Straatspeeldag Tesselschadestraat

Zwolle – Actiegroep Wipstrik Veilig hield in samenwerking met wijkcentrum de Bestevaer woensdagmiddag een grote Straatspeeldag in de Tesselschadestraat tussen de Brederostraat en de Vondelkade in de Wipstrik. De actie was een protest tegen de toenemende verkeersonveiligheid in de buurt. Van 13.30 tot 16.00 uur was de straat voor alle verkeer afgesloten en konden de kinderen veilig op straat spelen.

10-06-2009_straatspeeldag_tesselschade_straat_5.jpg

De actie maakte deel uit van de Veilig Verkeer Nederland Straatspeeldag, een initiatief van de Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie Veilig Verkeer Nederland. De Straatspeeldag werd geopend door wethouder Cnossen van verkeer. Als officiële openingshandeling werd Cnossen door een aantal kinderen in een auto de straat uitgeduwd en werden er ballonnen opgelaten. Wipstrik Veilig overhandigde de wethouder vervolgens een puntenscore van de zogenaamde Kiss-analyse van VVN met verkeersknelpunten in de Wipstrik. Nadat de wethouder de Straatspeeldag had geopend, waren er in de Tesselschadestraat allerlei straatspelletjes te doen: voetbal, volleybal, driewielercircuit, oudhollandse spelen en nog veel meer. Er was ook een schminktent, een haarvlechttent en een luchtkussen. Deelname voor kinderen was gratis.

10-06-2009_straatspeeldag_tesselschade_straat_wethouder_gnosse_1.jpg

10-06-2009_straatspeeldag_tesselschade_straat_2.jpg

10-06-2009_straatspeeldag_tesselschade_straat_3.jpg

10-06-2009_straatspeeldag_tesselschade_straat_4.jpg

10-06-2009_straatspeeldag_tesselschade_straat_6.jpg

In veel straten kunnen kinderen niet veilig spelen. Met name op de Brederostraat en de Wipstrikkerallee wordt hard gereden en zijn er geen veilige oversteekplaatsen. Voor kinderen is er bovendien veel te weinig ruimte in de buurt, als gevolg van de grote parkeeroverlast en de smalle trottoirs.

In februari heeft de heer Cnossen reeds meer dan 1000 handtekeningen ontvangen van Wipstrik Veilig, die erop aandringen de buurt tot 30-km-zone te maken.

Daarnaast wilden de organisatoren laten zien dat samenwerking tussen en spelen met Wipstrik Zuid en Wipstrik Noord geen enkel probleem is.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Daarnaast waren er ook straatspeldagen op de Gouverneurlaan en de Muijdermanstraat. 😉

    Vreemd trouwens dat ik nergens een aankonding ben tegengekomen. Stond vanmiddag toch ff gek te kijken toen ik er langs wilde…


    Maak melding

Reageer