Eerste lustrum Omloop van Stadshagen

Zwolle – Het eerste lustrum van de Omloop van Stadshagen is een feit. Zaterdagmorgen om 9.30 uur startten de eerste amateurs voor hun 90 km ronde, waarna om 13.00 uur de elite vrouwen en om 16.30 uur de nieuwelingen meisjes en junior vrouwen hun weg in de polder zochten. Vergeleken met de vorige edities, waren er dit jaar enkele grote wijzigingen in het deelnemersveld, alsook in het parcours.

omloop_stadshagen_1417_470_1.jpg

Qua deelnemersveld, gingen deze lustrumomloop, buiten de amateurs, nieuweling meisjes en junior dames, de elite vrouwen van start. Voor de top van de elite vrouwen was de Omloop van Stadshagen een perfecte voorbereiding voor de belangrijke UCI-wedstrijd in Exloo (Dr.), welke op zondag 7 juni zal worden verreden.
omloop_stadshagen_1745_470_11.jpg 
 omloop_stadshagen_1882_470_14.jpg
De winnares bij de dames, Noortje Tabak…
omloop_stadshagen_1683_470_10.jpg 
Voor meer tekst en foto’s zie “Lees verder” …

In het parcours was de Start en Finish verplaatst naar de Oude Wetering, zijn de 2 lussen tussen Zwolle en Hasselt gebleven, maar dit jaar uitgebreid met een extra lus door de Mastenbroekerpolder. Daarnaast was de beruchte en lastige dijk tussen Hasselt en Genemuiden in het parcours opgenomen. De extra lus werd alleen bij de amateurs en elite vrouwen verreden.

omloop_stadshagen_1676_470_8.jpg

omloop_stadshagen_1444_470_2.jpg
… De twee koplopers Wieger van de Wier en Paul van den Broek …

De Omloop is dit jaar voor de liefhebber uitgegroeid tot een waar spektakel. Het vlakke van de polder, waar de wind, ook zaterdag de scherprechter was, is toch speciaal voor de koersen in deze omgeving. Bij de amateurs was het de ploeg van Cyclesport Groningen die het veld domineerde.

omloop_stadshagen_1511_470_4.jpg
… De winnaar bij de amateurs, Pal van den Broek …

Maar liefst drie teamleden zaten bij de eerste vier, waarvan Paul van den Broek, als enige van het peloton met een aerodynamische helm, die de sprint won voor zijn teamgenoot Wieger van de Wier. Marco Bergman van Cyclesport Groningen werd vierde, voorafgegaan door Zwollenaar Wilbert Broekhuizen, als vreemde eend in de bijt van Team SiMFiZ, op de derde plaats.

omloop_stadshagen_1533_470_5.jpg

Paul van den Broek en Wieger van de Wier declasseerden de rest van het veld. Zij reden samen meer dan 42 km met z’n tweeën aan kop van de wedstrijd. Bij de Elite Vrouwen waren het klinkende namen in de deelnemerslijst en de uitslag. Loes Markerink, Loes Gunnewijk, Mirjam Melchers, niet de allerslechtsten uit het vrouwencycling. Vroeg in de wedstrijd viel het peloton al in meerdere groepjes uiteen.

omloop_stadshagen_1643_470_6.jpg
… Wethouder Cnossen wordt beschermd door de rondemiss …

Een kopgroep van acht dames, die al na plus minus 15 km ontstond, hield tot vlak voor de finish, een achtervolgende groep en het peloton in bedwang. Aan het eind was er een splijtende demarrage uit de groep van acht, waar Noortje Tabak van de DSB-ploeg, de twee geroutineerde rensters,

omloop_stadshagen_1647_470_7.jpg

Loes Gunnewijk en Mirjam Melchers van Team Flexpoint te slim af was. De Limburgse won nipt de Omloop van Stadshagen bij de Elite Vrouwen met een scherpe eindsprint voor de Zwolse Loes Gunnewijk. De laatste was een beetje teleurgesteld want zij had graag de koers, die anderhalve kilometer van haar huis plaatsvond, gewonnen.

omloop_stadshagen_1679_470_9.jpg

Bij de Nieuwelingen Vrouwen, won Kelly Markus van Terheijde Cycling Team, gevolgd door Karen Elzing van WSV Emmen en Jet Wildeman van CRT Raalte. Bij de Junioren Vrouwen was het een internationaal podium met op de hoogste trede, de Belgische Eline de Roover, met op de tweede plaats de Engelse Laura Trott en derde Lotte Van Hoek van RWC Ahoy.

omloop_stadshagen_1781_470_12.jpg
… De bezemwagen komt vervelend dichtbij …
omloop_stadshagen_1824_470_13.jpg
… Noortje Tabak wint nipt van Loes Gunnewijk …
Artikel delen:
Reactie 1
  1. Tekst update
    In de tekst is de uitslag van de Nieuwelingen Vrouwen en de Junioren Vrouwen bijgeplaatst. Deze uitslag miste in het artikel van zaterdag.


    Maak melding

Reageer