Succesvolle conferentie Playing for Succes

Zwolle – Omdat Zwolle de primeur had voor Playing for succes: het aanbieden van onderwijsprogramma’s in een voetbalstadion, vond gisteren de eerste landelijke conferentie daarover in Zwolle plaats. In het FC Zwolle stadion kwamen betrokkenen uit binnen- en buitenland bijeen.

eva2501_fc_zwolle_playing_for_success.jpg 

Nadat wethouder Knol de aanwezigen namens de gemeente Zwolle welkom had geheten en onderstreepte dat de gemeente Playing for succes een warm hart toedraagt, introduceerde dagvoorzitter Tom van ’t Hek  verschillende sprekers. Na een toelichting op het project door Irene de Kort en Marian Wood namens de organisatie in Engeland, sprak de Directeur Generaal van het ministerie van Onderwijs mevrouw Lazeroms haar waardering uit en zegde ook voor 2009-2010 haar steun toe voor de landelijke uitrol. Een verrassing was dat kenniscentrum Calibris aan Playing for succes de status van Erkend leerbedrijf verleende, waardoor ook studenten vanuit verschillende opleidingen er hun stage kunnen invullen.  Na de lunch kwamen de vertegenwoordigers en twee leerlingen van het Zwolse project aan het woord en gaven Gerald van den Belt en Bram van Polen namens FC Zwolle hun mening over de samenwerking binnen het project. Verder vonden er workshops plaats om informatie uit te wisselen. Een drietal workshops werd verzorgd door centrummanagers van Engelse leercentra, met name van Tottenham Hotspurs, West ham United en het Wembleystadion. 

Na de zomer gaan in Zwolle drie groepen per week verder op de ingeslagen weg en starten ook projecten bij Vitesse, FC Den haag en PSV. De ruim honderd deelnemers aan de conferentie vanuit Betaald Voetbal Organisaties, onderwijs, coaches betaald voetbal, stichting Meer dan Voetbal en gemeenten vanuit heel Nederland, waren blij verrast over de ervaringen in Zwolle en spraken ook hun bewondering uit over het nieuwe stadion.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. : het aanbieden van onderwijsprogramma??s in een voetbalstadion,

    Wat voor een onderwijsprogramma’s worden er aangeboden ? Ik veronderstel dat het sport gerelateerd is, maar kan iemand mij hier iets meer over vertellen ?

    Off: …en in het stadion van mijn favoriete clubje is er dit weekend ook een primeur: Twee concerten van Guus Meeuwis:


    Maak melding

  2. Tom van ??t Hek is ook een hele goeie vent om iets aan elkaar te laten praten. Zo ervoeren we op het werk en dit etaleert hij zeer regelmatig in het onvolprezen “Langs de lijn”.


    Maak melding

Reageer