SOA Sense team deelt condooms uit bij Deltion

Zwolle – Het SOA Sense team van GGD IJsselland is maandag 15 juni aanwezig op het Deltion College in Zwolle. Daar is de GGD op 6 april van dit jaar gestart met het Sense seksualiteitsspreekuur. Om het spreekuur – iedere maandagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur – nog meer onder de aandacht te brengen, worden er maandag gratis condooms uitgedeeld. Ook is er een stand waar jongeren vragen kunnen stellen en informatieve folders mee kunnen nemen.

Het Sense spreekuur is bedoeld voor informatie, hulp en advies over bijvoorbeeld anticonceptie, homoseksualiteit, onbedoelde zwangerschap, pijn bij het vrijen en seksueel geweld voor jongeren tot 25 jaar. Daarnaast kan iedere jongere er ook voor allerlei informatie terecht over soa en is er de mogelijkheid om een soa-test laten doen. Aanlooptijd In totaal heeft de GGD nu vijf keer het Sense spreekuur gedraaid. “Veel docenten tonen interesse en er zijn ook al enkele klassikale voorlichtingen geweest. Ook hebben we een aantal mailtjes van leerlingen ontvangen. We begrijpen dat het een aanlooptijd nodig heeft”, aldus GGD IJsselland projectmedewerkster Team SOA Sense Marlise Aarts. “Tot nog toe vinden we het al met al een acceptabele respons.”

Er zijn twee promotieacties gepland. Eén na de zomervakantie en maandag 15 juni dus. Vanaf 13.00 tot 15.00 uur worden er gratis condooms uitgedeeld onder de noemer Sense wenst je een veilige vakantie. Ook is de informatiestand dan bemand.

Artikel delen:

Reageer