16Down presenteert nieuwe album in Hedon

16Down heeft hard gewerkt aan nieuw materiaal en vrijdag 19 januari kan je in Hedon zelf oordelen of het het wachten waard was. Het album wordt dan gepresenteerd en uiteraard is dit een uitgelezen kans om het werk van Marco Hovius en de zijne als eerste live te horen. Het trio, uit Zwolle afkomstig, is ontstaan uit de groep The Prodigal Sons van Erwin Nijhoff. Na het uiteenvallen van die band gaan de overige leden verder onder de naam 16Down en scoren zij in 2001 een hit met de ballad Subtle Movement.

 

De band hoeft eigenlijk geen verdere introductie. Inmiddels hebben ze een geduchte reputatie opgebouwd mede dankzij de evenwichtige balans tussen dynamiek, geluid en variatie. 16Down kan je het ene moment verbluffen met de schoonheid van een prachtig subtiel lied om vervolgens meedogenloos om te schakelen naar harde onversneden dynamische gitaarrock. Dit alles begeleid door sterke melodieën en de warme stem van frontman Marco Hovius.

Het nieuwe album is opgenomen in de Amerikaanse Prairie Sun Studio’s bij San Francisco en daar heeft Hovius ook een aantal songs gemixt. Het album zal uitkomen via Flow Records, gevolgd door een uitgebreide tour langs diverse clubs in Nederland waarvan Hedon als eerste wordt aangedaan.

Het voorprogramma wordt verzorgd door het uit Zwolle, Tilburg en Amsterdam afkomstige drietal Dolorous Daze.

Kaarten zijn verkrijgbaar via VVV en Plato te Zwolle en via www.hedon-zwolle.nl Entree is €8,00 (excl. €1,- servicekosten). Zaal opent om <?XML:NAMESPACE PREFIX = X?XML /><X?XML:NAMESPACE prefix=”st1″ ns=”urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags”></X?XML:NAMESPACE>20:30 uur. Start voorprogramma: 21:00

Artikel delen: