Boreas wint development 4- kampioenschap

Zwolle  – Boreanen Ramon Vogelzang en Mathijs Ardesch wonnen samen met roeiers van Okeanos het development 4- kampioenschap! Dit gebeurde afgelopen zaterdag 6 juni tijdens de ARB.

boreas.jpg
Vlnr: Roeier Okeanos, Mathijs Ardesch, Roeier Okeanos en Ramon Vogelzang (met blik)…

Het roeiniveau van het development 4- veld (4 zonder stuurman) kan worden vergeleken met het voetbal wat voetbalclubs uit de eerste divisie laten zien. Door een formaliteit (een te late aanvraag van dispensatie) roeiden zij niet onder de vlag van de Zwolse Studenten Roei Vereniging Boreas, maar onder de vlag van de Amsterdamse studentenroeivereniging "Okeanos". Desalniettemin voelt de overwinning voor roeier Ramon Vogelzang als een overwinning voor de jongste studentenroeivereniging van Nederland. Een reactie op de vraag hoe de overwinning temidden van zijn Amsterdamse ploeggenoten voelde: ‘het is toch niet je vereniging, je blijft voor Boreas roeien!’ De ZSR Boreas, de jonge studentenroeivereniging uit Zwolle, viert dit jaar haar eerste lustrum. Volgens de duur van het kampioenschap zou deze nog twee weken langer duren. Maar door de grote voorsprong in behaalde punten konden de vier roeiers zich nu al development 4- kampioen noemen.

De prestatie kwam echter niet zonder slag of stoot. Een geblesseerde ploeggenoot zorgde ervoor dat ze op zoek moesten gaan naar een vervanger. Deze werd gevonden en al vanaf het begin van de race wisten de roeiers de kop te pakken en bleven tot aan de finish vooraan varen.

Niet alleen was er zaterdag succes voor de Zwolse studentenroeivereniging, maar ook de algemene roeivereniging, de ZRZV (de Zwolse Roei en Zeil Vereeniging) wist in meerdere velden hoge ogen te gooien. In het Nederlandse Kampioenschap dubbel vier voor meisjes onder de 18, wist de "Zwolsche" brons te pakken. Tevens wist een roeier in het skiffveld voor jongens onder de 18 een overwinning te boeken. Hij mocht met een nationaal blik terugkeren naar Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer