker uitgereikt door voormalig international Sylvia Smit. Vrouwenvoetbal promoten De Landstedeteams bestonden onder andere uit studenten die bij Landstede de opleiding Sport & Bewegen volgen. Deze opleiding was met SportEve, een van de projectteams van Landstede, initiatiefnemer van het toernooi. “Met het organiseren van dit NK willen we het vrouwenvoetbal promoten. Bovendien biedt het de deelnemers de kans zich te meten met anderen”, aldus Maaike Frijling, coördinator van SportEve. Het organiseren van het toernooi was voor een aantal studenten een mooie gelegenheid om praktijkervaring op te doen.

Een van hen is Mirjam Egberts (19), derdejaars studente Sportmanagement en stagiaire bij SportEve. Als projectleider was zij het aanspreekpunt voor alle organisatorische zaken: “Er komt bij zo’n toernooi meer kijken dan ik van tevoren had verwacht. Als deelnemer heb je geen idee wat er achter de schermen allemaal speelt. Het is een groot project, waarbij je niet alleen de contacten moet onderhouden met de voetbalvereniging en de uitgenodigde scholen, maar bijvoorbeeld ook de wedstrijdschema’s moet opstellen en medailles moet regelen.” Scheidsrechters Mirjam had daarnaast met haar medestudenten een aantal nevenactiviteiten voor de deelnemers opgezet, zoals een snelheidsmeter waarbij deelnemers konden meten hoe hard ze kunnen schieten. Ook werd er van elk team een foto gemaakt. Tijdens het toernooi deden ook enkele studenten examen voor hun scheidsrechtersopleiding als onderdeel van hun kleinkeuzevak Trainer-Coach3. Frijling: “Deze studenten willen graag hun examen halen en zijn daardoor gemotiveerd. Tegelijk hebben wij daardoor onpartijdige en goede scheidsrechters.”

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer