Geschiedenis van Zwolle komt weer tot leven

Zwolle – Zwolle mag trots zijn op zijn rijke geschiedenis. Met de projecten ’Zwolle ontmoet zijn eigen geschiedenis’ en het ‘Devotenbuurt project’ komt de geschiedenis van Zwolle weer tot leven. Beide projecten maken onderdeel uit van Samen maken we de Stad en staan op de website samenmakenwedestad.nl. Zwollenaren en andere geïnteresseerden worden opgeroepen om mee te doen. Zij kunnen een eigen bijdrage leveren aan een boeiende fietsroute, of meedenken over hoe het gedachtegoed van de Moderne Devoten in de Devotenbuurt op de kaart kan worden gezet.

Veel mensen weten weinig van de geschiedenis van hun eigen buurt, of van de stad Zwolle. Zo zijn velen niet bekend met de herkomst van hun eigen straatnaam. Met het project ‘Zwolle ontmoet zijn eigen geschiedenis; van buurt tot buurt’, hoopt initiator Mink de Vries dat daar verandering  in komt. Het doel is met vele Zwollenaren en andere geïnteresseerden samen een fietsroute te ontwikkelen waardoor de geschiedenis van de stad weer tot leven komt. Mensen worden met het project opgeroepen een bijdrage te leveren. Zij kunnen hun eigen anekdotes, verhalen of weetjes over de historie van een pand, de straat, buurt, of stad plaatsen op www.samenmakenwedestad.nl/geschiedenis. De leukste, meest interessante verhalen worden onderdeel van de fietsroute "Zwolle ontmoet zijn eigen geschiedenis; van buurt tot buurt".

Devotenbuurt project
Het Devotenbuurtproject zet een gedeelte van Dieze Oost op de kaart. Het Devotenbuurt project op samenmakenwedestad.nl heeft als doel de Moderne Devoten en de Devotenbuurt wat meer bekend te maken. De Moderne Devotie is een beweging die de misstanden in kerk en maatschappij aan de kaak stelde en oog had voor de kwetsbaren in de samenleving. Door sociale projecten en bijvoorbeeld een kunstroute te organiseren in de Devotenbuurt, wordt het gedachtegoed van deze Moderne Devoten in de praktijk gebracht. Op samenmakenwedestad.nl/devoten kunnen mensen zich aanmelden die meer willen weten, of willen meedenken en meehelpen.

Artikel delen:

Reageer