Survivalrun voor jongeren bij Wijthmenerplas

Zwolle – Het project Young United van het jongerenwerk van Travers organiseert wijk- en stedelijke activiteiten voor en met jongeren in Zwolle. Afgelopen periode stond in het teken van het thema Survival. In samenwerking met verschillende organisaties zijn er vernieuwende activiteiten aangeboden in 6 wijken van Zwolle.

survival.jpg

Jongeren konden onder professionele begeleiding van in2nature een bushcraft meemaken. Daarbij leerden zij hoe zij zelf vuur konden maken met vuurstenen, lepels konden maken van hout en drinkmokken van kokosnoten. Ook konden de jongeren hun grenzen verleggen en hun angsten overwinnen door een 25 meter hoog net te beklimmen onder begeleiding van Omni Mobilea. Er was ook aandacht voor voorlichting voor jongeren. Dit werd gegeven door de GGD. Zij hebben het Sense spreekuur gepromoot. Daar kunnen jongeren terecht met hun vragen over seksualiteit.

Als afsluiting van deze wijkactiviteiten vindt er een stedelijke activiteit plaats. Deze SURVIVALRUN vindt aanstaande zondag 14 juni plaats op de Wijthmenerplas. Deze activiteit is voor jongeren van 12 t/m 18 jaar en is van 13.00-19.00 uur.

Met een team van 4 kunnen zij aan verschillende onderdelen meedoen. Zoals de hindernisbaan en de klimtoren van de landmacht, bushcraft van in2nature, vlotten bouwen van de scouting IJsselgroep Zwolle en beachvolley- en voetbal. Ook zondag zal de GGD hun Sense spreekuur promoten.

Aan het einde worden er een aantal kaartjes voor Walibi verloot onder de teams die alle onderdelen hebben behaald.

Voor meer info zie http://www.travers.nl/ (zie jongeren en young united)

Artikel delen:

Reageer