Tijdelijke locatie voor ‘Het Strandhuis Milligerplas’

Zwolle – In april is er een presentatie geweest van de horecavoorziening die aan de Milligerplas gaat komen. De ondernemer heeft intussen gekozen voor een kleiner ontwerp dan in april gepresenteerd en heeft daarvoor een nieuwe bouwaanvraag ingediend.

In afwachting van de vergunning voor deze tijdelijke voorziening worden er tijdens de zomervakantie wel horeca-activiteiten ontplooid. Deze bestaan in eerste instantie voornamelijk uit het voorzien van de strandgasten van een friet, ijs en/of drankjes vanuit een deel van de tijdelijke voorziening. Ook komt er een terras zodat er zitgelegenheid is voor de strandgasten in deze zomervakantie. Het streven is de voorlopige horecavoorziening, omgedoopt in de nieuwe naam ´Het Strandhuis Milligerplas´, eind september met een opening haar deuren officieel te laten openen. De tijdelijke horecagelegenheid wordt nu kleiner dan gepland. Volgens Oosterlaar kent dit verschillende oorzaken waaronder het feit dat het in deze tijd lastiger is om nieuwe voorzieningen te financieren zeker als het om een tijdelijke voorziening gaat. ´Het Strandhuis Milligerplas´ krijgt ongeveer 100 zitplaatsen en een oppervlakte van 250 m². Ook komt er een terras.

Permanente locatie

Op dit moment is Oosterlaar in gesprek met de gemeente voor de permanente locatie. De wens is om deze sneller te realiseren dan de gestelde vijf jaar. Oosterlaar: ´Wij gaan er vanuit dat de permanente plek een betere plek wordt qua ligging ten opzichte van het water, de zon en inwoners van Stadshagen.´ Voor de permanente voorziening wordt nog een informatieavond georganiseerd.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Tijdelijke locatie voor ‘Het Strandhuis Milligerplas’”

  1. “De wens is om deze sneller te realiseren dan de gestelde vijf jaar”. Waarom moet dit nu weer zo lang duren?

  2. Tsjongejonge het zal ook wel weer niet he… Opening september, dan is de zomer voorbij! Staat er zeker de hele zomer zo’n lelijke snackcaravan!
    Het begint naar mijn gevoel nu al een beetje te rieken naar Wim Salomons Hanze totaal praktijken… Ik Hoop het niet!!!

  3. Ach en de Milligerspals bestaat nu al zo’n vijf jaar dus met terugwerkende kracht gaat de permanente lokatie nog min 4 maanden duren? 😀

Reacties zijn gesloten.