30e Olde Zakk’n toernooi weer groot succes

Zwolle – Zaterdag werd op Sportpark “De Verbinding”, de thuishaven van CSV’28, het 30e Olde Zakk’n toernooi, gespeeld. Het toernooi is bedoeld voor eerste elftal spelers en oud-eerste elftalspelers van alle Zwolse voetbalverenigingen met de leeftijd van 35 jaar en ouder. Niet alle verenigingen waren in staat een veteranenelftal met genoeg spelers van die leeftijd op de been brengen.

oz_2009_1606_470_2.jpg

Toch was het een goed gevuld toernooi, waar een 9-tal Zwolse voetbalclubs tegen elkaar streden om de titel “Kampioen der Zwolse veteranen”. Berkum, Zwolsche Boys, Be Quick’28, HTC, FC Zwolle, Storica, SVI, ZAC en CSV’28, was het wel gelukt een team te formeren. Om de continuïteit van het toernooi te waarborgen, zou het mooi zijn als volgend jaar meer Zwolse teams aan het toernooi zouden deelnemen. Waar was SV Zwolle, waar was WVF, ploegen die gewoon thuis horen op het prestigieuze veteranentoernooi.

oz_2009_1926_470_3.jpg

oz_2009_1956_470_4.jpg

oz_2009_1980_470_6.jpg

Voor meer tekst en foto’s zie "Lees verder"…

Ja, veel ploegen hebben moeite een team op de been te brengen, maar zou het niet mooi zijn als volgend jaar een toernooi wordt gespeeld bijvoorbeeld 12 teams en met namen als Jaap Stam, Bert Konterman, etc. Namen die op het affiche van het Olde Zakk’n-toernooi zeker niet zouden misstaan. Het begin was er vandaag, Tuhuteru en Martin Reinders hadden de weg naar het toernooi al gevonden.  

oz_2009_1967_470_5.jpg
… Jan Wissink was 28 jaar scheidsrechter op het toernooi …

Het Olde Zakk’n toernooi is dertig jaar geleden op initiatief van de Zwolse voetbalgoeroe en CSV-er in hart en nieren Gerard Schutte opgezet en is niet meer weg te denken in het Zwolse amateurvoetbal. De poulewedstrijden begonnen om 10.15 uur. De finalisten, Be Quick’28 en ZAC, streden rond 16.00 uur om de felbegeerde titel en natuurlijk de super grote beker en de roem. De finalewedstrijd was er een met twee gezichten. In de eerste helft, was het ZAC met het meeste balbezit en de meeste kansen. Maar zoals een oude voetbalwet simpel zegt, "wie de kansen niet benut, verdiend niet om te winnen".

oz_2009_1592_470_1.jpg

Het was dan ook in de tweede helft Be Quick’28 dat op sluwe wijze de pot naar zich toe trok. Zij wonnen het heerlijke en altijd sfeervolle toernooi van 2009 verdiend met 2 – 1. Waar de pezen en spieren nog natrilden van ellende, was het CSV’s erelid Hans Schot, die, samen met de organisator van het voetbalgebeuren, Han Stolte, de prijzen uitreikte. Als onderdeel van de prijsuitreiking werden twee bijzondere sporters in het zonnetje gezet, dat waren Bert van de Bosch van SVI en scheidsrechter Jan Wissink. De eerstgenoemde, 66 jaar oud, had voor de 25e keer deelgenomen aan het toernooi. Met recht een bijzondere prestatie.

oz_2009_1613_470_8.jpg
… Ignace Tuhuteru, passeert op herkenbare wijze z’n man …

De in Zwolle wereldberoemde scheidsrechter Jan Wissink, had aangegeven, dat het na 28 jaar de fluit tijdens het toernooi te hebben bespeeld, de tijd was aangebroken om er mee te stoppen. Het was weer een bere-gezellig toernooi, waar de rivalen van weleer, onder het genot van een heerlijke koele alcoholische of niet-alcoholische versnapering, nog lang konden napraten over de soms in hun ogen “pikante” scheidsrechters-beslissingen van vandaag en die ene gemene sliding van toen.

oz_2009_1989_470_7.jpg
Artikel delen:
Reacties 4
 1. FC Zwolle
  Bij FC Zwolle waren o.a. ook Azif Doufikar, Eddy Smook, Jan van Raalte,
  Koos Waslander, Jan Lieftink, Grads Fuhler, Henk van Steeg, Klaas Hagen
  aanwezig  Maak melding

 2. En Tuhuteru dus.

  BQ-ZAC in de finale 😮 Speelden Martin V., Rijk van A. en Ronny van M. dan met BQ mee? De De Gunstjes, de Lochtjes en de Filetjes de hele finale in de verdediging?
  Martin L. bij ZAC? Bij HTC toch?
  De laatste 2 speelde toch altijd bij de Boys, als dat zo zou zijn vind ik het vreemd dat die (met mogelijk een Franky M., Sjon B. & Roy D. ) niet in de finale stonden.

  Opmerking over WVF klopt, al een tijd geleden als “hoogst merkwaardig” laten vallen. Bluppie had de SV Z. kar kunnen trekken. Vooral bekend natuurlijk van het WVF 3M-team, maar met Sjonnie B. (kan ook nog goed mee als koele killer) goed genoeg voor de nodige comedy.


  Maak melding

 3. Gechecked: er is herhaald geprobeerd een WVF-team samen te stellen. Het valt vaak samen met straten-volleybal. Dit is nog wel populair het zeer ambitieus gestartte Westenholte-Stadshagen stratenvoetbal lijkt gestorven in schoonheid :'(


  Maak melding

 4. WVF-present volgend jaar; wat er ook gebeurd. Besloot het net te regelen met een maat, gisteravond, toen een “in hart en nieren-WVF-er” met het bericht kwam dat een ander (toch genoeg omhanden) persoon het voor zijn rekening wilde nemen. Beter!

  Maar we komen natuurlijk niet alléén voor de gezelligheid 😉


  Maak melding

Reageer