PVV winnaar Europese Verkiezingen in Zwolle

Zwolle – Net als dat voorlopige landelijke uitslagen melden heeft de Partij Voor de Vrijheid (PVV), met haar eerste deelname aan de Europese Verkiezingen, donderdag ook in Zwolle gewonnen. Met 9,9 % is het de partij die de grootste winstpercentages laat zien. Eén op de tien stemmers kleurde met een potlood het vakje van een kandidaat van de PVV rood. Landelijk is de winst voor ‘Wilders’ nog groter. De prognose is 15,3 %.

uitslag_zwolle.jpg

Met de PVV wonnen de meeste andere partijen, waarvan D66 (+7), CU-SGP (+2,3) en GroenLinks (+2,3) de beste scores lieten zien. Solidara, de nieuwe partij met veel Zwolse inbreng, won 0,8 %. Het CDA (-2,5), de VVD (-1,6) en de PvdA verloren, vergelijkbaar met het landelijk beeld, terrein in de Hanzestad. De PvdA is in Zwolle de grote verliezer. De arbeiderspartij verloor maar liefst 12,7 %. Het CDA wordt met 16,8 % van de stemmen de grootste partij in Zwolle. De opkomst van de stemgerechtigden was 38,5 %.

uitslag_zwolle_2.jpg

Artikel delen:
Reacties 76
 1. Landelijk is de winst voor ‘Wilders’ nog groter. De prognose is 15,3 %.

  Gelukkig zijn er relatief gezien minder Wilders aanhangers in onze eiegn stad.


  Maak melding

 2. DECEPTIE
  waar blijft het commentaar van Dick ? hij leek wel campangneleider van de PvdA hierzoot. Of laat de roos zijn kop hangen ?


  Maak melding

 3. Gelukkig zijn er nog genoeg verstandige Zwollenaren.
  PVV is hier “pas” de 6e partij.
  Opvallend genoeg relatief weinig stemmen voor Solidara, terwijl die toch de basis in Zwolle heeft.


  Maak melding

 4. De PVDA heeft weer eens de rekening gekregen voor jarenlang “mindless” meehobbelen met de grote jongens.
  Er zal wel weer een commissie in het leven worden geroepen om te onderzoeken hoe dit nu toch kon.
  Het is heel simpel nl, kiezersverraad+draaikonterij=zetelverlies.
  Toch denk ik dat ze er weer geen lering uit trekken en gewoon weer doorgaan met pro-Europese/anti-Nederlandse afbraakpolitiek.:D


  Maak melding

 5. Als LWL aan de Europese verkiezingen mee gaat doen in de toekomst dan kan Willem Lucht zijn naam beter internationaler laten klinken.

  Ik stel dan ook voor om hem te veranderen in:
  William Air


  Maak melding

 6. Geert nog even,en dan komt ons land weer in een stroom versnelling.

  Ik geloof niet dat er zoveel domme mensen in Nederland zijn die denken dat de PVV dé oplossing is voor al onze problemen.
  Geert denkt dat als hij alle moslims het land uitzet (wat niet kan, het zijn immers gewoon Nederlanders), al onze problemen zijn opgelost. Nou, dan ook graag alle katholieken het land uit, zal een hoop kindermisbruik schelen.;D


  Maak melding

 7. Gelukkig is pvv.hier in opkomst.
  Geert nog even,en dan komt ons land weer in een stroom versnelling

  Als in: een stroomversnelling met een waterval die alles de afgrond in blaast, bedoel je?


  Maak melding

 8. van mijn complete familie (17 personen)moest ik per volmacht cda stemmen, heb echter mooi op die zonnebankkop van de pvv gedrukt, lijkt me wel een ventje die afwerkt met uitschot in de samenleving.


  Maak melding

 9. hahaha goed verhaal Joop!;)

  Je kan alleen per volmacht voor 2 anderen stemmen en met een rood potloodje ipv drukken maar verder is het echt een goed verhaal 😀


  Maak melding

 10. Gelukkig is pvv.hier in opkomst.
  Geert nog even,en dan komt ons land weer in een stroom versnelling.

  Het gros van de stroomversnellingen wordt opgevolgd door een waterval……

  Die blonde kuif is volgens mij zo’n typisch gevalletje ‘Lemming’, waar de andere hersenloze lemmings achterna lopen:


  Maak melding

 11. heb echter mooi op die zonnebankkop van de pvv gedrukt

  Joop, volgens mij heb je helemaal niet gestemd. Er was niets om op te drukken. Het moest weer ouderwets, met het rode podlood!:D


  Maak melding

 12. mensen, in alle euforie na zo,n glorieuze overwinning schiet ik een beetje te ver door, sorry hiervoor. na alle demonisering is dat toch wel begrijpelijk ?


  Maak melding

 13. Ok, dus demonisering beïnvloedt je manier van informatie-opslag. Dat zou ik dan maar eens goed in de gaten houden….demonisering is immers niet alleen naar de PVV, maar ook heel erg vanuit de PVV….
  Misschien dat de PVV dit middel toch een beetje misbruikt om stemmen te werven?


  Maak melding

 14. leer er maar mee leven dat je linkse vrienden nog lang niet aan de macht komen, pechtold profileert zich als anti-wilders en krijgt nu een paar stemmen die van andere linkse partijen komen, schiet ook niet op dus.


  Maak melding

 15. Vast geen Zwollenaren naar Europa? De partij met de meeste Zwollenaren (Solidara) heeft geen zetel gekregen. Maar als je verdorie toch in Zwolle woont…wat heb je dan in Brussel te zoeken?


  Maak melding

 16. Goeiemiddag Joop, zag nog 2 vraagjes open staan.

  Geweldige dag gister!!!! Tjonge nou, terwijl ie zo slecht begon…
  0.15 uur thuis van het stembureau; vanaf 7.00 uur allemaal voor de democratie. 2 uurtjes pauze over de hele dag.

  Na een welverdiende slaap een geweldige bruiloft gehad!!!
  Was getuige, in een geïmproviseerde raadszaal strak aan de Milligerplas. Muziek van Hazes en een leuke jonge meid als trouwambtenaar. Een superfotograaf, die ook de zilveren camera al heeft. En het bleef droog.

  Heerlijk gegeten, 3 gangen. Op de bruiloft gegeten, gedronken, gefeest, gezongen, gedanst, ge-oh’d en gelachen. Henri van Velzen kwam langs en een beruchte Zwollenaar draaide alles aan elkaar. Nog geen tel over politiek gehad.

  2.00 op dat bungalowpark gaan slapen. Vanmorgen een geweldige brunch; na ouweho*ren, daarna langzaam weer naar huis. Een beetje hangen, daarom nu pas hier nu weer.


  Maak melding

 17. Nogal een ongenuanceerde generalisatie, voor iemand die zich verdieping noemt: Links. Dat in hokjes plaatsen en klovenscheppen is wellicht makkelijk om het overzicht te houden, maar jij vindt de ene mens wel véél meer als de ander?

  Wat ernstig trouwens weer van de week in Leeuwarden (Cambuur)! Of mogen we het daar niet over hebben? Tjonge jonge, verliezen ze een potje voetbal en dan gewoon met z’n allen op de pliesie. Begreep dat er ook nog gewonde dienders bij waren!!!???

  Net als in Rotjeknor met Koninginnedag. 2 grote groepen onderling ruzie en zoveel gezopen en doorgesnoven om uiteindelijk samen los te gaan op de pliesie.

  Schoftentuig! En…. selectieve verontwaardiging vrees is, in den lande. Want op 30 april schreeuwde Gele Geert alles al bij elkaar over die aanslag: dat moest tot op de bodem worden uitgezocht!! Nadat bleek dat de dader “één van ons” was heb ik hem niet meer gehoord. Over beide bovenstaande feiten ook niet…

  Zag vandaag overigen de voorkant dan de Telegraf. Die kop was te onbenullig om nog een letter aan te besteden. Maar Sylvio….met allemaal half en helemaal naakt meiden en de president van Tjechië poedelnaakt hahahahahaha  Maak melding

 18. Da’s toevallig Hans, zette Youp ongeveer even laat op het Algemene Log. Ach, hij was zo goed dat dubbele posting niet zo erg is 😉


  Maak melding

 19. citaat:

  Gelukkig is pvv.hier in opkomst.
  Geert nog even,en dan komt ons land weer in een stroom versnelling.

  Als Geert in een regering net zo knuppel in het hoenderhokkerig gaat doen als hij nu al in het parlement doet, zonder enige vorm van diplomatiek, dan vrees ik het ergste voor onze internationale handelsbetrekkingen. Dán kunnen we op een houtje gaan bijten.

  Ik verbaas me keer op keer dat de pvv-stemmers zulke vreemde prioriteiten stellen; het is maar angst voor de islam hier en islam daar; er zijn belangrijkere zaken te bespreken, zoals onderwijs, zorg en werkgelegenheid.

  We beginnen op xenofobe, wereldvreemde Amerikanen te lijken als land.

  Maar goed, pvv stemmers, we leven in een democratisch land en het is jullie goed recht. Dring in ieder geval aan op een democratiseringsproces binnen jullie partij.


  Maak melding

 20. achja, het is net als met Pim. Ff een hype en dan is het weer voorbij. Geert word het boegbeeld van alles wat ?mis?is in nederland. Zodra mensen zich realiseren dat we niet een Geert, maar juist elkaar nodig hebben om ons land te ?redden?, nemen we ook Geert met een korreltje zout zoals die oude helden als Jan Maat, of zo?n haat imaam…

  Stem niet op Geert, maar op jezelf


  Maak melding

 21. @john:Janmaat is zn achternaam, hans zn voornaam, en daarvoor nog drs.(jawel!) Ken uw klassiekers voordat u hier interessant gaat lopen doen.


  Maak melding

 22. Interessant om bevestigd te krijgen dat 10% van de SGP-stemmers is overgestapt naar een andere extremistische partij.

  Het bewijst maar weer eens dat zwaar gelovige mensen met een pH waarde van drie, ondanks hun geloof, geen pH waarde van 7 kunnen bewerkstelligen. Ze zijn dus uit balans.

  De barmhartigheid die men tracht te prediken houdt dus op bij het verlaten van de kerk en het uittrekken van de zwarte kousen.  Maak melding

 23. @Hans
  Helemaal met je eens, het CDA beschouw ik als de grijze muizen van de politiek.

  Betreffende SGP-ers / gelovige mensen die PVV stemmen:
  Ze houden er een dubbele agenda op na. Als je gelovig bent maar ook Wilders aanhanger bent dan ben je of schizofreen of schijnheilig.


  Maak melding

 24. @joop Ken inderdaad je klassiekers van de draaideurcrimineel Hans Janmaat:

  Op 2 januari 1994 werd beslag op Janmaats huis gelegd, omdat door het ministerie van Binnenlandse Zaken ten onrechte subsidie was uitgekeerd aan het wetenschappelijke bureau van de CD. Dit bureau, de Stichting Wetenschappelijke Onderbouwing Centrumdemocratische Ideologie, had het subsidiegeld niet volgens de geldende regels bestemd. Janmaat werd persoonlijke aansprakelijk gesteld. Hij voldeed de vordering, maar spande wel een procedure aan tegen de Staat.

  Werd op 28 maart 1995 door het Gerechtshof te ‘s-Gravenhage veroordeeld tot een boete van f 2.000 (waarvan de helft voorwaardelijk) of 35 dagen gevangenisstraf (waarvan 15 dagen voorwaardelijk) vanwege belediging en aanzetten tot haat tegen of discriminatie van vreemdelingen.

  Werd op 23 december 1996 door het Gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot een geldboete van f 3.000 of veertig dagen vervangende hechtenis wegens discriminatie en het aanzetten tot haat tegen buitenlanders

  Werd op 28 april 1997 door de rechtbank te Zwolle veroordeeld tot vier weken gevangenisstraf (waarvan twee voorwaardelijk) vanwege het aanzetten tot discriminatie tijdens een demonstratie in Zwolle. Dit vonnis werd op 29 december 1997 door het gerechtshof in Arnhem omgezet in twee weken voorwaardelijk en een boete van f 7.500.  Maak melding

 25. Werd op 28 maart 1995 door het Gerechtshof te ‘s-Gravenhage veroordeeld tot een boete van f 2.000 (waarvan de helft voorwaardelijk) of 35 dagen gevangenisstraf (waarvan 15 dagen voorwaardelijk) vanwege belediging en aanzetten tot haat tegen of discriminatie van vreemdelingen.

  Die goeie ouwe tijd… Toen werden dat soort schoffies nog een geldstraf en/of gevangenisstraf opgelegd. In het eerste geval ‘leverden ze geld op’ voor de staat. Tegenwoordig kan je met je gebleekte koppie beledigen en aanzetten tot haat en vervolgens ook nog eens flink op onze belastingcenten diverse beveiligingsmensen om je heen hebben…..


  Maak melding

 26. Viel er vanmiddag in, maar gelukkig stond ie net al op internet. De column van Buitenhof vanmiddag[/url] vond het wel aansprekend verwoord.


  Maak melding

 27. @WFvN,

  idd, en in hoeverre kan je dan nog een reele beeldvorming over onze samenleving hebben als je constant in angst leeft met al die beveiliging om je heen?  Maak melding

 28. @dick, die column van Buitenhof die je citeerde, vond je aansprekend verwoord. Dat vond ik ook van het eerste gedeelte, maar niet van het tweede gedeelte. Want er stond alleen in, hoe wij ons zouden moeten aanpassen en er stond in over de PVV afstraffen. Maar nergens lees ik daar hoe de nieuwkomers in ons land zich aan ons zouden moeten/kunnen aanpassen, en al helemaal niet over hen afstraffen, terwijl ik juist van mening ben dat er aan het huidige strafbeleid het nodige mankeert.
  Het lijkt mij namelijk momenteel meer prioriteit te hebben om de mensen die onze normen en waarden niet respecteren daadkrachtiger af te straffen (opnieuw respect voor de Uitvoerende Macht bij te brengen) dan om kinderachtig politieke partijtjes op hun vingers te gaan tikken. Dat is het probleem verplaatsen en niet onder ogen willen hebben, in plaats van het proberen op te lossen.
  Ben je het met me eens? 😉


  Maak melding

 29. Waarom ?
  Problemen zijn er om opgelost te worden, dit zal zeker lang altijd niet makkelijk zijn.

  De tunnelvisie van ons huidige kabinet heeft op zijn beurt een tunnelvisie gecreëerd bij vele burgers. Ze zijn letterlijk zwart-wit gaan denken, het wij/zij gevoel lijkt groter dan ooit te voren.

  De financiële crisis voedt de angst voor een onzekere toekomst. Als gevolg hiervan laat het gezonde verstand vele mensen in de steek. Hun stem komt niet meer op een rationele manier maar op een emotionele manier tot stand.

  Wilders is net als De Winter en Haider een populist. In slechte tijden groeien ze als zwammen op een rotte boomstam. Als de zomer weer aanbreekt verdwijnen ze ook weer als sneeuw voor de zon.  Maak melding

 30. Vlaams Belang krijgt flink pak rammel
  VERSPLINTERING
  De inkt van mijn reactie van 8:57 was net droog toen ik het volgende artikel in het AD las:
  —————————————————————

  BRUSSEL – De belangrijkegewestverkiezingen in België zijn uitgedraaid op een verpletterende nederlaag voor het Vlaams Belang.

  De extreem-rechtse partij is na een gestage opmars van twintig jaar nagenoeg gehalveerd, ook in zijn thuiskanton Antwerpen.

  Een groot deel van de aanhang vertrok naar de rechts-populistische oud-judocoach Jean-Marie Dedecker en naar de Vlaamsnationale Nieuw-Vlaamse Alliantie. Ook het geestverwante Front National in Wallonië kreeg een flinke tik.

  Grote winnaars zijn de Vlaamse christendemocraten en Franstalige Groenen. CDV had een kwart van de stemmen. De liberalen van oud-premier Verhofstadt verloren flink, partijvoorzitter Somers bood nog gisteravond zijn ontslag aan. De socialistische SP.a verloor licht, de score van de Vlaamse Groenen bleef uiterst mager. In Wallonië werd Ecolo juist de grote winnaar. Dat was voorspeld, omdat Franstalige socialisten en liberalen elkaar naar het leven staan en Ecolo zich opwierp als het redelijke alternatief.

  De socialistische PS kon zich na een reeks van schandalen redelijk handhaven. De liberale MR van vicepremier Reynders blijft in Wallonië de tweede partij.  Maak melding

 31. Bedankt Hans van Eijsden, dat ik door je vraag op het onvolprezen weblog nog op je geweldige site met verleidelijke beelden terecht kwam.
  Dat ik reageer op je post (7 juni 23:51) op het Verkiezingsuitslagen-log komt natuurlijk ook door de afsluitende emoticon.

  Vreemd dat ik hier (op je site) nu niet kan zien wat ik typ, maar als ik er later met de muis overheen ga word het blauw.
  Het lijkt mij namelijk momenteel meer prioriteit te hebben om de mensen die onze normen en waarden niet respecteren daadkrachtiger af te straffen (opnieuw respect voor de Uitvoerende Macht bij te brengen) dan om kinderachtig politieke partijtjes op hun vingers te gaan tikken.

  Je hebt gelijk maar Respect bijbrengen, verplicht? Natuurlijk binnen de kaders van de wet. Gebeurd toch in de grote steden als met vaders die meerlopen met de politie? Buurtvaders of zo; zijn daar resultaten van bekend?

  Tuurlijk zijn “respect bijbrengen” toverwoorden. Maar alleen door ouders van Moslims? Denk het niet. Ook zo triest, je kunt en wilt (ik niet tenminste) aan de buitenkant toch ook niet zien of iemand Moslim is?

  De politie en school kan veel doen NATUURLIJK de ouders, maar die kun je net als Nederlandse ouders niets verplichten. Wat dacht je van het respect dat die vaders tegenwoordig hebben, als ze uit afgunst (?) hun hele gezinnen uitmoorden? Of de hooligans bij Cambuur voor de politie? Of die 2 grote groepen die op Koninginnedag in Rotjeknor met zijn allen tegen de politie vochten?

  Guusje is pas een campagne begonnen, maar dat lijkt ook allemaal weer zo theoretisch. Opvoeding begint bij de ouders. Als ik dan bijvoobeeld (vaak) voetbalvaders zich zie gedragen langs de lijn….en via lijntjes om hun zoontje hoger te laten spelen bijvoorbeeld. Al dan niet geholpen door moeders, en tegen de scheids, de grens etc. Triest, dieptriest. Niet strafbaar ook, ok. Zal wel met de verhardde maatschappij te maken hebben.

  Het schijnt ook bij andere sporten te gebeuren trouwens. Heropvoeden wordt zeer lastig zoniet onmogelijk. Dan rest er misschien alleen het nog harder ingrijpen door de politie. En nog feller waarschuwen door bijvoorbeeld mensen die met kinderen omgaan. Al zijn het dus absoluut niet alleen kinderen….. Een algehele mentaliteitsverandering….Pfff iemand een idee?  Maak melding

 32. Hallo Dick, nog geen icoontje gekoppeld aan je account ?

  Je hebt zeker de tijd genomen op Hans zijn vraag: “Ben je het met me eens?”.

  De maatschappij verhardt misschien inderdaad wel, de Postbus51 campagneleider hebben in ieder geval voldoende voer voor nieuwe campagnes.

  Aan de andere kant: Het nieuws reist nu veel sneller dan 15 jaar geleden. Daarnaast worden we via meerdere kanalen voorzien van informatie. Gratis kranten in de trein en het internet waren er 20 jaren geleden nog niet.

  Ik verwacht dat veel PVV stemmers juist op deze club gestemd hebben omdat ze vinden dat onze samenleving verruwd. Het zal ook PVV-ers sieren als ze zichzelf eens een spiegel voorhouden ?

  De manier waarop Wilders & consorten met hun collega’s omgaan verdient niet altijd een schoonheidsprijs, en dan druk ik me voorzichtig uit.

  Dus Wilders: Hard optreden prima, maar concentreer je niet alleen op Moslims en andere buitenlanders. (Zijn eigen vrouw komt per slot van rekening uit Hongarije).

  Hoeveel F-siders en leden van de harde kern van ADO Den Haag zullen er op de PVV stemmen ? Het zal me niet verbazen als meer dan 50% is !

  Is dit niet juist een groep mensen die zich in het openbaar vaak ronduit asociaal gedrag vertoond ?

  Een algehele mentaliteitsverandering….Pfff iemand een idee?

  Betere scholen ? Dus meer investeren in onderwijs en productontwikkeling (Op dit gebied lijkt D’66 wel een roepende in de woestijn !!!) Mensen uitdagen ? Gewoon eens met elkaar praten in plaats van elkaar voorbij te lopen etc etc.


  Maak melding

 33. Hoi Gezellig, had dat op het werk al vroeg voor elkaar. Helaas kwam die eerste post al niet door. Begreep vanmiddag ook dat het zo goed als onmogelijk lijkt op het werk te posten. Ben daarom elders wat drukker 😉
  =====
  10-punter Gezellig: Ik verwacht dat veel PVV stemmers juist op deze club gestemd hebben omdat ze vinden dat onze samenleving verruwd. Het zal ook PVV-ers sieren als ze zichzelf eens een spiegel voorhouden?

  Zit ook op het lijntje van Henk Bres (was eens ergens gelinkt) ben een paar jaar blijven hangen. Ex ADO-hooligan en van het Lagerhuis….idd in die regionen zitten veel PVV-ers.

  Klop volgens mij ook:

  Van ’t weekend dus al een PvdA-gebouw onder de verf. Zijn vast mensen geweest die het niet met die club eens zijn. Zielig.

  Er zou eens een “korte-lontjes profiel” kunnen komen:

  Is dit niet juist een groep mensen die zich in het openbaar vaak ronduit asociaal gedrag vertoond ?

  Wat is het profiel van die mensen die gelijk geweld gebruiken als er bijzondere omstandigheden zijn, of wanneer ze door wat dan ook beneveld zijn? Zeg dus niet dat dat allemaal PVV-ers zijn. Weet wel dat een conflict uitstekend met de mond op te lossen is.

  Mentaliteitsverandering:

  Respect voor alles om je heen ook voor Milieu. Heb net op die verschrikkelijke site zitten zoeken naar wat anders (veel verboden gevonden zeker voor een partij met de V van VRIJHEID), maar geen letter over het Milieu?!

  Jij

  Betere scholen ? Dus meer investeren in onderwijs en productontwikkeling (Op dit gebied lijkt D’66 wel een roepende in de woestijn !!!) Mensen uitdagen ? Gewoon eens met elkaar praten in plaats van elkaar voorbij te lopen etc etc.

  Eens vwb scholing: D’66 heeft dat wel heel simpel als speerpunt gebruikt. Zitten dan ook in de oppositie. Vind dat Plasterk er ook goed mee omgaat. Als van “beter” maar niet verwacht wordt dat ze op school de kids maar opvoeden. Dat dat ook beter moet…..

  Mensen (ouders) schuiven te makkelijk verantwoordelijkheden af. Pa en ma geld verdienen, een ander voedt mijn kids maar op. Dat kunnen en mogen we niet verwachten.
  Vind dat ouders de zorg- en verantwoordingsplicht hebben. Niet de school of (nog belachelijker) verenigingen…..dump maar raak en zoek ut maar uit: doeiiiiiiii

  Wat jij zegt: praten met elkaar is zo belangrijk. Geef mensen niet het idee dat ze buiten de maatschappij staan. Zo’n PVV ook: oh weten precies hoe het met DIE ALLOCHTONEN moet, vooral ook niet moet (verbieden-VRIJHEID). Maar hoeveel PVV-aanhangers (leden hebben ze niet, ze zijn geen democratische partij) zou eens met een allochtoon en/of moslim van gedachten gewisseld hebben?

  Was vorige verkiezingen bang voor een 2-deling tussen arm en rijk. Nu gaat het echt een andere kant op.


  Maak melding

 34. @dick
  Zowel jij en ik hebben alweer een “min” te pakken, dit terwijl Joop op dit moment geen eens ingelogd is ! ;D

  (Volgens mij is er iemand op WLZ die standaard op de -1 toetst duwt als ik een bericht schrijf, ongeacht de inhoud. Wil deze persoon zich via het gebruikersmenu contact met me opnemen. Ik wil graag weten waarom !)

  Van ’t weekend dus al een PvdA-gebouw onder de verf. Zijn vast mensen geweest die het niet met die club eens zijn. Zielig.

  Ik heb nog nooit PVDA gestemd, maar dit is inderdaad triest. Idem dito voor bij welke partij of wat vor een gebouw dan ook. Van de eigendommen van een ander blijf je met je poten van af !

  Eens vwb scholing: D’66 heeft dat wel heel simpel als speerpunt gebruikt. Zitten dan ook in de oppositie. Vind dat Plasterk er ook goed mee omgaat. Als van “beter” maar niet verwacht wordt dat ze op school de kids maar opvoeden. Dat dat ook beter moet….

  De ouders moeten inderdaad hun rakkers opvoeden, ik geniet hier ieder dag van. Ondanks het feit dat ik een fulltime baan heb en daarnaast ook nog zelf een bedrijfje bezit. Persoonlijk zet ik hoog in op kwaliteitsonderwijs en een hightech/kennisindustrie in Nederland. Aan de onderkant van de markt kan ons land onvoldoende concurreren.

  Mensen (ouders) schuiven te makkelijk verantwoordelijkheden af. Pa en ma geld verdienen, een ander voedt mijn kids maar op. Dat kunnen en mogen we niet verwachten. etc etc

  Volledig mee eens!

  Zo’n PVV ook: oh weten precies hoe het met DIE ALLOCHTONEN moet, vooral ook niet moet (verbieden-VRIJHEID). Maar hoeveel PVV-aanhangers (leden hebben ze niet, ze zijn geen democratische partij) zou eens met een allochtoon en/of moslim van gedachten gewisseld hebben?

  Erg weinig denk ik. Men heeft een hekel aan Moslims maar men is gek op Kebab en Sate.
  Een grappig voorbeeld: Veel mensen hebben het vooroordeel dat Surinamers niet werken en veelal van een uitkering genieten. Wat blijkt: De Surinaamse vrouw heeft de hoogste arbeidsparticipatie van alle vrouwen (baar oorsprong) in ons land……  Maak melding

 35. Die +-jes en -tjes doen me nixxx. Vind ze ook nogal kinderachtig, bovendien makkelijk te manipuleren. Hmmm, laat ik deze ff staan, eens kijken op – hoeveel ik morgen sta 😀


  Maak melding

 36. Je lijkt een gezellige ervaringsdeskundige, dus als jij dit schrijft

  Persoonlijk zet ik hoog in op kwaliteitsonderwijs en een hightech/kennisindustrie in Nederland.

  zal het wel zo zijn. Plasterk zal dat toch ook wel erkennen als zeer gerespecteerd wetenschapper?

  Idd

  Erg weinig denk ik. Men heeft een hekel aan Moslims maar men is gek op Kebab en Sate.
  Een grappig voorbeeld: Veel mensen hebben het vooroordeel dat Surinamers niet werken en veelal van een uitkering genieten. Wat blijkt: De Surinaamse vrouw heeft de hoogste arbeidsparticipatie van alle vrouwen (baar oorsprong) in ons land……

  Het is ook zo makkelijk om populisitische beeldvorming en beeldspraak voor feiten aan te nemen. Lekker doorstrooien, sausje angst en haat er overheen en het gaat er in als Gods woord in een dominee.

  We zijn het weer aardig eens Gezellig. Zou het leuk vinden als iemand met een hele andere mening nu eens reageerde. Of roeptoetert men liever stiekum op plaatsen waar een ander niet mee kan (en mag) luisteren?


  Maak melding

 37. We zijn het weer aardig eens Gezellig. Zou het leuk vinden als iemand met een hele andere mening nu eens reageerde.

  Ik zou het graag willen, maar kan weinig aan bovenstaande verhalen afdoen, behalve dan dat het wel erg veel lezen is.

  De minnetjesgever is kennelijk geschrokken. Hij heeft al een uur lang geen minnetje meer uitgedeeld. Of zouden ze op zijn?  Maak melding

 38. Er waren nog meer van die ernstige voorbeelden. Wat dacht je van de 2e partij in Engeland. Of die club van die overleden Haider. Vlaams Blok verloor ja, maar die stemmen schijnen naar een afsplitsing te zijn gegaan. Zolang er te praten valt, altijd blijven praten. Er is ook nog geen één partij die gezegd heeft niet te willen blijven praten of samenwerken in de Kamer. Laat je nixxx wijs maken. Diverse partijen willen logischerwijs, gezien standpunten en uitlatingen niet samen regeren. Lijkt me heel wat anders.
  Dit is natuurlijk provocatie en past tussen de PVV-standpunten zoals ik ze vandaag heb gelezen[/url]

  Zeer bijzonder dat hr.Rouvoet vandaag zijn hakken in de sloot zette, door te melden dat hij zijn regeringsdeelname-standpunt met genoemde club helemaal omdraaide 😮  Maak melding

 39. 😀 Bernard, ze geven maar. Eigenlijk ben ik het onderwerp nu wel aardig zat. Was nog wel benieuwd naar de eindscores per wijk. Volgens mij ook nog niet in “de plaatselijke Telegraai(de sensatie)” verschenen.


  Maak melding

 40. Als ze daar ook zoveel meer moeite moeten doen voor het handmatig tellen als wij, zijn ze 1 juli nog niet klaar met tellen. Weblogbezoeker John van B. heeft er een treffend stukje overgeschreven op zijn weblog.


  Maak melding

 41. Bernard, dan ook meer even een reactie:

  Het conservatieve denken en handelen veroorzaakt volgens mij slechts een negatieve spiraal. Waar we vroeger de initiator waren van progressieve wetgeving dreigen we nu alleen maar af te wachten. Door de slechte kwaliteit van ons onderwijs lijkt het mij plausibel dat we op het gebied van ontwikkeling van nieuwe producten en technieken ook in de middenmoot of zelfs achterhoede dreigen terecht te komen.

  Maar waar wachten we op ? Op al die landen die ons links en rechts voorbijgaan omdat we te bang zijn om te investeren in nieuwe technologieën en hoogstaand onderwijs ? Op het feit dat vakmensen/ontwikkelaars naar andere landen vertrekken omdat men elders meer investeert in nieuwe ontwikkelingen en technologie ?

  Stop met Conservatief Denken Allemaal !


  Maak melding

Reageer