Rennend, schreeuwend en peinzend naar Walibi

Zwolle- Het decibelvolume in de Zwolse ZBC-hal steeg afgelopen donderdag 4 juni naar een nieuw record. Leerlingen van tien basisscholen streden tijdens de derde Denk & Doe quiz om een felbegeerde wisselbokaal en een tripje naar Walibi Flevo. Groep 7 van de Sint Bernardussschool uit Ommen liep uiteindelijk joelend door de sporthal. Spandoeken, outfits in de schoolkleuren en oorverdovende aanmoedigingen.

04-06-2009_schoolwedstrijd_in_de_zbc_hal_2.jpg
Ren je rot…

AVRO-presentator Sipke Jan Bousema hoefde niet zijn best te doen om sfeer te creëren. Alle activiteiten stonden in het teken van sportiviteit en gezondheid. Bij binnenkomst werd de conditie van de basisschoolleerlingen meteen op de proef gesteld met de ‘Ren Je Rot’ quiz en een dansspel op Wii-matten. Nog nahijgend werden de hersens gekraakt tijdens het quizgedeelte van de Denk & Doe Quiz, waarbij twee leerlingen de quiz speelden en één leerling per klas, binnen een minuut, zo hard mogelijk moest fietsen op een hometrainer. De middag werd afgesloten door een voorstelling van WRZV-acrogym uit Zwolle. Het enige moment van stilte klonk toen de uitslag werd bekendgemaakt. De winnaars van de Sint Bernardusschool daverden luidkeels de tribune af. ‘We gaan naar Walibi, we gaan naar Walibi.’

04-06-2009_schoolwedstrijd_in_de_zbc_hal_6.jpg
Bousema wordt belaagd door handtekeningjagers…

04-06-2009_schoolwedstrijd_in_de_zbc_hal_tweede_pr_oranjeschool_zwolle__4.jpg

Meester Marco Veneboer was een trots middelpunt van zijn juichende kinderen. ‘We hebben niet alleen de slimste leerlingen, maar ook nog eens de meest sportieve kinderen’, knipoogt de meester. ‘Eigenlijk waren we te laat met inschrijven, waardoor we heel snel moesten beslissen wie er meededen. Democratisch hebben we dat toen in de klas besloten.’ Leerling Ellen Hollak stond met een grote glimlach naast hem. Wat ze wil worden weet ze nog niet precies. ‘Misschien wel juffrouw.’ Titel verdedigen Gezien de positieve energie is de Denk & Doe quiz na drie jaar nog steeds een groot succes, waaraan veel scholen graag meedoen.

04-06-2009_schoolwedstrijd_in_de_zbc_hal_1.jpg

De organisatie in handen van Landstede, Meander College, TalentStad, Thomas a Kempis College, Carolus Clusius College, Agnieten College en Jena XL is vastbesloten het evenement ook in de toekomst plaats te laten vinden. ‘Volgend jaar komen we zeker terug om onze titel te verdedigen’, jubelden de winnaars opgetogen bij het verlaten van de ZBC-hal.

04-06-2009_schoolwedstrijd_in_de_zbc_hal_eerste_pr_st_bernardusschool_ommen_5.jpg

Artikel delen:

Reageer