NVAO beoordeelt Windesheim Honours College positief

Zwolle – Windesheim viert feest. Het Windesheim Honours College mag op 1 september zijn deuren openen voor studenten die een internationale carrière ambiëren. De opleiding is nu officieel geaccrediteerd.

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) heeft afgelopen maandag de accreditatieaanvraag goedgekeurd van de vierjarige, internationale en Engelstalige bachelor of business administration. De NVAO is verantwoordelijk voor het toetsen van een nieuwe opleiding op haar kwaliteit.

Het Windesheim Honours College (WHC) is het eerste HBO-College in Nederland: een kleinschalig, Engelstalig en residentieel College voor studenten die een internationale carrière ambiëren.  Studenten van het Windesheim Honours College volgen een intensieve, internationale opleiding. De voertaal is Engels. De breed georiënteerde bachelor leidt studenten op tot allround junior projectmanagers en consultants met een specialisatie in een specifiek werkveld. Bij de start in september kent de opleiding twee specialisaties: Health & Community Studies en International Communications & Media Studies. In 2010 worden daar de specialisaties Engineering & Innovation en Trade, Transport & Logistics aan toegevoegd. De studenten werken in multidisciplinaire groepen aan cases die direct uit de praktijk komen. Daarbij ligt de focus op internationale onderwerpen, duurzaamheid en global issues. Andere belangrijke kenmerken zijn de internationale stages, de (geplande) snelle doorstroom naar masteropleidingen en een extra curriculair programma met onder meer excursies naar het buitenland. De studenten studeren en wonen met studiegenoten uit allerlei windstreken in het historisch centrum van Zwolle.  

Aanmelden voor het Windesheim Honours College kan via de website: http://www.windesheimhonourscollege.nl/.

Met de positieve toetsing van het Windesheim Honours College geeft de NVAO te kennen dat de opleiding voldoet aan de eisen voor basiskwaliteit. De NVAO toetst de kwaliteit van nieuwe opleidingen op basis van: doelstelling, programma, inzet van personeel, voorzieningen, interne kwaliteitszorg en condities voor continuïteit. De accreditatie is een voorwaarde voor bekostiging/financiering van een bachelor- of masteropleiding door de overheid en voor het recht om erkende diploma’s af te geven. Studiefinanciering aan studenten wordt ook alleen toegekend bij geaccrediteerde opleidingen.

Artikel delen:

Reageer