Het weer: buien

Zwolle – Vandaag valt voor een groot deel in het water. Gelukkig ziet het weer er voor morgen en zaterdag er stukken beter uit. Dit is slechts een korte opleving; zondag volgt er alweer regen.

10-06-2009_weerfoto.jpg

Vanochtend regent het in grote delen van het land. Het zwaartepunt van het neerslaggebied trekt in de loop van de ochtend naar het noordoosten weg. Vanuit het westen wordt het even droog, maar losse buien dienen zich al snel aan. De noordenwind is matig van kracht boven land en vrij krachtig tot krachtig aan zee, 5-6 Bft. Mogelijk aan de noordkust soms even hard, 7 Bft. Vanmiddag trekken er enkele pittige buien van noordwest naar zuidoost over het land. Hierbij is een klap onweer mogelijk. De temperatuur komt uit tussen 14 graden vlak aan zee en 17 graden in het binnenland. De wind draait van noord naar noordwest tot west.

Zaterdag heeft naar verwachting een aangenaam weerbeeld. Het blijft droog en er zijn zonnige perioden. De temperatuur loopt op naar waarden tussen 17 en 21 graden. In de loop van de dag neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe op nadering van een storing.

Zondag kunnen we weer wat regen verwachten. De temperatuur is met ruim 20 graden zeker niet laag te noemen.

Volgende week houdt het wisselvallige weer aan. Met overdag ongeveer 20 graden is de temperatuur vrij normaal voor de tijd van het jaar.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Deze foto is het zelfde als het uitzicht vanaf Koko’s huis richting zwollywood. fotograaf moet haast bij Koko in de tuin hebben gestaan;):D


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.