Nieuwe hoofdingang voor Sophia ziekenhuis

Zwolle – Isala klinieken Locatie Sophia van de Isala klinieken heeft een nieuwe hoofdingang aan de achterkant van het ziekenhuis. De deur aan de voorzijde gaat definitief dicht op 15 juni. Vanaf heden kunnen patiënten en bezoekers hun auto parkeren in de nieuwe parkeergarage aan de achterkant van het ziekenhuis. De parkeertarieven zijn ongewijzigd. De parkeerterreinen P1 en P2 sluiten. De ingang van de Spoedeisende Hulp blijft wel bestaan op de huidige locatie.

De hoofdingang wordt verplaatst naar de achterkant van het ziekenhuis, omdat men op deze manier de minste hinder ondervindt van de nieuwbouw. Deze wordt namelijk gerealiseerd op het huidige parkeerterrein aan de voorzijde van locatie Sophia. Wie iemand komt brengen of ophalen, kan kort stoppen op het plein bij de nieuwe ingang. Daar staan ook rolstoelen klaar. Bij de nieuwe hoofdingang is ook een fietsenstalling gerealiseerd. De bushalte is verplaatst naar de Dr. Hengeveldweg. Bezoekers kunnen via het terrein van de Dr. Spanjaardweg naar de nieuwe hoofdingang lopen.

Via de nieuwe hoofdingang komen bezoekers in de Passage. Hier is ook de receptie gevestigd. De Passage leidt naar het liftenblok en trappenhuis, waarmee bezoekers de bekende centrale hal kunnen bereiken. De uitgifte van ponsplaatsjes en de opnamebalie blijven op dezelfde plek in de centrale hal. Dat geldt ook voor het restaurant en het winkeltje. De hal blijft dus het startpunt voor de looproutes naar de diverse afdelingen.

Artikel delen:

Reageer