Woningbouw toont eerste resultaat Zwolse Aanpak

Zwolle – Het eerste resultaat van De Zwolse Aanpak is er, deltaWonen neemt 21 woningen over van Bouwfonds. Het gaat om woningen in het plan Werkeren te Stadshagen waarvan de tussenwoningen onvoldoende verkoopsnelheid lieten zien. In plaats van te wachten op economisch betere tijden en de bouw stil te leggen, is er in samenwerking met de gemeente Zwolle een oplossing gevonden om de werkzaamheden toch volgens plan voort te zetten met behoud van de kwaliteit.

De woningen worden door deltaWonen van Bouwfonds gekocht en vervolgens verhuurd in de sociale sector. De gemeente springt bij door aanpassingen te doen op de volkshuisvestelijke uitgangspunten, waardoor deze transactie mogelijk werd. De Zwolse Aanpak betreft afspraken tussen gemeente, projectontwikkelaars, banken en corporaties. Begin dit jaar zijn deze afspraken gemaakt om te zorgen dat de bouwproductie in de stad op gang blijft. De bouw is belangrijk voor de lokale economie en kan als aanjager fungeren. De overname van de woningen in Stadshagen door deltaWonen, is het eerste resultaat van deze afspraken.

Op woensdag 10 juni vindt de symbolische overdracht van de woningen plaats, in het bijzijn van wethouder Gerard van Dooremolen, directeur Evert Leideman van deltaWonen en directeur Patrick Jansen van Bouwfonds. De handeling vindt plaats om 10.30 uur op het Stadhuis. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Artikel delen:

Reageer