Ondernemerschap in de regio Zwolle

Zwolle – “Wat nou crisis? Verdien zelf je krediet!” Deze oproep trekt op 17 juni 400 startende ondernemers en ondernemende mensen met een serieus ‘business’-idee naar Christelijke Hogeschool Windesheim te Zwolle. Hier worden ze verder op weg geholpen door uiteenlopende organisaties die startend ondernemerschap ondersteunen. Al deze partijen, waaronder de Kamer van Koophandel, banken, accountants, onderwijsinstellingen en de Ondernemers Contact Groep, maken deel uit van het Zwolle samenwerkingsverband StartersParaplu. Met deze input is het Starters-ABC een niet te missen opstap voor startende ondernemers in deze regio.

Pitchen om de bokaal ‘Sales’ is het dagthema van de derde editie van Starters-ABC: het verkopen van de eigen business. Tien starters strijden deze dag om de Starters-ABC bokaal. Zij zijn de finalisten van de ‘elevator-pitch’-voorronde in Deltion College van 20 mei en benutten hun kostbare minuut om zich ten overstaan van een groot publiek beter te profileren dan de concurrentie. Alle pitchers worden tot de 17e begeleid door coaches uit het bedrijfsleven. Tijdens het congres worden vragen op het gebied van ondernemerschap live beantwoord door een groep deskundigen uit de aanwezige StartersParaplu-organisaties. Ondernemersvragen kunnen ter plaatse en vooraf via de website worden ingediend. Niet leuteren maar gaaaaan Tijdens het hoofdprogramma levert Egbert Hennen – bekend van het tv-programma Topverkopers en de man achter DeTopverkoper.nl en Vrijehuizenmarkt.nl – zijn overdonderende bijdrage.

Hennen neemt deel in het panel, presenteert zijn salestips en zorgt voor een verrassing. Egbert: “Als het goed gaat, wil iedereen wel ondernemen. Dan is er geld zat. Maar JUIST NU kunnen starters hun slag slaan. Niet piepen over crisis en andere dingen die buiten jezelf liggen. Gewoon lachen, gaan en scoren. Het is dan ook geweldig dat ondernemend Zwolle zich met Starters-ABC op de kaart zet en ik vind het top daarbij te zijn!” Aanmelden Voor starters en mensen met een serieus businessidee (pre-starters) is deelname kosteloos. Deelnemers ontvangen bij de entree een pakket, een badge, visite- en stemkaartjes en andere munitie om de eigen business een boost te geven. Voorwaarde is wel dat elke bezoeker zich tijdig inschrijft op www.starters-abc.nl.

Artikel delen:

Reageer