Algemeen Log 43

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

 

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 200 reacties van een vervolg (Algemeen Log: deel 44) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Artikel delen:
Reacties 238
 1. @Hans
  En omdat de vorige algemene log eindigde met wat verhalen over layoutvern**kende plaatjes, ga ik ermee beginnen.

  Ik ben nog een schoonheidsfoutje tegengekomen.

  In het bericht over de PVV die winnaar is geworden, heb ik een afbeelding geplaatst van 400 pixels breed; geen probleem in het bericht:
  https://www.weblogzwolle.nl/content/view/12106/55/#comment-65972

  Als ik dan naar m’n profiel ga, zie ik dat bericht in de lijst met ‘laatst toegevoegde reacties’ staan. Alleen is de breedte van de afbeelding hier een probleem. De layout wordt verknald.


  Maak melding

 2. Dank je! Ik zag het vanavond dat ik mij kon registreren, en als trouw weblog Zwolle lezer dit maar gelijk even gedaan. 😀


  Maak melding

 3. Weet er trouwens iemand wat er zaterdagavond in Zwolle Zuid gaande was? Rond een uur of 1 (denk ik…weet het niet meer precies) kwamen er 2 politiewagens met zwaailicht zonder sirene over de Burgemeester Vos van Steenwijklaan jakkeren. Ze sloegen aan het einde linksaf richting het nieuwe winkelcentrum.


  Maak melding

 4. Nog een bugje gevonden denk ik.

  Berichten beoordelen (+/-) kan ik onder mijn account vaker doen als ik op een ander IP surf. Dat zal vast niet de bedoeling zijn.


  Maak melding

 5. Ohja, wel even handig te vermelden: uiteraard ben ik niet vergeten dat je twéé keer kan stemmen door één keer plus en één keer min te doen maar in dit geval heb ik dus 2x plus kunnen stemmen


  Maak melding

 6. Ik heb zaterdagavond van een vriend van me gehoord dat een goeie vriendin van hem de Mexicaanse griep heeft opgelopen doordat ze in contact is gekomen met een collega van haar die in Amerika besmet was geraakt. Het desbetreffende meisje zou werken in een kledingzaak in Zwolle: de Kelly’s (eiland) om precies te zijn. Het meisje woont ook in Zwolle-Zuid.

  Nu lees ik vandaag op verschillende websites (nu.nl, de stentor) dat inderdaad een 18-jarige meisje besmet is geraakt. Ze zou ook in een winkel werken. Nu weet ik bijna zeker dat het ook om dit meisje betreft.

  Wellicht dat Weblogzwolle.nl dit voorzichtig op haar website kan plaatsen zodat er meer mensen gewaarschuwd worden. Aangezien het meisje zaterdagmiddag nog in de stad heeft gewerkt en wellicht zo meer mensen heeft aangestoken. Het bericht kan wellicht ook nog geverifieerd worden door de GGD. Die hebben namelijk zaterdagavond nog bloed afgenomen.

  Met vriendelijke groeten,

  S.O.


  Maak melding

 7. @S.O. ten eerste bedankt voor de tip. Maar naar wat ik begrepen heb, wordt er bij een bemonstering nooit bloed afgenomen. Bovendien kan het nooit het doel van Weblog Zwolle zijn om paniek te veroorzaken. Tevens is de genoemde winkel ook niet gebaat bij deze negatieve publiciteit lijkt me.
  Wanneer de GGD een officiële berichtgeving de deur uit doet, zal Weblog Zwolle hier heus direct melding van maken denk ik zo. 😉


  Maak melding

 8. Zover ik weet Hans is er wel degelijk bloed afgenomen. De GGD was zaterdag 17:30 gebeld en om 22:30 gearriveerd. Maar goed, laten we maar afwachten dan.


  Maak melding

 9. Kan het weer zo gefixed worden dat als je op een laatste reactie in de linkerkolom klikt, ook daadwerkelijk naar die reactie springt?
  Nu kom je steeds aan het begin van het artikel waarbij je steeds naar beneden moet scrollen om die laatste reactie te zoeken 🙁


  Maak melding

 10. Diana, in principe is dit ook het geval. Alleen wanneer er tussen de reacties plaatjes staan, dan scrollt de boel (afhankelijk van de browser) tijdens het laden van de afbeeldingen nog iets verder naar onder wanneer de afbeeldingen geladen zijn. Hier is door mij niets aan te doen.. sorry!


  Maak melding

 11. @ Plantje, was er met mijn plasma-vriendin op het tijdstip dat jij postte 😀 Altijd gezellig daar….aanbeveler!

  Heb een aantal folders meegenomen om bij collega’s onder de aandacht te brengen. Oh ja, het verband moet nog af;)


  Maak melding

 12. As ’t maar gezellig-lijkende klanken voortbrengt Tim. Kampvuurtje d’r bij, wat te drinken en wat te lachen. Is ’t al gauw goed.


  Maak melding

 13. Iemand “Andere Tijden Sport” gezien gister?

  In 1976 overleed Ajacied Nico Rijnders aan een hartkwaal. Weduwe Ans heeft zichzelf sindsdien altijd schuldig gevoeld, omdat ze op dat moment uit elkaar waren. Ook Nico??s familie gaf haar de schuld. Andere Tijden Sport ontdekte dat het toch anders lag.  Maak melding

 14. De Zwolse William Spaaij is genomineerd voor een musical award!! Vind wel leuk, hij zat bij mij in de brugklas op de Thorbecke ;D


  Maak melding

 15. @dick:
  Kan niet missen he…. er is er op de hele wereld maar één van…. dus ja, dat was ik. Overigens is het de Kopakker, bijlocatie van de Wendakker 😉


  Maak melding

 16. As ’t maar gezellig-lijkende klanken voortbrengt Tim. Kampvuurtje d’r bij, wat te drinken en wat te lachen. Is ’t al gauw goed.

  Zeker. Ongebruikt, snaren hingen los, kaartje dr nog aan. Hadden de intentie gitaar te gaan spelen, nooit van gekomen. Nu 30 euro’s, met tas, boek en stemfluit. (waar je geen r**t aan hebt, via internet zijn alle noten ook te luisteren…).

  Nieuwprijs: 99,99.

  Goede koop? Ik zeg ja 😀


  Maak melding

 17. @Hans

  Bij mij dus niet, als ik op zo’n ‘laatste reactie’ klik, kom ik áltijd aan het begin van het bericht, niet eens in het midden ofzo, en moet ik zelf naar onderen om die laatste reactie te kunnen lezen, hoe kan dat dan?


  Maak melding

 18. @Gezellig:

  Dat wás mijn karretje. Een MG BGT uit 1974. Heb hem een tijdlang voor woon-werkverkeer gebruikt, maar aangezien ik voor mijn eigen bedrijf steeds vaker het land door moest en de auto vaak meerdere dagen onbeheerd in allerlei grote steden moest achterlaten, heb ik hem weggedaan.

  Pas als er budget is voor een auto erbij en ik een mooie stalling heb, komt er weer eentje terug.


  Maak melding

 19. @Hans:

  Zit er een bugje in het beoordelen van reacties (met de + en -)?

  Ik zie her en der minnetjes verschijnen in doodnormale berichten zonder enige rare lading.

  Mocht er geen bugje zijn: dan zit het dus in het gebruik van mensen.

  Wat is het exacte doel van die plusjes en minnetjes? Ik heb er een ander idee bij dan sommige andere mensen heb ik het idee (uitgaande van dat het géén bugje is)


  Maak melding

 20. @ WFvN

  Ik denk dat mensen een – geven omdat ze de reactie slecht vinden of inhoudloos… maar ze vergeten even dat dit een algemene log is, waar het wel vaker over niks gaat 😉 …
  ik weet zo niet hoe het in andere artikelen is…


  Maak melding

 21. Dank je WF, weer wat geleerd: Kopakker. *controleert nog ff het naambordje. Maar “De Wendakker” springt eraf. Zal wel ergens klein bijvermeld staan dan.*

  Maar Tim 20:11, die prijs interesseert me niet zo; wanneer is het romantische onder-weblogZwolle-onsje? Locatie: genoeg plasjes waar je illegaal, laat op de avond, gezellig kunt verpozen.


  Maak melding

 22. @ Diana, grappig. Volgens mij ben je de eerste met een zonnig plaatje. Als ik me weer aanmeld gebruik ik hetzelfde plaatje als waarmee ik op VK/Opinie inlog. Een opkomende zon..


  Maak melding

 23. @Plantje:
  Tja, in topics zoals over de PVV zie je de minnetjes en plusjes ook over en weer vliegen. Niet zo vreemd daar omdat daar toch heel wat meer lading achter berichten of dat ze juist een lading opwekken bij lezers.

  Maar hier in de algemene log…. je kon wel eens gelijk hebben. Maar dan zou ik toch ook wat meer andere topics moeten bekijken.


  Maak melding

 24. Ga ik ook doen WF, als ik morgen te weinig minnetjes op het topic (over die niet altijd even vriendelijke partij) heb. Bedoel, mijn stelling moet toch kloppen, doet ie dat niet dan maak ik het kloppend;)


  Maak melding

 25. Oh, over de Kopakker: zoek met google op ‘Kopakker Zwolle’ en je krijgt massa’s linkjes met de naam van de nevenvestiging.
  Maar goed, het is en blijft natuurlijk wel de Wendakker 😉

  Maar woon jij nou in 1 van die flats of in van die 4-verdieping-huizen? Ik gok het laatste


  Maak melding

 26. Niet slim: Daarnet waren ze op de A28 bezig met wegwerkzaamheden. De oprit bij ‘Ommen’ naar Amersfoort toe was afgezet maar niet aangegeven bij de wegen ernaar toe. Alle auto’s moesten draaien en via Berkum de snelweg op.


  Maak melding

 27. 😮 Daar komen klachten, boze brieven en haatmails van! Dat niemand ook meeleeft met de beleving in dat rustieke tuindorp 😛


  Maak melding

 28. Oh, over de Kopakker: zoek met google op ‘Kopakker Zwolle’ en je krijgt massa’s linkjes met de naam van de nevenvestiging.
  Maar goed, het is en blijft natuurlijk wel de Wendakker

  Jullie hebben toch over dat noodgebouw naast de dokterspraktijk en tegenover de dierenartsen? Laat ik nu ook gedacht hebben dat het de Wendakker was. 😉 Iemand enig idee hoelang dat noodgebouw blijft staan? Ik hoorde ook brommen dat daar nog een stuk winkelcentrum gebouwd gaat worden. Als dat waar is, weet ik niet…


  Maak melding

 29. @ Plantje, was er met mijn plasma-vriendin op het tijdstip dat jij postte Altijd gezellig daar….aanbeveler!

  Heb een aantal folders meegenomen om bij collega’s onder de aandacht te brengen. Oh ja, het verband moet nog af
  Door dick, op 8 juni 2009 om 17:20

  Grappig! Ja, het is belangrijk dit af en toe eens onder de aandacht te brengen! En zeker is het daar altijd wel gezellig!

  Overigens ben ik gisteren afgekeurd, omdat ik afgelopen twee maanden in Bologna en Rimini in Italië ben geweest. Volgende keer beter!


  Maak melding

 30. @-P-

  Sorry…. ik meende dat Plantje het zei. Ik geef mezelf hierboven direct ook maar een –
  Door WFvN, op 8 juni 2009 om 21:27

  Geeft niets…ik ben het in deze toch met -P- eens…dus ik had het net zo goed geroepen kunnen hebben 🙂


  Maak melding

 31. RvS: Christelijke scholen mogen homoleraar weigeren
  In een ‘nog vertrouwelijk’ advies van de Raad van State aan het kabinet staat dat het mogelijk moet blijven voor christelijke scholen om praktiserende homoseksuele docenten te weren, als hun gedrag in strijd is met de grondslag.

  Nederlands Dagblad

  En vrouwen? gescheiden mensen? Moslims? Joden? Waar houdt het op?

  Ik dacht altijd dat vrijheid van godsdienst iets anders is dan een vrijbrief om te mogen discrimineren!


  Maak melding

 32. @bernard
  Dit stuit mij ook erg tegen de borst. Onder het mom van het geloof kunnen er woorden gezegd worden die in strijd zijn met de wet. Onder het mom van het geloof mag er gediscrimineerd worden.

  Staat het geloof dan boven onze grondwet ?

  Ik overweeg om spoedig HiBuChriMoJo te worden. Gebruikmakende van deze relimix kan ik mijzelf gedeeltelijk wapenen tegen de Nederlandse wet. Ik word dan gedeeltelijk immuun voor rechtsvervolging omdat ik vaker een beroep kan doen op mijn paraplu-geloof.

  Geeft deze uitspraak het bedrijfsleven in Staphorst nu geen Katholieke mensen meer in dienst te nemen ? Mag de Volendamse garnalenpeller nu Protestantse vakantiekrachten weigeren ?  Maak melding

 33. Geeft deze uitspraak het bedrijfsleven in Staphorst nu geen Katholieke mensen meer in dienst te nemen ?

  na Staphorst: het recht toevoegen graag admin. Merci !


  Maak melding

 34. discrimineren
  Hier wordt een gevoelig onderwerp aangesneden. Je kunt dat benaderen vanuit het individu (niet benoembaar). Daar gaan naar mij indruk de reacties over.
  Je kunt het ook benaderen vanuit het instituut: in dit geval een school.
  De school is opgericht met een bepaalde bedoeling. Je zoekt dan mensen die willen meewerken aan die bedoeling. Anders werkt het niet. Een christelijke school wil graag werken naar Bijbelse normen. Daar hoef je het niet mee eens te zijn. Je zoekt dan gewoon een andere school. Als je dus redeneert vanuit wat de school wil, is het geen discrimineren maar dan gaat het er over dat betrokkene geen bijdrage kan/wil leveren aan de doelstelling van die school.
  Het beoordelingskader zit ‘em dus niet in het geloof op zich, maar of de kandidaat past in dat wat de school wil bereiken.

  Als ik een vrouwelijke medewerker wil om bepaalde redenen (samenhangend met de aard van het werk) ben ik dan aan het discrimineren wanneer ik een mannelijke kandidaat weiger? Volgens mij niet. Hij past niet in het profiel en dat heeft niets te maken met discriminatie.


  Maak melding

 35. Als ik me niet vergis, leven wij in een land met een christelijke oorsprong, die ook in de grondwet terug te vinden is. Ik weet niet beter dan dat onze grondwet gebaseerd is op de bijbelse normen. Ik vind het dus toch een beetje vreemd.

  Maar goed, als je het hebt over ‘werken naar bijbelse normen’, waar zou ik dan moeten zoeken? De bijbel staat zo bomvol verhalen met goede, minder goede en zelfs slechte dingen.


  Maak melding

 36. pointe
  WF, het gaat mij er om dat het nogal verschilt of je het benadert vanuit het individu of vanuit de doelstelling van een school, die ik heb omschreven als werken naar Bijbelse norm. Dan gaat het niet om specifieke teksten.
  Ook ik constateer dat er een diversiteit is aan de effecten bij Bijbelse normen. Maar het gaat er om dat het een goed recht is van een school om medewerkers te zoeken die de doelstelling onderschrijven


  Maak melding

 37. Ook ik constateer dat er een diversiteit is aan de effecten bij Bijbelse normen.

  Datzelfde constateer ik ook. Ik zou niet zo enorm veel verschillende kerkelijke stromingen verwachten als de interpretatie gelijk zou zijn.

  Maar het gaat er om dat het een goed recht is van een school om medewerkers te zoeken die de doelstelling onderschrijven

  Alleen vraag ik me dan wel af of die doelstellingen niet in strijd zijn met de wet. Daar heb ik toch m’n ernstige twijfels over.


  Maak melding

 38. doelstelling van een school, die ik heb omschreven als werken naar Bijbelse norm. Dan gaat het niet om specifieke teksten.

  Dat is wel héél gemakkelijk verschuilen. ‘We willen [insert iets] niet want het valt niet binnen de bijbelste normen. We kunnen niet aanwijzen waar het staat maar het IS gewoon zo, neem dat maar van ons aan’. Zo komt het op mij over.


  Maak melding

 39. Tim, dubbelklikken op de foto. Dan krijgnje de juiste proportiessmilies/wink.gif

  Enkelklikken werkt zelfs ook!

  ======

  Admins, misschien is het handig om max. 1 keer per uur een update te sturen van je abbonement. Of beter, aanklikken hoevaak.
  Optie 1: één keer per dag
  Optie 2: Max. 1x per uur
  Optie 3: Bij ieder nieuw bericht


  Maak melding

 40. Nog meer uitdaging voor Hans: zodra je aangeeft dat je een directe E-mail notificatie wil krijg je er 1 totdat je weer op de site geweest bent en het betreffende onderwerp bekeken hebt (dus ook niet als je alleen naar andere onderwerpen gekeken hebt.)
  (Is een beetje flauw eigenlijk, maar het zou wel écht toegevoegde waarde bieden! :))


  Maak melding

 41. Hmm.. Ik plaatste een reactie op mijn profiel, staat het bij mijn reacties als een reactie op: ’85 rollen dakleer gestolen.’ 🙂


  Maak melding

 42. Hmm.. Ik plaatste een reactie op mijn profiel, staat het bij mijn reacties als een reactie op: ’85 rollen dakleer gestolen.’ 🙂

  Ik dacht al: mijn dak!  Maak melding

 43. @John: Ik ben zowaar te traag voor dit forum. Het onderwerp is alweer bijna vergeten als ik met een nieuwe reactie kom. Maar toch:

  Mijn opa heeft zich vroeger ingezet voor het christelijk onderwijs dat tot 1918 geen overheidssubsidie ontving. Hij heeft er een mooie Delftsblauwe vaas aan over gehouden. Die vaas staat nu in mijn kamer en ik ben er trots op. De vaas herinnert me eraan hoe hard er indertijd gevochten is voor het bijzonder onderwijs.

  Mijn lagere school was een ‘School met de Bijbel’ en mijn voortgezet onderwijs was op een ‘Gereformeerde ULO’. De meerwaarde van het bijzonder onderwijs staat daarom voor mij vast. De ‘School met de Koran’ hoort daar vanzelfsprekend bij.

  Ik kaarte dit toch aan omdat mijn opa een principieel man was. Als ouderling ging huisbezoek voor de koe die op kalven stond en hij had een hoog rechtvaardigheidsgevoel. Discriminatie (hij kende het woord indertijd niet eens) zou verre van hem staan en hij zou het nooit eens kunnen zijn met zo’n advies. Hij streed voor gelijkwaardigheid, niet voor het recht om te mogen discrimineren.

  Ik ben voor een school met een bepaalde doelstelling. Maar voor dat doel is toch alleen van belang de deskundigheid en intentie van het personeel om die doelstelling te dragen? En verder toch geen andere futiliteiten?  Maak melding

 44. Dat viel mij ook op. Ik las pas iets over het onderwerp hier in de algemene log. Het is schijnbaar een hot item op dit moment maar ik was daar nog niet van op de hoogte.

  Net op TV kwam het dus ook aan bod. Als ik het goed begrepen heb, werkte de man al op de school. Pas toen hij samen is gaan wonen met zijn vriend/partner was er geen plek meer voor hem.

  Is zijn functioneren veranderd door te gaan samenwonen? Begaat hij een overtreding?

  Grijp ik toch even terug naar de bijbel door even te googlen (mijn bijbelkennis is niet dermate goed dat ik uit mezelf met bijbelboeken kan gaan smijten):
  Homosexualiteit in de bijbel

  God schept mensen niet met homosexuele verlangens. De Bijbel vertelt ons dat iemand homosexueel wordt door zonde (Romeinen 1:24-27), en uiteindelijk door zijn eigen keuze.

  Er staan meerdere bijbelboeken en -versen genoemd maar ik pak even dit stukje eruit.

  Ik kan er met m’n volle verstand gewoon niet bij…. laat ik het daar even op houden….


  Maak melding

 45. nog even over WFvN 17.32.
  Dat is een te snelle conclusie. Ik heb de wijsheid niet pacht, ik leg uit. Dat is wat anders dan “ik leg op”.
  De grondwet beschrijft een aantal grondrechten. Twee daarvan zijn om niet te discrimineren en de vrijheid van godsdienst. De geleerden zijn het (nog steeds) niet eens over de verhouding tussen deze beide rechten. Dat bepaalt de ruimte voor onze discussie.
  Als het gaat om Bijbelse normen dan gaat het om de normen en om het recht dat mensen en organisaties hebben om hun leven of hun organisatie daarnaar in te richten. Daaraan gaat de discussie nu voorbij en dat vind ik jammer.
  Als je toch een Bijbelpassage wenst: lees Romeinen 1 en dan vooral het slot.


  Maak melding

 46. futiliteiten?
  Bernard, dank voor je reactie. Ik kan je verhaakl helemaal volgen, totdat je het punt van onze discussie futiliteiten noemt. Daar denken anderen anders over. De vraag is dan of ze het recht daartoe hebben. En of ze bij hun benoemingsbeleid en dus bij hun selectiebeleid daarmee rekening mogen houden. Je zoekt toch naar collega’s die jouw doelstellingen mee willen helpen realiseren?


  Maak melding

 47. John schreef:

  Je zoekt toch naar collega’s die jouw doelstellingen mee willen helpen realiseren?

  Maar dat is toch precies hetzelfde wanner ik het heb over de deskundigheid en intentie om die doelstelling te kunnen dragen? Of iemand homo, vrouw, gescheiden, jood is of rooie sokken draagt is dan verder toch niet meer van belang?  Maak melding

 48. @John:
  dank voor je reactie. Over de passages. Ik was zelf nog een keer aan het zoeken gegaan en heb diverse bijbelboeken gevonden waarin h*m*s*xualiteit voorkomt. (ik doe het even zo want m’n vorige bericht is tegengehouden wegens het gebruik van een ‘fout’ woord, dus censureer ik de boel nu; m’n bericht zal denk ik nog wel verschijnen)

  Wat je zegt over rechten van vrijheid van geloof enerzijds en verbod op discirminatie anderzijds en de discussie die dat teweeg brengt, daar ik natuurlijk niet omheen. Dat is momenteel gewoon een feit.

  Waar we het volgens mij ook over eens zijn is dat de bijbel op verschillende manieren te interpreteren is. En tja, dan komen we dus inderdaad aan bij het geloof.

  Ik ben gelovig. Ik geloof echter niet letterlijk in de schepping zoals hij in de bijbel staat. Ik geloof wel dat bepaalde kerkelijke stromingen wel heel erg in het verleden zijn blijven steken. De bijbel is geschreven in een andere tijd. In sommige kringen is het onderwerp volgens mij een regelrecht taboe. Ik vind het allemaal erg jammer dat er op zo’n manier gedacht wordt.

  In de bijbel staat bijvoorbeeld (ik schrijf het ook maar in dit bericht omdat het andere nog niet doorgekomen is, maar ik kan direct een aanvulling doen) dat h*m*s*xualiteit een straf is, als gevolg van een zonde die begaan is, en daarna een keuze van de persoon.

  Kijken we wetenschappelijk naar s*xuele geaardheid, dan is er toch heel wat anders aan de hand. Misschien niet/wel h*m*s*xueel, maar in ieder geval wel iets wat in deze lijn ligt, is mensen die geboren zijn in het lichaam van het andere geslacht. Met hersenscans kan aangetoond worden dat er inderdaad iets ‘mis’ is. De manlijke hersenen (mannen die zich ook man voelen) zien er echt anders uit dan vrouwelijke hersenen (vrouwen die zich vrouw voelen). Bij mensen die in het verkeerde lichaam geboren zijn, zit een stel hersenen die eruit zien als die van het andere geslacht!

  Dat mensen zich in het verkeerde lichaam voelen, wordt al op lage leeftijd duidelijk. Ik vind het dan wel erg bot om te zeggen dat een straf van God is en dat ze het er dus zelf naar hebben gemaakt. Een kind kan dus al zodanig zondigen dat er zo’n straf opgelegd wordt?

  Ik kan er met m’n hoofd echt niet bij.


  Maak melding

 49. In tegenstelling tot Bernard en John Van Boven heb ik het veel liever dat kinderen van allerlei pluimage samen naar één school gaan.

  Protestant, Katholiek, Moslim, Joods en Atheïst vervreemden meer en meer van elkaar in deze samenleving. Door het huidige systeem gaan kinderen van een bepaalde groep vooral met elkaar om. Hierdoor komen ze te weinig in aanraking met kinderen uit andere kringen. Mijn gevoel zegt dat dit het wij/zij gevoel of het hokjesdenken aanwakkert. Is dit niet juist wat wij met ons allen willen voorkomen ?

  Onze grondwet staat boven Bijbelse normen of Islamitische normen. Het kan dus niet zo zijn dat in een besloten groep of instituut een andere groep al dan niet opzettelijk gediscrimineerd wordt. Dit is verwerpelijk. Moslim, Christen, Boeddhist, Hindu etc. etc, allen hebben de Nederlandse grondwet te respecteren. Deze is van toepassing op iedereen en kan niet door een bepaalde groep genegeerd worden.

  De normen en waarden die een “besloten groep” aangeleerd wordt zal door de leden hiervan ook buiten deze “‘besloten groep” (dus onze samenleving) geventileerd worden. Is het daarom niet beter om alle groepen vanaf jonge leeftijd met elkaar in contact te brengen zodat ze elkaar beter leren kennen en meer begrip voor elkaar hebben ?

  Realiseren we dit dan vooral niet om ze samen naar school te laten gaan ? Het huidige schoolsysteem bevordert onbedoeld de verschillen tussen allerlei bevolkingsgroepen.  Maak melding

 50. zie CHRISTELIJKE basisschool het carillon: Christelijke basisschool in Holtenbroek. Heb er zelf ook gezeten, maar een groot deel is moslim. Waarom dan deze school? Omdat de Christelijke waarden en normen grotendeels worden gestimuleerd door de Moslimse.

  Dat wou ik even kwijt.


  Maak melding

 51. @Admin: Ik zie dat mijn reactie op John bij ‘mijn reacties’ voorzien is van een rood kruisje. Ik kan hem niet openen om hem eventueel zelf te modereren. Wat is de betekenis hiervan?  Maak melding

 52. Ik ben geen admin maar ik zie wel wat:
  Hang met je muiscursor boven het kruisje en je ziet staan dat hij niet gepubliceerd is. Bij de andere berichten zie je verschijnen ‘gepubliceerd’ als je erboven hangt met je muiscursor.

  Kortom: je zal hem niet in de lijst zien staan hier in het topic. Ik heb dus ook één bericht wat tegengehouden is en (nog) niet gepubliceerd is.


  Maak melding

 53. Ik heb niet het idee dat dit nog goed gaat komen. Daarom zal ik proberen te herhalen wat ik geschreven heb.
  Het was dus een reactie op:
  Door John van Boven, op 9 juni 2009 om 20:29

  Je zoekt toch naar collega’s die jouw doelstellingen mee willen helpen realiseren?

  Maar dit was toch precies wat ik zelf stelde. Het gaat om de doelstellingen en de intenties.
  Niet om (en nu uitkijken dat ik niet weer in het woordfilter trap…) de geaardheid, geslacht of levenssituatie van je personeel. Dat was wat ik bedoelde met futiliteiten.


  Maak melding

 54. Gezellig schreef:

  In tegenstelling tot Bernard en John Van Boven heb ik het veel liever dat kinderen van allerlei pluimage samen naar één school gaan.

  Geen misverstand, dat is mijn ideaal ook. We leven niet meer in het tijdperk van de verzuiling. Maar misgun mensen die daar anders over denken niet het recht om daar naar te handelen. In het verleden is er hard voor gevochten. Dat kan ik niet op een lichtzinnige manier aan de kant schuiven.


  Maak melding

 55. Eigenlijk zou ik me in deze discussie moeten mengen… ik als leraar in het primair onderwijs… Ik werk zelf op een katholieke basisschool, maar bijna elk geloof, aanhang of overtuiging is bij ons wel vertegenwoordigd. Het gaat tegenwoordig om de gemiddelde pc en katholieke basisschool voornamelijk om normen en waarden. De lessen levensbeschouwing bij ons op school draaien daar ook voornamelijk om. Om respect en begrip voor een ander, dat je de mooie dingen van andere leert zien en begrijpen…

  Ik denk dat de school in kwestie (de “school met de bijbel”) andere doelstellingen heeft m.b.t. de lessen levensbeschouwing of godsdienst dan dat de “gewone” pc en rk bassischolen dat hebben.

  Ik kan de reacties van John van Boven, Tim (oud schoolgenoot 😉 alleen in mijn tijd was het nog het Instrument), WFvN en Gezellig goed voorstellen en ben het met allen ten dele eens… In mijn vriendenkring zitten veel leraren die op allerlei scholen werken (pc, rk, jenaplan, montessori, openbaar en dezelfde versies maar dan voor middelbaar onderwijs) en wij hebben deze discussie ook enkele malen gevoerd…
  Tientallen argumenten van zoveel voorstanders als tegenstanders kwamen voorbij… En voor elk argument is eigenlijk wel iets te zeggen… (al was het maar hoe sommige mensen in het leven staan)


  Maak melding

 56. Door -P-, op 9 juni 2009 om 21:47
  En voor elk argument is eigenlijk wel iets te zeggen… (al was het maar hoe sommige mensen in het leven staan)

  @-P- Hier mee ……….


  Maak melding

 57. dank
  Dank voor de manier waarop we van gedachten hebben kunnen wisselen. Hoe verder standpunten uit elkaar liggen, des te belangrijker wordt het tonen van respect.
  Iemand schreef, het komt niet goed. Dat zou ik niet willen zeggen. Wel wat betreft het niet dichter bij elkaar komen. Niet wat betreft de manier waarop we hebben gediscussieerd.


  Maak melding

 58. Minpuntje, -P-

  Parttime h?, andere tijd vul ik in als student 😉 [/quote]

  Gelukkig:D:D

  als ik dat met een handvaardigheidles doe word ik ook ontslagen.

  Als ik dat doe met handvaardigheid zal ik ook niet vaker in de les welkom zijn, maar dat is niet noemenswaardig bijzonder, natuurlijk.


  Maak melding

 59. @John van Boven: Mijn opmerking ‘dit komt niet goed’ ging alleen over een achtergebleven bericht wat niet door het woordfilter heen kwam. Wat het onderwerp betreft ben ik altijd optimistisch. Het gemiste bericht is inmiddels ook boven water.  Maak melding

 60. Leuke discussie dit! 😀

  Als ik het hele verhaal zo lees begrijp ik, dat de betreffende docent les gaf op een school die zich “School met de bijbel noemt”. Dus niet de gemiddelde school met een christelijke grondslag waar men verder nogal vrij denkt.
  Het probleem doet zich nu voor nu deze man besluit met een levenspartner van hetzelfde geslacht samen te gaan wonen. Deze man wist echter waarschijnlijk al langer dat hij h*m*seksueel was. Je kunt je dan ook afvragen of hij er niet beter aan had gedaan in de eerste plaats niet voor die school te willen gaan werken.

  Het lijkt een beetje op iemand waar ik ooit mee in contact kwam die in een rolstoel zat. Hij reed grote delen van de dag rond in zijn aangepaste auto op zoek naar gebouwen waar bleek dat er niet gedacht was aan toegang voor de minder valide mens. Hij hoefde er niet eens te zijn, maar ging vervolgens wel een klachtenbrief schrijven om te zeuren over het feit dat áls een minder valide persoon naar binnen zou willen dit onmogelijk zou zijn… Tja…dan maak je het voor jezelf ook allemaal een beetje lastig denk ik.

  Ik heb Gezellig ook zeker een plusje gegeven voor zijn relaas om kinderen gewoon op gemengde scholen te zetten!
  Misschien moeten we het vormen van scholen met welke geloofsgrondslag dan ook maar helemaal verbieden. Ik vind dat je mensen zelf de keuze moet laten of ze een geloof willen volgen of niet. En die keuze moet je een mens pas geven als deze in staat is die keuze zelf werkelijk te maken.

  Ik heb het voorbeeld al vaker gegeven: op onze katholieke basisschool in Limburg werden we maar één richting in geduwd! Je was al gedoopt, had je eerste heilige communie ontvangen en dan kwam nog het vormsel. Volgens de pastoor was dat hét moment om te besluiten of je echt voor het geloof wilde gaan of niet. Maar het kwam echt niet in je op om te zeggen, dat je dat toch niet wilde!
  Er zat een jongen bij ons in de klas die uit Amersfoort kwam en protestants was. Geloof me: hij mocht niet eens onze kerk binnen! En terwijl wij liedjes aan het leren waren en vrolijk aan het knippen en plakken waren voor ons vormsel mocht hij sommetjes maken en taalopdrachten doen. Hij werd gewoon als een halve melaatse behandeld!

  Vandaar, dat mijn mening is, dat basisscholen vanuit een geloofsovertuiging gelijk staat aan het ontnemen van keuzevrijheid voor kinderen!


  Maak melding

 61. Er zat een jongen bij ons in de klas die uit Amersfoort kwam en protestants was. Geloof me: hij mocht niet eens onze kerk binnen! En terwijl wij liedjes aan het leren waren en vrolijk aan het knippen en plakken waren voor ons vormsel mocht hij sommetjes maken en taalopdrachten doen. Hij werd gewoon als een halve melaatse behandeld!

  Plantje, hier krijg je toch koude rillingen van ! We hebben het over KINDEREN ! Ik ken een soortgelijk verhaal, maar dan van slechts twee jaar geleden. Het gaat hier over een van huis uit niet gelovig jongetje dat naar een Christelijke school ging. Hij werd van allerlei activiteiten buitengesloten onder aanvoering van zijn leraar.  Maak melding

 62. Zo van dat laatste verhaal word ik echt heeeeel boos>:( in een kerk kan ik me er enigzins nog iets van voorstellen (alhoewel ik dacht dat het huis van god voor iedereen open was)


  Maak melding

 63. Voor diegene die het interesseerd:

  Zwolse A1 kampioenschappen
  Finale: Sv Zwolle – Zwolsche boys vrijdag 12 juni 19.00 uur

  3e/4e plaats:
  Berkum – Be Quick’28 vrijdag 12 juni 18.30 uur


  Maak melding

 64. Ik vind het nog steeds vreemd dat mensen ‘iets’ geloven wat in een boek staat dat door honderden mensen, in honderden jaren is geschreven, ik bedoel, dat mensen vroeger dingen niet begrepen en dachten dat er dan wel een god moet zijn die dat liet gebeuren, maar dat er tegenwoordig nog zo gedacht wordt 😮
  Religieus denken is zoals geloven in sinterklaas, alleen dat laatste wordt ons op tijd afgeleerd ;D


  Maak melding

 65. ik bedoel, dat mensen vroeger dingen niet begrepen en dachten dat er dan wel een god moet zijn die dat liet gebeuren, maar dat er tegenwoordig nog zo gedacht wordt 😮

  Kun jij alles verklaren?


  Maak melding

 66. Ik snap heel goed wat je bedoeld Diaan, vind het zelf ook moeilijk te begrijpen dat mensen dat zo maar aannemen maar goed het is hun keus….

  Dat was goed uitgezocht he tim 😉


  Maak melding

 67. Door Tim, op 10 juni 2009 om 15:55

  Kun jij alles verklaren?

  Nee, dat kan ik niet.
  Maar tegenwoordig weten we toch waarom het regent en onweert, en niet omdat er een god humeurig is.
  En dat er soms iets gebeurt/groeit in het lichaam, of juist niet, waar we aan kunnen overlijden,
  en niet omdat het iemands wil is.
  En zo kunnen we een heel lijstje maken, ‘vroeger dacht men….’

  Nee, ik kan niet alles verklaren, zelfs de wetenschap kan niet alles verklaren,
  maar omdat het (nog) niet te verklaren is, heeft een god daarvoor gezorgd?


  Maak melding

 68. Maar tegenwoordig weten we toch waarom het regent en onweert, en niet omdat er een god humeurig is.

  Het Christendom is geen polytheïsme.

  maar omdat het (nog) niet te verklaren is, heeft een god daarvoor gezorgd?

  Misschien. Maar dit geld zeker niet voor alles. Maar er blijven onaardse dingen. Er is, in mijn ogen, ZEKER meer tussen hemel en aarde.

  °°°°°°

  Hé Tim,

  ik ben de leraar hier! 😛

  Als het over grammatica gaat, ben IK de leraar. Grammaticaal ben ik een kl**tz*k voor anderen, ik kan ze niet vaak genoeg corrigeren en zie dit ook als mijn ‘roeping’. :D:D;D;D:D:D;D;D


  Maak melding

 69. weet iemand ook als Citydance nog naar zwolle komt??

  weet iemand ook of Citydance nog naar zwolle komt??
  Door Tim, op 10 juni 2009 om 18:19

  Is dit een vrijbrief om jou ook te mogen verbeteren? 🙂

  Van mij mag bekend zijn, dat mensen me op iedere taalfout mogen wijzen. (Vooral als ik dat ook bij hen mag! ;))


  Maak melding

 70. Bij mij ook. Alleen maak ik er veel omdat ik té snel wil typen. Maar corrigeer gerust, en weis me op mijn fouten.

  voor de oplettenden onder ons, in bovenstaand stukje staat een taalfout :o:D


  Maak melding

 71. Mag ik vragen of onze gevederde vriend uit Hattem verdronken is?

  °°°°°°
  Grammaticaal/spellingstechnisch heeft jouw reactie twee betekenissen, -P- 😉

  Het is heerlijk om te zeiken over taalfouten ;D  Maak melding

 72. Ik vind het nog steeds vreemd dat mensen ‘iets’ geloven wat in een boek staat dat door honderden mensen, in honderden jaren is geschreven, ik bedoel, dat mensen vroeger dingen niet begrepen en dachten dat er dan wel een god moet zijn die dat liet gebeuren, maar dat er tegenwoordig nog zo gedacht wordt

  Het probleem is dat het om ‘geloof’ gaat. En dat ‘geloof’ is gebaseerd op een boek van, zoals je terecht aangeeft, andere tijden.
  Maar een nog groter probleem is dat het boek, waar dus normen, waarden en regels aan ontleend worden, nog eens bomvol tegenstrijdigheden staat ook!

  Ik ben per ongeluk op een site terecht gekomen waarvan ik een onderdeel al in een linkje geplaatst heb. Maar de website bevat nog veel meer interessante dingen over de Bijbel. Zo bevat het heel wat tegenstrijdigheden. Maar ook over h*m*filie/-sexualiteit (in tinyurl omdat de url ook een woord bevat wat mogelijk gefilterd wordt door de software achter Weblog Zwolle).

  Religieus denken is zoals geloven in sinterklaas, alleen dat laatste wordt ons op tijd afgeleerd

  Dat gaat me net iets te ver.
  Geloof kan een enorm nuttig ding zijn. Mensen kunnen er steun in vinden (voor mijn part als placebo-effect, who knows, who cares…. het is GELOOF, maar dat boeit ook niet, als het werkt is het goed). Maar het geloof kan ook enorm veel kapot maken. Denk aan de kruistocht, denk aan de diverse oorlogen op basis van het geloof. Extremisme is nooit een goed ding en dat geldt voor elke religie.
  De school in kwestie wil ik niet direct betichten van extremisme in het geloof maar voor m’n gevoel hangen ze wel over een randje van fatsoenlijkheid. In ieder geval over een rand die volgens mij niet past bij het christelijke geloof.


  Maak melding

 73. Maar het geloof kan ook enorm veel kapot maken. Denk aan de kruistocht, denk aan de diverse oorlogen op basis van het geloof. Extremisme is nooit een goed ding en dat geldt voor elke religie.

  Denk aan Silvia Millecam!


  Maak melding

 74. Brrrrrr…. ja…… Jomanda….. die plaats ik (ik ben op dat gebied een zeer zwakke gelovige) het rijtje met Rasti Rostelli, Char en nog heel wat van die figuren. (er zijn er overigens wel bij waarbij ik wel wat twijfels heb)


  Maak melding

 75. Uitstekend dat het prov. College van NOORD-HOLLAND AFTREEDT vanwege de schandalige IJsland-affaire, met gemeenschapsgeld!
  Misschien CvK ook…


  Maak melding

 76. Ik wilde er eigenlijk niet op reageren omdat je er ook eens van ophouden moet weten. Maar nu WFvN het toch weer oppakt, kan die van mij er ook nog wel bij. Ook ik kan het meeste met de reactie van Diana:

  Ik vind het nog steeds vreemd dat mensen ‘iets’ geloven wat in een boek staat dat door honderden mensen, in honderden jaren is geschreven, ik bedoel, dat mensen vroeger dingen niet begrepen en dachten dat er dan wel een god moet zijn die dat liet gebeuren, maar dat er tegenwoordig nog zo gedacht wordt smilies/shocked.gif
  Religieus denken is zoals geloven in sinterklaas, alleen dat laatste wordt ons op tijd afgeleerd smilies/grin.gif

  Diana, op 10 juni 2009 om 15:48

  In ieder geval valt dat letterlijk geloven de laatste tijd wel mee nu zelfs Andries Knevel niet meer volhoudt dat God de hemel en aarde in 6 dagen geschapen heeft. (Ik heb wel eens iemand horen stellen dat het ongeveer 2 of 3 dagen geweest moeten zijn (nog voor hij aan de mens toe was) en dat daarna de evolutie het van hem overgenomen heeft. 😉 )

  Dat boek dat door duizenden mensen, in duizenden jaren doorverteld en geschreven is en nu nog steeds over de wereld het best verkochte boek is, moet wel een heel bijzonder boek zijn! Geen geschiedenisboek, wel een boek vol met verhalen die wat te vertellen hebben en vaak nog verrassend actueel zijn. De mens is sinds die tijd kennelijk weinig veranderd.

  Religieus denken vind ik heel wat anders dan geloven in Sinterklaas want denken doe je met je verstand. Geloven komt meer in de buurt van Sinterklaas. In het plaatje dat je na je reactie plaatste roep je nota bene toch op om te geloven. Weliswaar in jezelf, maar dat geeft vaak ook niet zoveel zekerheid. (Ben het overigens wel eens met die stelling).

  Ik weet het verder ook allemaal niet zo. Het plaatje rechtsboven in mijn berichtjes is overigens een foto van een beeldje dat door de kunstenaar ‘Het ware geloof’ genoemd is, overigens zonder nadere uitleg. Voor mij is het een vrouw die fanatiek op 1 plek aan het zoeken is, zonder op te letten of ze misschien niet voorover valt. Ik hou m’n hart vast, laat ze in godsnaam iets vinden!  Maak melding

 77. Ik wilde er eigenlijk niet op reageren omdat je er ook eens van ophouden moet weten. Maar nu WFvN het toch weer oppakt, kan die van mij er ook nog wel bij.

  Sorry…… ik zal het nóóóóit meer doen [fingers crossed] :'(

  Maar serieus. Algemene log, interessant onderwerp (vind ik), een interessante reactie die absoluut de moeite waard is om op te reageren….

  Maar overzichtelijker wordt het er niet op in zo’n algemene log. Maar dat is denk ik de aard van zo’n algemene log.

  (en nee, ik denk niet dat je het zo ernstig bedoelt zoals ik het mogelijk hierboven lijk op te vangen)


  Maak melding

 78. Admins, mijn mailupdate gaat niet helemaal goed:

  Beste bezoeker Weblog Zwolle,

  Er is door gebruiker &#xNA;ME% een reactie geplaatst op een artikel:

  &#xCO;NTENTTITLE%

  U hebt zich hierop geabonneerd en volgt dit artikel dus ook per e-mail.  Maak melding

 79. Zeker!

  Wat voor gitaar heb je nu eigenlijk gekocht? Krijgen we hier nog wat foto’s te zien?

  Een Amuse, ik zal later wel even een foto maken. ;D  Maak melding

 80. Supermarktbranche wil dat men over 5 jaar niet meer kan betalen met contant geld uit veiligheid. Daarvoor zullen ze de wet moeten aanpassen. Met andere woorden: Nog afhankelijker worden van de consumptiemaatschappij. Oh ja, ben je je pas kwijt, dan kun je je iris laten checken. Ik zeg: als ze dit erdoor douwen, dan ga ik er tegenin, zal elke wet aan mn laars lappen. Immers, zij passen het wel aan als het ze uitkomt….


  Maak melding

 81. Supermarkt – betalen met PIN alleen
  Het lijkt me een wat vreemde weg om te gaan, aangezien ik nog steeds vaak genoeg meemaak in de winkels dat het PIN-automaat het niet doet/buiten gebruik is…
  Hoe moeten we dan in de toekomst op zo’n moment betalen dan? Gaan we dan de winkels sluiten wanneer er weer eens een storing is? Lijkt me voor de supermarkten niet wenselijk om dat te doen (dat sluiten bedoel ik dus).
  Ik heb gezecht 😛 en ook ik hou van taalfouten (en typfouten daar spreek ik alleen over tegen de Admin) pikken en hoop zelfs dat mensen dat bij mij ook gaan doen ;D


  Maak melding

 82. Dat kan wel degelijk…het staat er toch;)

  Boeit me niet zo veel, in de snelheid gemaakte foutjes. Maak van grammatica geen dwangneurose 😛


  Maak melding

 83. Zie: PIN-code. Weet iemand wat PIN betekend??

  Personal Identification Number. Zet hier code achter en je krijgt: Personal Identification Number Code
  Dat noem ik dubbelop.


  Maak melding

 84. Boetes en makkelijker betalen
  Koekstad krijgt het, veel andere gemeenten; doe hier ook maar heen. De scanauto die snel en efficiënt niet betalende parkeerders beboet. Betaling van de parkeerautomaat gaat via gekoppeld systeem ZONDER kleingeld. G*d wat heb ik me net nog doodgeergerd in de Rembrandland bij v/d Kolk (heeft zelf ook nog geen pinmogelijkheid). Bovendien, fout parkeren doet iedereen wel eens. Maar bij een automaat? Vind ik dom….goed voor de staatskas dus.

  Ook goed voor de staatskas is verhoogde controle op identificatie. Begreep dat id alleen getoond moet worden als het gezag (de politie bijvoorbeeld) het nodig acht. Ach, nu ook al bij verkiezingen; wij hebben er geen problemen mee gehad. Zelfs kennissen terug moeten sturen, ze waren begripvol dat dan weer wel. Of konden goed toneelspelen 😉
  Iedereen weet ook dat je je altijd moet kunnen legitimeren.
  Bron: NOS-journaal van 20.00 uur.


  Maak melding

 85. Tim, lijkt wel zeker volgens 8-uu journaal. Gaat tussen Pvdd en Pvv. Zou zeggen: kijk wie er absoluut de meeste reststemmen hebben. Maar tante Bijsterveld (ook CDA) besloot anders: vaag verhaal. Ach, roeptoeteren ze toch nog een jaarsalaris ins blauen hinein….in het systeem waar ze zo rigoreus tegen waren. Geert had de meeste stemmen….Behoorlijk meer ook als die gladde makelaar, maar die vond dat Geert niet gemist kon worden. Hahaha, ben ik het weer niet met Barry (heet ie geloof ik) eens. Vind die financiering vanuit ultra-rechts Amerika erger trouwens!


  Maak melding

 86. Dank je Tim. Hoorde vandaag dat een nieuwe browser op het werk nog wel een jaar kan duren. Potverdorie, kan overal terecht ben zelfs al naar dat HORECA-reclame blaadje verbannen waar vriend Pedro voor fotografeerd. Maar daar willen ze waarschijnlijk geen reacties, want de koning van de Zalkerdijk/kezeboer antwoord helemaal niet meer :'( Ach en hier is ’t altijd Gezellig. Al mis ik bijvoorbeeld Larry en vrouw-Larry. Rudeboy, de Kickert >:(


  Maak melding

 87. Heb hier

  Op 25 juni aanstaande worden tijdens een nationaal evenement de resultaten van 21minuten.nl gepresenteerd en geven we een update van de betrokkenheid van Nederland, zoals geuit op het online platform denationaledialoog.nl. We nemen een kijkje in de schatkist van de publieke opinie en gaan ?? samen met u ?? op zoek naar nieuwe voornemens.

  aan meegedaan, daarom kreeg ik de uitnodiging. Misschien ga ik nog wel. Zijn er nog meer die mee hebben gedaan?

  25 juni 2009, Fokker Terminal in Den Haag (12.00 ?? 18.30 uur)

  I Presentatie 21minuten.nl en overhandiging resultaten aan Wouter Bos

  II 3 * 21 minuten verrassende analyse door een bruisende persoonlijkheid (o.a. Alexander Rinnooy Kan)

  III Politicus is professional van de publieke opinie; een innovatief debat onder leiding van Frits Wester

  IV Debat en reactie rest van samenleving onder leiding van Felix Rottenberg

  V Interactieve break-out sessies

  1. De economische positie van Nederland

  2. Geluk

  3. Het klimaat

  4. Normen en waarden

  5. De economische crisis

  6. Onderwijs

  7. De Samenleving

  VI Op naar een wenkend perspectief

  U kunt zich hier aanmelden en aangeven bij welke sessie u aanwezig wilt zijn.

  Wees er snel bij, er is beperkt plaats.

  Deadline aanmelden is 15 juni.  Maak melding

 88. En dat heeft met de browser te maken geloof ik. Een I&A boy heeft het wel proberen uit te leggen, maar ik begrijp het toch niet. Iets met verouderde apparatuur geloof ik. Hans kon er ook niets aan doen. Sinds “de verbeteringen van Hans”/sinds “het lustrum” hoe cynisch ook :'( Nou ja, nog maar ongeveer 365 dagen…


  Maak melding

 89. Oh Tim, volgens mij las ik je post van 20:58 te snel. Nee joh dit onvolprezen weblog steekt met kop en schouders boven anderen uit!
  Hoewel VK ook wel gezellig is, maar daar staan dagelijks zoveel opinies/meningen…hier is het chiller 😉


  Maak melding

 90. @-P- (van PIN? 😉 ):
  Ow, weer wat geleerd. Ik had werkelijk geen idee wat ervoor moest, dus dit keer verkeerd gegokt hahaha! Mijn dank is groot 😉


  Maak melding

 91. Doofpot in catshuisaffaire bewezen: was ook nog in het journaal. Ambtenaren van balk zouden belastende info in de doofpot hebben gestopt. Brandgevaarlijke wandbekleding zou oorzaak van dood schilder kunnen zijn. Ernstig zeg….er is wel iemand overleden!

  In het verleden was de minister wel eens politiek verantwoordelijk….in dit geval de minister van algemene zaken lijkt me. Wat een zakie!


  Maak melding

 92. Heeft Zwolle eigenlijk ook nog een mening over de opinie van deze in de parlementaire-democratie, van dit moment, zo voorname Zwollenaar? En Joël natuurlijk, is wel eens op tv geweest, kwam op mij als een soort vechtjas tegen windmolens over. Wel oprecht, dat dan weer wel.


  Maak melding

 93. Omdat je heel veel met een stofzuiger kunt doen. Deze variant kende ik nog niet, komt zeker omdat ik em zelf altijd druk als er stof gezogen moet worden :'(


  Maak melding

 94. Straks Sportjournaal met Ronaldo en 2 Real Madrid-NL shirts voor de prijs van 1 😮 Met Kakka hebben ze in een paar dagen bij de Koninklijke gewoon een 150.000.000,= Euri in de economie gepompt. Schulden of geen schulden, het mag allemaal. Is het nu ook al zeker dat Yolante lederhosen mag aanschaffen?


  Maak melding

 95. Hoe’s t met “De voormalige Wiekslag” in het dorp van Roofridder Van Voorst en zijn maat Ridder Zweder?

  Tjonge wat ziet dat ding (en naaste omgeving) er slecht onderhouden uit! Volgens mij was het de carnavalsdeejee die Westenholte, als wethouder, geen onderkomen voor ouderen op die schitterende locatie gunde!?

  Nu, echter, zit er iets van De Ambelt; prima en geloof dat ze er geen last van hebben. Maar hoe lang nog? Als ze eruit gaan, ziet het er dan wel keurig uit? Of zijn ze in één keer weg en laat de gemeente het ook verrotten?

  Dit lijkt verdeurie wel een vragelijstje voor de gemeenteraad. Welliswaar niet de bedoeling, maar het zou niet verkeerd zijn als de verantwoordelijk wethouder nog eens met de gang van zaken zou worden geconfronteerd. Bedoel er grenzen veel straten en woningen aan de voorm. Wiekslag. Dus lijkt mij, om het populistisch te zeggen, de leefbaarheid van de prachtwijk in het geding?


  Maak melding

 96. En dat heeft met de browser te maken geloof ik. Een I&A boy heeft het wel proberen uit te leggen, maar ik begrijp het toch niet. Iets met verouderde apparatuur geloof ik. Hans kon er ook niets aan doen. Sinds “de verbeteringen van Hans”/sinds “het lustrum” hoe cynisch ook Nou ja, nog maar ongeveer 365 dagen…
  Door dick, op 11 juni 2009 om 21:07

  Ik ben wel heeeeel benieuwd naar wat die redenering is, want volgens mij is het onzin! 🙂


  Maak melding

 97. Ow, weer wat geleerd. Ik had werkelijk geen idee wat ervoor moest, dus dit keer verkeerd gegokt hahaha! Mijn dank is groot

  -P- kan ook best wel azijnzeiken, Marrianne

  P.S. sorry dat ik je naam eerst verkeerd schreef :-*


  Maak melding

 98. halve marathon zwolle
  beste mensen.

  ik wil een oproep doen voor een deelname chip aan de 4 engelse mijl loop a.s. zaterdag in zwolle. Ik was te laat voor de aanmelding. Ik las het toen ik toevallig bij mijn moeder op bezoek was in een oude krant. Als oud zwollenaar wil ik hem graag lopen maar via de normale weg gaat het niet meer. Dus wie heeft nog een chip en gebrukt hem niet graag bellen naar 06 38 22 87 75

  groetjes Jolande


  Maak melding

 99. Ik denk dat Hans deze site gewoon open heeft staan in zijn browser en ondertussen lekker ligt te slapen 🙂

  @ Tim: dat heb ik daarna ook héérlijk gedaan


  Maak melding

 100. Ha Gretha! Ik wist niet dat je van de fatsoenlijke muziek was! 😀

  Ik heb ook nog 4 kaartjes kunnen regelen. Ik vind wel dat het ontzettend duur is! En inderdaad een gedoe! Ik dacht eerder al dat het was uitverkocht. Mijn vriendin probeerde het telefonisch…ze begon met 30 wachtenden voor zich…en met 3 wachtenden voor haar werd de verbinding verbroken!
  Maar goed…het is gelukt!

  Nu nog even wachten tot het zover is… En in de tussentijd maar lekker genieten op Graspop Metal Meeting! 😀


  Maak melding

 101. @Plantje, mijn man probeerder telefonisch door te komen, dat lukte helemaal niet.
  We zijn op twee p.c’s bezig geweest om ook door te komen.
  Achteraf was het best simpel, maar het duurde lang.
  Moet je nu kijken bij andere aanbieders wat de kaartjes kosten, sommige zelfs vanaf 159,- niet te geloven.

  Even een vraag, hebben jullie al eens For the love of God van Steve Vai gespeeld?
  Dat zou ik wel eens dolgraag willen horen.


  Maak melding

 102. Ik heb soortgelijke ervaringen met U2 kaartjes, maar uiteindelijk is het wel gelukt. Vier kaartjes bemachtigd (in plaats van de beoogde twee !!!).

  Gelukkig was het heel wat eenvoudiger om kaartjes voor K3’s optreden in Zwolle te bemachtigen ;D;D;D


  Maak melding

 103. Door Tim, op 10 juni 2009 om 19:54

  Het Christendom is geen polytheïsme.

  Ik doelde ook niet alleen op de christelijke god, al is het god, allah, el, brahma of wie dan ook,
  voor mij bestaan ze niet.
  Misschien had het een dualistische moeten zijn, was wellicht geloofwaardiger geweest 😉

  Misschien. Maar dit geld zeker niet voor alles. Maar er blijven onaardse dingen. Er is, in mijn ogen, ZEKER meer tussen hemel en aarde.

  Misschien, zolang als je zelf maar blijft denken is daar, denk ik, niets mis mee. 😀

  Door WFvN, op 10 juni 2009 om 21:34

  Het probleem is dat het om ‘geloof’ gaat. En dat ‘geloof’ is gebaseerd op een boek van, zoals je terecht aangeeft, andere tijden.
  Maar een nog groter probleem is dat het boek, waar dus normen, waarden en regels aan ontleend worden, nog eens bomvol tegenstrijdigheden staat ook!

  Dat is dus precies wat ik bedoel! En dat snap ik niet zo goed.
  Ik heb zelf de bijbel (nog) niet gelezen, wilde me er jaren geleden al eens aan wagen, omdat ik wel eens wilde weten wat er precies in staat en dat ik er over mee kon praten, dat geldt trouwens ook voor de koran, maar ik heb er nooit de tijd voor gehad/genomen, misschien ooit nog eens.
  Ik heb, toen ik een jaar of 7/8 was, een jeugdbijbel gekregen van mijn moeder, (die zelf een katholieke opvoeding genoot), na verscheidene bladzijden te hebben gelezen, was mijn reactie, ‘wat een onzin’, en heb er nooit meer in gekeken.

  Geloof kan een enorm nuttig ding zijn. Mensen kunnen er steun in vinden (voor mijn part als placebo-effect, who knows, who cares…. het is GELOOF, maar dat boeit ook niet, als het werkt is het goed). Maar het geloof kan ook enorm veel kapot maken. Denk aan de kruistocht, denk aan de diverse oorlogen op basis van het geloof. Extremisme is nooit een goed ding en dat geldt voor elke religie.

  Dat ben ik ook wel met je eens. Het zou ook niet goed zijn als alle gelovigen opeens van god los raken, dat moeten we ook niet willen, geloof ik ;D  Maak melding

 104. Steeds keert de kreet ‘bomvol tegenstrijdigheden’ terug. Of dat iets bijzonders is. Het zijn 76 verschillende boeken!
  Maar ook binnen 1 boek, bijvoorbeeld in Genesis staan twee prachtige scheppingsverhalen vlak achter elkaar die elkaar duidelijk tegenspreken. De schrijver maalt daar niet om. Onze beleving over het begrip waarheid is kennelijk anders dan die van de schrijver. Stof tot nadenken.


  Maak melding

 105. Speciale aanbeveler: De column van Henk Spaan op blz 8 van de Peperbus van 10 juni is geweldig. Hij schrijft sowieso leuk vind ik. De rest van de krant kan ongezien weg wat mij betreft. Oh nee, die foto en de aansprekende tekst over die mensen die 60 jaar getrouwd zijn 😉 Van Harte Jan & Marie!


  Maak melding

 106. Het blijft lastig om te discusseren over een geloof van een ander. Dit te meten aan je eigen niet-geloven of anders-geloven. Maar goed, mijn zegen heb je. Geloof dat ik er maar 1 los trek, mooi tijdstip;)


  Maak melding

 107. Koko heeft gisteren feestje gehad bij agnietenberg. Ik was er nog nooit geweest maar het is daar een prima locatie. Gakbal was er goed en gratis:D


  Maak melding

 108. Kun je inderdaad uitstekend wezen, mooi terras ook. Kan de smaak van de gakbal zo niet meer terughalen, maar goed en gratis is altijd helemaal voor elkaar 8)


  Maak melding

 109. werkdag naar de klote…
  Sinds de nieuwe uitgave van weblogzwolle.nl heb ik problemen met op een normalen manier mijn werk te doen! Wij hebben namelijk pc’s die draaien op internet explorer 6 GRRR!!:( geen mogelijkheid om te posten meer voor mij daar. Nu dan eindelijk weer eens thuis op het weblog dan maar. 🙂 Ik heb er zelfs een loze post voor over! 😀


  Maak melding

 110. Zelfde probleem/uitdaging aan deze kant meneer. Wilde me registreren, mislukte en moet nu weer een “r” toevoegen. Nou het zal allemaal wel, heb het Hans gemaild en het is weeeeekend!

  Lekker belangrijk & tijdrovend ook dat berichtjes typen. Gezellig wel…dat dan weer wel.


  Maak melding

 111. Ha ha, moet ook al een tijd toiletteren. Maar dat gaat nu dan ook echt gebeuren….tjoo prettige nacht en pittig weekend! 8)


  Maak melding

 112. Voor diegene die het interesseerd:

  Zwolse A1 kampioenschappen
  Finale: Sv Zwolle – Zwolsche boys vrijdag 12 juni 19.00 uur

  3e/4e plaats:
  Berkum – Be Quick’28 vrijdag 12 juni 18.30 uur

  Zwolsche Boys A1 eerste Zwols A1 kampioen
  Vrijdag 12 juni 2009 Finale om het allereerste (en zeker niet de laatste) Zwols Kampioenschap voor A1 elftallen.
  De finale was tussen sv Zwolle en Zwolsche Boys. Allebeide dit seizoen uitkomend in de 2e klasse. Dus op voorhand kansloos voor een finaleplaats met een 3e divisie team en een aantal hoofdklassers??? Maar uiteindelijk bewees het voetbal van beide teams dat ze hoofdklasse waardig zijn. De winnaar werd uiteindelijk ZWOLSCHE BOYS A1. Op een zeer hoog niveau werd sv Zwolle overklast en wonnen de Boys met 5-2.

  3e Divisionist Be Quick’28 won de strijd om de 3e plaats van Berkum, na verlenging 2-1.  Maak melding

 113. @c. Je hebt dan wat meer faciliteiten:
  1. Je kunt een overzicht oproepen van je eigen berichtjes.
  2. Je kunt je abonneren op een bepaald item. (Van elke reactie krijg je dan een email)
  3. Je kunt enkele algemene gegevens zien van andere leden.
  4. Je kunt zien welke andere leden online zijn.
  5. Je kunt gebruik maken van een plaatje bij je berichtjes.

  Kortom een aantal leuke bijkomstigheden. Het schrijven van een berichtje verandert er overigens niet door.


  Maak melding

 114. Ja -p-, Ik zit ook lekker met de laptop buiten. Zie alleen bijna niets vanwege reflecties, zou beter zijn als het bewolkt was.;D


  Maak melding

 115. @Admin:

  Ik zit wat rond te lezen hier op WLZ en zie dat er een nieuw bericht geplaatst is in het onderwerp over het gestolen dakleer.

  85 rollen dakleer gestolen

  Maar kom ik daar aan, zie ik staan:

  Dit artikel is vergrendeld: u kunt hier geen reacties (meer) plaatsen.

  Ik heb het een paar keer vaker gezien dat er geen reacties meer geplaatst kunnen worden en dat ook de geplaatste berichten niet meer gelezen kunnen worden. Wat is daar de reden van als ik vragen mag? Bugje ofzo?

  ==========

  Ja, dit lijkt op een ug.
  Zal Hans inlichten.


  Maak melding

 116. Ramon, de trainer van de boys?

  Nee dat niet, een collega van mij is een echte boys man , vandaar ook mijn interesse.


  Maak melding

 117. Het volgende gaat dan niet over Zwolle. Maar is wel bijzonder. Aktuele beelden van de demonstraties in Iran[/url]  Maak melding

 118. @c. op 13 juni 2009 om 10:19

  Waarom zou ik hier registreren? Wat heb of kan ik dan meer?

  En wat ik in bovenstaand lijstje nog vergeten was – maar toch niet het minst belangrijk – is dat de naam die je gekozen hebt niet door iemand anders gebruikt kan worden.


  Maak melding

 119. 14 juni: Vandaag is het Wereldbloeddonordag.
  Misschien een gelegenheid om je eens aan te melden voor zover je dat al niet bent. Het donorenbestand begint zo langzamerhand te vergrijzen. Het zou toch zonde zijn dat er een dure mediacampagne gehouden zou moeten worden.
  http://www.sanquin.nl


  Maak melding

 120. @ Bernard, heb bij ons in het landelijke Steenwijk en in Meppel al, maandag meegekregen, brochures neergelegd. “Geven zit ons in het bloed”, vond ik destijds wel een sterke kreet.


  Maak melding

 121. @ Hans, wil je mijn registratie weer annuleren, zodat ik mijn eigen naam weer kan gebruiken? Bedankt! en idd Door bernard, op 14 juni 2009 om 07:40 :'(


  Maak melding

 122. Halve marathon???Koko heeft gisteren bij Kokkie in Vaassen plate-service Halve Haan gehad en was klaar met 20 minuten i.p.v. Halve marathon in +/- 1 uur:D:D


  Maak melding

 123. Dick: De kreet is “Geven zit donoren in het bloed”. Inderdaad een mooie slagzin. Ik ken zelfs de persoon die hem bedacht heeft. Dit was naar aanleiding van een prijsvraag circa 1985. Verbazend dat die nu nog steeds (de laatste tien jaar zelfs landelijk) mee gaat.


  Maak melding

 124. Vrees dat het is blijven hangen bij mij Bernard, dat ze nu andere kreten hanteren. Eigenlijk zou werving eigenlijk helemaal niet nodig hoeven zijn. Ieder nadenkend persoon zou plasma of bloed geven moeten overwegen.


  Maak melding

 125. Ach Dick…dat is dezelfde discussie als die voor algemeen donorschap. Waarom krijgen we het verdorie in Nederland niet voor elkaar dat iedereen donor is tenzij er bezwaar wordt aangetekend?!? Dat zou gewoon mensenlevens kunnen redden! Vandaag of morgen jouw of mijn leven!

  Wat voor egoïst ben je als je een volksvertegenwoordiger bent en je wil dat plan niet ondersteunen?!?


  Maak melding

 126. Ik heb me net laten registreren onder de naam van ASSENDORPER. Daarna wilde ik ergens op reageren en kreeg de melding van: deze naam is al geregistreerd. Ja, dat was ik. Ik kon toen niet reageren onder de naam van ASSENDORPER en heb gekozen voor ASSENDORPER1. Hoe kan dit?


  Maak melding

 127. Tuurlijk bepaal je zelf wel of je donor wilt worden. Alleen zouden ze het om moeten draaien. Als je het er niet mee eens bent kun je aangeven geen donor te willen zijn. En als je het er mee eens bent kun je gewoon donor zijn. “Ja, duh! Dat is nu ook al zo Plantenman!” hoor ik u denken.

  Dat klopt! Maar als je te lui bent om er over na te denken ben je nu geen donor en dat is een slechte zaak! Er zijn ook veel mensen die op zich best donor zouden willen zijn, maar het “nog een keer” moeten regelen.

  En inderdaad Dick, ook dat verdomde geloof heeft er weer mee te maken. Maar hier moet ik mezelf een beetje nuanceren: als dat reden is voor mensen om zelf geen donor te willen zijn moeten ze die keuze wel hebben.


  Maak melding

 128. Er bij bloed geven is het geloof soms een reden om niet te geven. …en dus ook niet te willen/mogen ontvangen! De drama’s die daardoor ontstaan laten zich denken.

  Toch heb ik respect voor iemand als zijn geloof de reden is om geen bloeddonor te zijn.

  Wat de registratie voor het orgaandonorschap betreft ben ik er nog steeds niet uit. Een codicil in de portemonnee en bekendheid bij je nabestaanden daarvan vind ik het meest prettig. Die hele registratie-bureaucratie zou wat mij betreft mogen verdwijnen.  Maak melding

 129. Ik heb me net laten registreren onder de naam van ASSENDORPER. Daarna wilde ik ergens op reageren en kreeg de melding van: deze naam is al geregistreerd. Ja, dat was ik. Ik kon toen niet reageren onder de naam van ASSENDORPER en heb gekozen voor ASSENDORPER1. Hoe kan dit?

  Inloggen he


  Maak melding

 130. Oh sorry 😀

  Ben je een weekend niet op je mail geweest: gelijk 70 notificaties. Admin, kan hier wat in gesleuteld worden dwz. één bericht tot je weer gekeken hebt??


  Maak melding

Reageer