Record aantal special shapes bij Ballonspektakel

Zwolle  – Het luchtruim boven Zwolle wordt van 17 tot en met 20 juni gevuld met zo’n 100 mooie gekleurde luchtballonnen tijdens het groots opgezette Countus Ballonspektakel. Deze ballonnen stijgen op vanuit Park de Wezenlanden, achter het Provinciehuis.

 

schildpad.jpg
Foto: Ben Bläss 

Alle avonden beloven spectaculair te worden omdat er een record aantal special shapes te bewonderen is tijdens het Zwolse ballonnenfeest. Rond acht uur kiezen de ballonnen en hun passagiers elke avond het luchtruim. Daarvoor en daarna zijn er voor jong en oud tal van activiteiten op het festivalterrein. Ondanks de economische crisis is de organisatie van het jaarlijkse Ballonspektakel er toch in geslaagd een aantrekkelijk programma in elkaar te zetten. ”We hebben hier en daar wel kleine aanpassingen in het programma aangebracht, maar het publiek zal daar weinig van merken,” zegt secretaris Gerard Dresens van de organisatie, die benadrukt dat het publiek nog steeds gratis getuige kan zijn van het altijd indrukwekkende ballonnenfeest.

Het vier dagen durende Countus Ballonspektakel begint woensdag 17 juni met de thema-avond ’Gezonde klassen’, gesponsord door Novon Schoonmaak, Unica Installatietechniek en J.E. StorkAir.

Donderdagavond 18 juni is het thema ’Economie en arbeid,’ gesponsord door de gemeente Zwolle. Die avond is er in het provinciehuis ook een netwerkbijeenkomst. Samen met VNO-NCW, de Kamer van Koophandel en de provincie Overijssel organiseert de gemeente Zwolle die dag vanaf 17.30 uur een bijeenkomst rond het thema ’de Zwolse aanpak van de economische crisis’. De tot nu toe jaarlijkse netwerkbijeenkomst op vrijdagmiddag is vanwege de bijeenkomst op donderdag verplaatst naar vrijdag 18.00 uur in de VIP-tent op het festivalterrein.

Vrijdagavond 19 juni staat ook het door Hemmink geadopteerde feeërieke nightglowen (plm. 22.45 uur) op het programma. Dit jaar grootser dan ooit want naast de mooi verlichte ballonnen en de muziek is het nightglowen uitgebreid met spectaculaire lasershows.

Het programma op zaterdag 20 juni staat in het teken van ’de langste dag’. Medewerking aan deze familiedag verleent onder andere Furness Cars. Liefhebbers van vliegeren kunnen zaterdag 20 juni overdag hun hart al ophalen op het festivalterrein, waar onder andere een demonstratie is van stuntvliegers, snoepdroppende vliegers, buggy’s getrokken door vliegers én er zijn 75 vliegers op één rij te bewonderen. Kortom, ook overdag én ’s avonds is het zaterdag genieten tijdens het ballonspektakel. Online boeken

 

Het is nog steeds mogelijk om online vaarten te boeken voor het Countus Ballonspektakel. Dat kan via de website http://www.countusballonspektakel.nl/

Artikel delen:

Reageer