Van Eigen Bodem vraagt wegens crisis een euro

Zwolle – Op zaterdag 4 juli vanaf 15.00 uur gaat het grootste Nederpopfestival van Nederland Van Eigen Bodem weer van start. Voorgaande jaren was de toegang voor Van Eigen Bodem gratis maar door de financiële crisis is een hoofdsponsor weggevallen en hebben een aantal andere trouwe sponsoren hun bijdrage verlaagd. Daarom vraagt Stichting Van Eigen Bodem dit jaar de bezoeker mee te willen helpen in het voortbestaan van dit geweldige evenement door één euro entreegeld te betalen.

Van Eigen Bodem hoopt dat de trouwe bezoekers van het evenement deze euro entree willen investeren zodat Van Eigen Bodem ondanks de financiële crisis haar Nederpop kan blijven aanbieden. De line-up van artiesten is wederom zeer sterk en divers. Zowel de grote namen als de beginnende bands zijn weer aansprekend en de speciale projecten zoals Willeke Alberti samen met de Jeugd van Tegenwoordig, Typhoon samen met New Cool Collective en de Van Eigen Bodem Band met diverse gastzangers/zangeressen zijn uniek voor dit festival en Zwolle. Toekomst festival Van Eigen Bodem bestaat dit jaar zes jaar en is in de loop der jaren flink gegroeid. Dat het festival dit jaar met stukken minder sponsorgelden en minder subsidiënten verder moet (veel grote fondsen hebben ook aanzienlijk minder budget te verdelen) is spijtig maar niet onoverkomelijk.

Van Eigen Bodem wacht af wat de financiële ontwikkelingen volgend jaar zijn maar kijkt met vertrouwen naar de toekomst. Volgend jaar is er ook zeker weer een Van Eigen Bodem Festival. De organisatie verwacht dit jaar, net als voorgaande jaren, dat tussen de 20.000 en de 25.000 bezoekers naar Van Eigen Bodem komen voor Nederpop en theater in de breedste zin van het woord.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Helemaal mee eens. Ondanks dat dit mijn favoriete genre is zal ook een bedrag van bijvoorbeeld 5 EURO mij niet af te schrikken om alweer een een leuk Zwols evenement te bezoek !

    Mogen de camera’s dit jaar trouwens wel mee ?


    Maak melding

Reageer