Cuby and The Blizzards in Hedon

Zwolle – Op vrijdag 19 juni speelt Nederlands grootste en bekendste bluesband in poppodium Hedon te Zwolle. Cuby and the Blizzards hebben na elf jaar weer een nieuw album en overtreffen hiermee zichzelf. Als zoete broodjes gaat de plaat over de toonbank en hetzelfde kan gezegd worden over de tickets voor het optreden in Hedon. In maart verscheen na elf jaar een nieuwe album van Cuby and The Blizzards. Tot ieders verbazing, inclusief Harry Muskee zelf, komt “Cats lost” binnen in de album top 100 op nummer 14 en stijgt deze door tot de 12e plaats. Dit betekent een verkoop record voor Muskee en zijn band en een evenaring van hun hoogste albumnotering allertijden (in 1970 stond “Too Blind to See” ook op nummer 12).  Daniel Lohues produceerde de plaat waarvan het artwork werd gerealiseerd door niemand minder dan Anton Corbijn.

 

De ‘Bluesfathers’ bestaan inmiddels al meer dan 40 jaar en met tussenpozen blijft de band, maar spelen en spelen. Rauwer dan ooit vertolken Cuby en kornuiten de Amerikaans stadsblues en nog steeds zijn ze onverteerbaar. Zanger Harry Muskee wordt ook wel ‘De Legende’ genoemd en mocht in 2007 nog een Gouden Harp in ontvangst nemen. In 1964 begonnen ze, in 2009 staan ze nog steeds op de planken, en 19 juni dus in Hedon.

De kaartverkoop voor dit concert is in volle gang en Hedon adviseert om niet te lang te wachten met het bestellen van kaarten om zo teleurstelling te voorkomen.

Cuby and the Blizzards

Locatie                      : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer                    : Vrijdag 19 juni
Open                          : 20:00 uur
Aanvang                    : 21:00 uur
Entree                                    : € 15,00 Kaarten zijn verkrijgbaar via http://www.hedon-zwolle.nl/, Plato of VVV te Zwolle en indien niet uitverkocht op de avond van het concert aan de kassa van Hedon. 

Artikel delen:

Reageer