Internationaal voetbalweekend bij Be Quick ’28

Zwolle – Fans van de Britse topclub FC Liverpool komen naar Zwolle voor een zeer bijzonder voetbalweekend. Van 19 tot en met 21 juni staat het sportcomplex van hoofdklasser Be Quick ’28 in het teken van internationale vriendschap, FC Liverpool en voetbal.

De ‘Euro Not-Without-Me’ Cup is in het leven geroepen om fans van de legendarisch club op het Europese vasteland met hun Britse medesupporters in contact te brengen. Het deelnemersveld van supportersgroepen uit Spanje, België en Groot-Brittannië is aangevuld met lokale teams uit Zwolle (o.a. Be Quick ’28, SV Zwolle, Zwolse Boys) en omliggende plaatsen (SV Meppel, SV Wythem, SC Genemuiden e.a.).

Het is de tweede editie van het feestelijke evement. In 2008 vond de eerste editie plaats in het Belgische Zondereigen. Omdat de Britse initiatiefnemer en levenslange Liverpoolsupporter Chris Smith in een veteranelftal van Be Quick ’28 10 speelt, werd de Zwolse club snel bereid gevonden om de velden beschikbaar te stellen. Smith: ‘Onze bedoeling is om alle voetliefhebbers, fan of niet, samen te brengen in dit weekend. You’ll never play alone.’  

Het weekend start op vrijdag 19 juni met een welkomstfeest in het clubhuis van Be Quick ’28 om 19.00 uur. Op zaterdag zijn de wedstrijden (zeven tegen zeven) gepland op de velden van de club. Deze beginnen om 12.00 uur, gevolgd door de uitreiking van de prijzen om 18.00 uur. Vanaf 19.00 is er een barbecue en een feest op het sportcomplex. Op zondagochtend worden de buitenlandse teams weer uitgezwaaid. Entree (inclusief barbecue, het toernooi en de feesten op vrijdag- en zaterdagavond) is 10 euro. De opbrengst van het evement gaat naar een nog nader te bepalen goed doel.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. tjongejonge ze halen ook de vreemdste capriolen uit om aan een paar cent te komen. the-euro-not-without-me-cup is nu weer uit de hoge hoed getoverd, ben benieuwd naar het volgende evenement.


  Maak melding

 2. Leuk en vast gezellig. Al zie ik hele duidelijke verschillen in speelstijl tussen Liverpool (d’r op of geen vreet’n) en Be-Quick (die de bal meer het werk laten doen). De rode shirts zijn weer een overeenkomst, bovendien is de voetbaltaal grenzenloos. Vandaar zeker deze tekst Gele Geert houdt juist wel van grenzen, hij wil alle EU-grenzen weer in ere herstellen.  Maak melding

 3. Als de “heren” Joop en Berkummer het artikel goed hadden gelezen hadden ze kunnen zien dat gaat om een veteranentoernooi!!! Het toernooi is georganiseerd door spelers van het 10e elftal en het heeft niets te maken met het eerste. Wel leuk om te zien trouwens dat er nog heel wat afgunst en “calimero-gevoel” leeft bij de Berkummers. Vragen jullie je nooit af waarom dit gevoel zo diep zit bij jezelf? Altijd maar afgeven op Be Quick omdat ze er eerlijk voor uitkomen dat spelers van het eerste een vergoeding krijgen. Dat gebeurt bij Berkum natuurlijk niet! Jongens als Jeffrey, Pascal Diender, Richard Bouwmeester, Erwin Duits komen voor een kop koffie in de week en een paar voetbalschoenen? Stop nu toch een keer met die onzin.
  Leuk dat er bij Berkum ook nog zoveel Berkummers in het eerste ballen!!!:-*


  Maak melding

Reageer