Drugspand Hoogstraat half jaar afgesloten

Zwolle – De politie heeft dinsdag 9 juni vijf verdachten aangehouden bij een woning aan de Hoogstraat. Het gaat om een 20-jarige man en een 41-jarige man uit Zwolle, een 36-jarige man uit Balkbrug en een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De 49-jarige eigenaar van de woning is ook aangehouden. De mannen worden verdacht van het dealen in harddrugs en/of het in bezit hebben van harddrugs.

politienieuws_100x100.jpg

De eigenaar van de woning heeft op last van de burgermeester de woning moeten afsluiten voor de komende zes maanden. Gedurende die periode mag niemand het pand betreden. Enkele maanden geleden gaven buurtbewoners aan dat er vermoedelijk drugs gedeald zou worden in de woning. De politie heeft dat na onderzoek bevestigd. Tijdens dat onderzoek werd ook een verdachte aangehouden. De eigenaar van de woning is daarna gewaarschuwd door de gemeente. Als hij weer zou gaan dealen vanuit de woning dan zou de woning worden afgesloten.

Signalen uit de wijk

Kort na dit politieonderzoek kwamen er opnieuw signalen vanuit de wijk bij de wijkagent terecht dat er dealpraktijken in de woning plaatsvonden. Na onderzoek hebben agenten dinsdag 9 juni vijf verdachten, waaronder de eigenaar van de woning, aangehouden. De vijf zijn ingesloten en er is proces-verbaal tegen hen opgemaakt. Daarnaast heeft de eigenaar woensdag 10 juni te horen gekregen dat zijn woning op last van de burgermeester voor zes maanden wordt afgesloten. Hierop is de woning dicht gemaakt en verzegeld.

Artikel delen:

Reageer