Zwolse kinderen winnen gezonde prijzen

Zwolle – Na de succesvolle Gezonde Ontbijtweek, die van 25 tot en met 29 mei plaatsvond in de wijken Diezerpoort en Holtenbroek in Zwolle, maakte GGD IJsselland opnieuw tijd voor ontbijt. Donderdagmiddag vond de prijsuitreiking plaats van de kleurwedstrijd, waarbij gezonde prijzen te winnen waren. Miss Overijssel 2008 Maaike Heethaar reikte de prijzen uit. Heethaar deed dat in wijkcentrum Rembrandtien in de wijk Dieze.

 04-06-2009_prijsuitreiking_kleurwedstrijd_rembrandtien_4.jpg

Met de Ontbijtweek wil GGD IJsselland – in het kader van Samen Gezond – aandacht vragen voor het belang van ontbijten. Dat gebeurde bij kinderen (0-19 jaar) en hun ouders in de wijken Diezerpoort en Holtenbroek in Zwolle. Via activiteiten op verschillende plaatsen in de wijk werd ontbijten op een leuke manier onder de aandacht van de bewoners gebracht. Geheel volgens de stijl van Samen Gezond werd er ook nu voor de ontbijtactie samen gewerkt met verschillende partners. Dat zijn de brede- en Basisscholen, supermarkten en lokale ondernemers, wijkcentra met de bijbehorende vrouwen- en overige ontmoetingsgroepen, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, I-care consultatiebureau en Maxi Axie.

04-06-2009_prijsuitreiking_kleurwedstrijd_rembrandtien_2.jpg

04-06-2009_prijsuitreiking_kleurwedstrijd_rembrandtien_3.jpg

04-06-2009_prijsuitreiking_kleurwedstrijd_rembrandtien_1.jpg

Scholen konden meedoen aan een kleurwedstrijd, die door een vakkundige jury zijn bekeken en beoordeeld. Er zijn in totaal drie leeftijdscategorieën: 0-4, 4-8 en 8-12 jaar. In elke categorie kregen de beste drie inzenders een prijs. Maaike Heethaar, bekend van haar gezondheidsprogramma Maaike4Kids, reikte de prijzen uit.

Artikel delen:

Reageer