Primeur van speedbadminton in Zwolle

Zwolle – Sportpark De Pelikaan dient zaterdag 18 juli a.s. als decor voor een splinternieuwe sportieve rage: speedbadminton. Deze uit Duitsland overgewaaide sensatie combineert het beste uit tennis, badminton en squash tot één flitsende sport in de buitenlucht. Voor het flitsende zorgt ook de speeder, een kleine shuttle, die snelheden haalt tot wel 290 km per uur! En het leuke is: iedereen kan het spelen, onder het motto ‘Anywhere, anytime.’

De Nederlandse Badmintonbond (NBB) heeft het speedbadminton geadopteerd en organiseert dit jaar voor het eerst de Speedbadminton Zomer Tour, gevolg door een Open Nederlands Kampioenschap Speedbadminton op 30 augustus in Zoetermeer. Tijdens verschillende toernooien kunnen deelnemers punten verzamelen voor de Speedbadminton Ranking. Aan Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan de eer om op zaterdag 18 juli a.s. deel uit te maken van de Speedbadminton Zomer Tour. Dat gebeurt in samenwerking met de verenigingen op het sportpark De Pelikaan. Het evenement duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Het toernooi in Zwolle is uniek want er kan worden gespeeld op kunstgras, natuurgras en natuurlijk op de multifunctionele beachsportaccommodatie.

Het gaat om een dubbeltoernooi met twee categorieën: jeugd (11 tot 16 jaar) en senioren (vanaf 16 jaar). Koppels (samenstelling maakt niet uit, 2 vrouwen, 2 mannen of gemengd) spelen meerdere wedstrijden van 2 keer 5 minuten. Inschrijven kan per koppel of alleen, met vermelding ‘partner gezocht’. De organisatie zoekt dan een geschikte dubbelpartner.

Het spel

Zoals de naam al doet vermoeden, lijkt deze sport op badminton. Het verschil zit hem, naast materiaal en snelheid, in de afstand tussen de twee velden. Er wordt gespeeld over een lengte van 12,8 meter en de twee velden zijn niet gescheiden door een net. Uitgebreide informatie is te vinden op: http://www.speedbadmintonnederland.nl/

Deelnemen

Junioren en senioren, leden en niet-leden van de NBB, iedereen kan op 18 juli in Zwolle kennismaken met deze sportieve sensatie. Deelnemers dienen zich wel van te voren in te schrijven. Dat kan via www.pelikaan-zwolle.nl. De inschrijfkosten voor het toernooi bedragen 5 euro voor NBB-leden en 7.50 euro voor niet-leden. Voor wie geen eigen materiaal heeft: de organisatie zorgt voor rackets en speeders.

Gratis voorbereiding op de tour.

Vanwege de tour in Zwolle organiseert de Pelikaan op 2 avonden voorafgaand aan de tour gratis kennismakingen met Speedbadminton. Op woensdag 8 en donderdag 16 juli a.s. van 19.00 uur tot 21.00 uur kan dit op het sportpark. Voor materiaal wordt gezorgd. Opgave vooraf is niet nodig. Daarnaast vinden er op dit moment op enkele scholen in Zwolle clinics Speedbadminton plaats voortvloeiend uit de cursus Speedbadminton die onlangs door de bond op sportpark De Pelikaan werd aangeboden.

Alles op een rij

 Wat: Speedbadminton Zomer Tour 2009Wanneer: zaterdag 18 juli van 11.00 tot 17.00 uurWaar: sportpark De Pelikaan, Haersterveerweg 2 te ZwolleOrganisatie: Nederlandse Badminton Bond en Stichting Samenwerkende Sportclubs De PelikaanVoor wie: iedereen vanaf 11 jaarInschrijven: www.pelikaan-zwolle.nlKosten deelname: 5 euro voor leden NBB, 7,50 euro voor niet-ledenToeschouwers: entree gratisGratis kennismakingen: woensdag 8 juli en donderdag 16 juli a.s. van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Artikel delen:

Reageer