Het weer: wisselend bewolkt

Zwolle – Vrijdag is het wisselend bewolkt. Het blijft grotendeels droog, maar een lokaal spatje regen is niet uitgesloten. De temperaturen zijn nog wat aan de lage kant. Het kwik stijgt vandaag tot maximaal 16 graden.

04-06-2009_weerfoto.jpg

Vandaag zal de dag een wisselend bewolkt weerbeeld hebben. Af en toe is er ruimte voor de zon en uit de bewolking kan lokaal een spatje regen vallen. Veel zal dit echter niet zijn. De temperaturen zijn nog aan de lage kant. Deze komen in de middag uit tussen 13 en 16 graden. Verder waait de wind zwak tot matig uit een meest noordwestelijke richting. Vanavond en vannacht is het droog en klaart het ook op. Bij opklaringen daalt het kwik naar 4-5 graden. Elders liggen de minima rond 7-8 graden. De wind draait geleidelijk naar het noordoosten. Zaterdag begint het weekend met een fraaie dag.

De zon schijnt flink en het blijft droog. Ook de temperaturen werken mee, die stijgen richting 20 graden. De wind waait zwak in het binnenland. Zondag neemt de kans op een bui dan weer toe, met name in het noorden van het land. Tussendoor zijn er ook weer zonnige perioden. Na het weekend blijft het in eerste instantie wisselvallig. In de tweede helft van de week wordt er warme lucht naar ons land getransporteerd. De binnenkomst van deze vochtige, tropische lucht zal lokaal flink wat neerslag en ook onweer kunnen opleveren.

Artikel delen: