Hulpverleningsdiensten oefenen met Isala klinieken

Zwolle – “Verband” is de naam van een grootschalige multidisciplinaire veldoefening die op zaterdag 6 juni bij de Isala klinieken, locatie Sophia, in Zwolle werd gehouden. De oefening was georganiseerd door Veiligheidsregio IJsselland in samenwerking met Isala klinieken Zwolle en is uniek in zijn vorm en context.

veldoefening5.jpg

 

De oefening leek erg op de werkelijkheid: de schaalgrootte en de aansturing vanuit de gemeenschappelijke meldkamer Zwolle (GMZ) kwamen beiden overeen met een echte calamiteit in een ziekenhuis. De oefening werd gehouden om de multidisciplinaire samenwerking tussen hulpverleningsdiensten (politie, brandweer en geneeskundige hulpverlening) en de Isala-organisatie te oefenen en ervaring op te doen met het bestrijden van een calamiteit in een ziekenhuis, op CoPI-niveau (Commando Plaats Incident).

veldoefening.jpg

veldoefening2.jpg

veldoefening7.jpg

Medewerkers van de Isala klinieken namen intensief deel aan de oefening. Naast het bestrijden van een interne calamiteit in samenwerking met de hulpverleningsdiensten, was in de oefensituatie tevens de opdracht andere onderdelen en diensten van het ziekenhuis operationeel te houden.

veldoefening1.jpg

De Isala klinieken vinden het belangrijk medewerkers te trainen en voor te bereiden op calamiteiten. Het ziekenhuis is daarom verheugd dat de jaarlijkse veldoefening van de gezamenlijke hulpdiensten dit jaar op locatie Sophia kan plaatsvinden. 

 

veldoefening3.jpg

 

De oefening vond plaats op een afdeling die in het weekend buiten gebruik is. Het ziekenhuis functioneerde tijdens de oefening zoals gebruikelijk op zaterdag. Zo’n 160 mensen waren deelnemers aan de oefening. Daarnaast was er een oefenstaf van ca. 120 mensen actief.

veldoefening4.jpg

 

veldoefening6.jpg

 

Artikel delen:

Reageer