Programma Nederpopfestival Van Eigen Bodem

Zwolle – De zesde editie van Nederlands enige Nederpopfestival Van Eigen Bodem, vindt op zaterdag 4 juli plaats in het Ter Pelkwijkpark, te Zwolle. Bezoekers kunnen hier van 15.00 tot 00.30 uur genieten van echte Nederpop. De organisatie presenteert een bijzonder programma op deze nieuwe locatie.

In de line-up Rowwen Hèze is als ultieme feestband geboekt als de een van de hoofdacts van deze editie Van Eigen Bodem. Daarnaast heeft de organisatie bekende Nederlandse zangeressen, die normaal in het Engels zingen, uitgedaagd om in het Nederlands te zingen. De zangeressen die deze uitdaging aangaan zijn: Anneke van Giersbergen (The Gathering) , Charlotte Wessels (Delain) en Cindy Oudshoorn (Kayak). Zij worden begeleid door de Van Eigen Bodemband. Ook andere unieke producties zijn speciaal voor Van Eigen Bodem bij elkaar gekomen. Jong Belegen Van Eigen Bodem start om 15.00 uur met het speciaal voor Van Eigen Bodem geschreven gelijknamige nummer van de Zwolse band Kwatta en gaat direct daarna door met project “Jong Belegen”. Bij dit project gaat het om het creëren van ontmoetingen tussen oudere en jongere bezoekers op het festival. Deze groepen worden bij elkaar gebracht om samen na te denken over wie hun helden zijn en waarom juist dit hun helden zijn. Van Eigen Bodem vult dit in met een verrassende openingsact van Willeke Alberti. Aan het eind van het optreden wordt de heldin van menig Nederlandstalig muziekliefhebber bijgestaan door de helden van deze tijd: De Jeugd van Tegenwoordig.

Nederpopprijs winnaars Flo en Keefman Ook speelt Flo dit jaar op Van Eigen Bodem, deze band won dit jaar de Nederpopprijs net als de Belgische band Keefman. Keefman speelt ruige garagerock gecombineerd met scherpe Nederlandstalige teksten. Ook treedt Typhoon samen op met the New Cool Collective. Ten slotte spelen De Richards (ex-Jovink), DJumbo en de De Heeren van Oranje op het festival. Tijden en biografieën: (Biografieën bijgesloten na noot voor redactie)  

Hoofdpodium:15.05 – 16.30 Jeugd van Tegenwoordig vs. Willeke Alberti17.10 –17.55 Van Eigen Bodem Band met Anneke van Giersbergen, Cindy Oudshoorn, Edward Reekers en Charlotte Wessels18.35 – 19.35 Rowwen Heze20.15 – 21.00 New Cool Collective & Typhoon21.40 – 22.40 de Richards23.35 – 00.30 Heeren van OranjePresentatie: Bazz Barnasconi (Van Katoen) Liefhebberspodium:15.00 – 15.05 Kwatta16.35 – 17.05 DJUMBO18.00 – 18.30 Keefman19.40 – 20.10 Esther Groenenberg21.05 – 21.35 Flo

22.45 – 23.30 Andre Manuel & ketterse fanfare

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Woohoo! Rowwen H?ze! Ik heb ze vrijdag nog gezien in Horst. “’t is een kwestie van geduld, rustig wachten op d’n dag…dat heel Holland Limburgs lult! Dat heel Holland Limburgs lult!”


    Maak melding

Reageer