Opbrengst Habitat fietstocht voor Herberg

Zwolle – Gisteren werd de 22e editie van de Habitat fietstoocht verreden. De woningcorporaties delta Wonen, Openbaar Belang en SWZ uit Zwolle zijn dit jaar de hoofdorganisatoren van deze sportieve belevenis. De corporaties Beter Wonen Vechtdal, Lefier, Welkom en Woonborg ondersteunen hen hierbij.

06-06-2009_habitat_fietstocht_voor_de_herberg_4.jpg

Het doel van de Habitat Fietstocht is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar werd er gefietst voor Srichting de Herberg Zwolle e.o. Namens de organisatie kon wethouder Dooremolen een cheque van 51.300,– euro overhandigen.

06-06-2009_habitat_fietstocht_voor_de_herberg_1.jpg

06-06-2009_habitat_fietstocht_voor_de_herberg_2.jpg

06-06-2009_habitat_fietstocht_voor_de_herberg_3.jpg

Dit jaar was dit de nieuwbouwlocatie van Stichting De Herberg Zwolle e.o. Dit is een opvang voor dak- en thuislozen uit Zwolle en omstreken. De missie van Stichting De Herberg is ‘Iedereen onderdak!’. Dat houdt in dat iedereen altijd een bed kan krijgen in De Herberg en niemand tegen zijn wil op straat hoeft te slapen. Namens de organisatie kon Gerke Brouwer, directeur van Openbaar Belang, een cheque van 51.300,-euro overhandigen aan Eelke Blokker en Joop van Ommen van Stichting De Herberg. 

De 608 deelnemers aan de Habitat Fietstocht konden kiezen uit vier verschillende routes: 25, 50 of 100 kilometer of de ATB-tocht van 45 kilometer. Mede dankzij het zonnige weer en 40 enthousiaste vrijwilligers is de fietstocht succesvol verlopen. Op het start- en finishpunt bij het sportcomplex van voetbalvereniging ZAC was veel te beleven. Zangeres Manon Hoogland gaf een spetterend optreden en ook voor kinderen was er veel te beleven. De hoofdsponsor van de Habitat Fietstocht was dit jaar Groene Land Achmea. De hoofdorganisatie was in handen van de woningcorporaties deltaWonen, Openbaar Belang en SWZ uit Zwolle. Zij werden hierbij ondersteund door de corporaties Beter Wonen Vechtdal, Lefier, Welkom en Woonborg.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer