Feestelijke opening oversteekplaats Rijnlaan

Zwolle – Vrijdagmorgen is de vernieuwde oversteekplaats bij O.B.S. De Werkschuit feestelijk geopend. Wethouder Cnossen verrichtte de opening door met een grote voetbal naar de overkant te rollen vanwaar hij samen met twee kinderen weer overstak.

ap_weblogzwolle-oversteek-1.jpg

Vervolgens volgden de leerlingen van De Werkschuit, die allemaal opgesteld stonden aan de overkant, hun voorbeeld en staken juichend en hossend de weg over alwaar zij een netje knikkers kregen ter verhoging van de feestvreugde. De gekleurde ballen, die in de kleuren zijn geschilderd van het door vandalen vernielde bootje dat voor de school stond, zijn aangebracht ter verduidelijking dat het hier een oversteekplaats betreft, evenals de namen van de schoolkinderen die op het wegdek zijn geschilderd.

ap_weblogzwolle-oversteek-2.jpg

ap_weblogzwolle-oversteek-3.jpg 

Artikel delen:
Reacties 11
 1. RIJNLAAN
  1 ding begrijp ik er nog steeds niet aan.Totaal 2x 6 weken werkzaamheden aan de Rijnlaan en een afsluiting .Vervolgens wordt er een feestelijke opening gehouden, maar het verkeer raast nog steeds harder dan 50 km per uur over de Rijnlaan.Waarom suggereren dat het een veilige oversteekplaats is terwijl het vanaf het kruispunt eigenlijk al 30 km zone zou moeten zijn om het VEILIG te laten zijn.
  Met suggestie wekken van veiligheid voorkomt men geen ongevallen wel met daadwerkelijke maatregelen.


  Maak melding

 2. Met welk bord staat het aangegeven dat het een 30km zone is? volgens mij nergens.. en de borden dat ze aan het werk zijn.. zijn omgedraait volgens mij is de weg gewoon 50km/u.


  Maak melding

 3. Met welk bord staat het aangegeven dat het een 30km zone is

  Hij geeft in zijn bericht ook aan:

  30 km zone zou moeten zijn

  Ben het met de eerste schrijvers eens, die drempel had veel hoger moeten zijn, je kunt er nu nog gewoon met 60km overheen rijden.

  30 km zone zou moeten zijn

  Met alleen 30km op de weg schilderen en een bord plaatsen ben je er niet, de Amer is b.v. ook 30km, daar rijden ze ook gewoon nog 50-60km omdat ze denken sneller te zijn omdat ze anders voor de stoplichten moeten wachten. Drempels of ‘eitjes’ in de weg werkt gewoon het beste, dan moet je wel van het gas af als je niet gelanceerd wil worden.


  Maak melding

 4. Verderop in de rijnlaan hebben ze ook nog een wegversmalling aangebracht om de snelheid eruit te halen.. maargoed ik ben ook van mening dat er toch nog te hard gereden zal worden..
  Als het kalf verdronken is dempt men de put..


  Maak melding

 5. Ik zit nu steeds dat het een wedstrijdje is geworden wie het eerste de bus sluis passeert.. kijken hoe lang het duurd voor er een ongeluk gebeurt..


  Maak melding

 6. wie heeft het bedacht dat de rijnlaan “een belangrijke toegangsweg in de aalanden” zo smal moest worden in denk dat ik deze zomer regelmatig in mijn achtertuin het gejoel van sirenes hoor, een wegversmalling 2 bushaltes tegenover elkaar en 8 keer per uur een bus de bedenker heeft het waarschijnlijk vanachter z’n buro getekend maar is niet ter plaatse geweest


  Maak melding

 7. zoals ik de reacties lees is niet iedereen even enthousiast over de uitvoering van dit plan. En de tijd zal het leren of deze maatregelen de veiligheid ten goede komen.

  IN elk geval kwam ik er laatst langs en moet zeggen dat de gekleurde ballen langs de weg en de namen op het wegdek, erg leuk zijn, leuk bedacht en met een beetje fantasie is het net de tour de france.
  Hopelijk zullen de kinderen veilig over kunnen steken, mochten ze weer aan de slag gaan met de wegen in de buurt daar, wellicht een optie om de parkeerplaats bij de aquarel eens te bekijken.  Maak melding

 8. Het was toch veilig daarvoor?
  Of zijn daar al doden gevallen vroeger?
  Sterk staaltje ‘de-wegenmafia-moet-ook-wat-verdienen’.
  Ik vraag me inderdaad af of het nu veiliger is geworden, zo vlak met die bussluis ervoor.


  Maak melding

 9. rijnlaan
  nu de anti oversteek hekken er ook niet meer staan is het er nog gevaarlijker op
  geworden
  kinderen worden nu niet meer tegen gehouden door een hek
  en kunnen naast de klaarovers zo plotseling de weg oversteken.
  petje af voor degene die nu nog klaarover durft te wezenen meestal de kinderen van een
  ander veilig aan de overkant moet brengen
  een bezorgde buur


  Maak melding

 10. Volgens mij zijn dit toch ‘anti-oversteek-‘palen?
  Zo te zien zijn deze draaibaar en dus veiliger dan hekken die vast staan naast een klaarover?


  Maak melding

 11. namen en gekleurde bollen in aalanden.
  Mooi die namen op de grond en die bollen.. Het spreekt tot de verbeelding.. ; deze kinderen kunnen hier oversteken… ze hebben een naam, ouders, vrienden, klasgenoten!
  En dan die bollen.. het doet mij denken aan grote en kleine kinderen die uit die ‘hoeken en gaten’ langs de weg schieten om over te rennen..
  Misschien is dit niet meteen een oplossing voor veiligheid, maar ik vind het grandioos om onze aandacht te bepalen bij veiligheid.


  Maak melding

Reageer