Zwolse voorstelling onderwerp documentaire

Zwolle – De Amerikaanse filmmaatschappij Westonfilm is bezig aan een documentaire over de Nederlandse voorstelling Mo(ve)ment. De film heeft als titel ‘The Mo(ve)ment Effect – Art Without Bounderies’ en gaat over het effect dat Mo(ve)ment heeft op mensen die de voorstelling hebben gezien. Op 20 juni zal Mo(ve)ment een eenmalige voorstelling geven in Zwolle als prélude op de tournee naar Canada en Amerika.

Het multi-disciplinaire fenomeen Mo(ve)ment raakt mensen op het emotionele, creatieve en spirituele vlak. Zij heeft over de wereld vele harten veroverd en culturele verschillen weten te overbruggen door kunst met mensen te delen. De filmcamera zal Mo(ve)ment en haar publiek volgen tijdens de tournee door Noord-Amerika. Naast de voorstelling Mo(ve)ment zal live painter Tali Farchi ook improviseren met live muzikanten (‘Mo(ve)ment meets musicians’). Voor aanvang van de voorstelling op 20 juni in Zwolle zal de Amerikaanse producent James Weston Lynne de voorstelling openen met een live verbinding via het internet. De filmopnames van deze voorstelling, de reacties en interviews met het publiek zullen in de documentaire worden opgenomen.

Achtergrondinformatie: Mo(ve)ment is een ontmoeting tussen moderne dans (Benno Hübner) en beeldende kunst (Tali Farchi). Danser Benno Hübner beweegt voor een groot scherm waarop schilderijen van live painter Tali Farchi verschijnen. Zo ontstaat een dialoog tussen de twee disciplines, die zich ontwikkelt zoals in het echte leven, van gesprek naar discussie, tot ruzie die weer wordt bijgelegd. Het resultaat is een speels, gepassioneerd en soms intiem duet op muziek die uiteenloopt van klassiek tot hiphop.

Artikel delen:

Reageer